|
 |
|
... vagy a kezünkkel a forró olajba szaggatjuk.
A tészta ne legyen túl nagy , mert sütés közben tovàbb nő.
Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba.
Pàr perc alatt pirosra, ropogósra sütjük mindkét oldalàt, majd papírtőrlőre szedjük.
Tàlalàs lekvàr fahéj porcukor.
... |
2015-10-01 16:17:21 |
|
|
|
|
 |
|
... 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg tehéntúró
- pici só (én 2 mokkás kanállal teszek)
- reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókat összegyúrni, és sütni, szép pirosra!
Sütőpor nem kell bele!
(Én a tetejét a bevagdosás után tejjel kenem meg, hogy a sajt ráragadjon.)
KARCSI (a kedvencem!)... |
|
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
 |
|
... felhajtjuk, és újra megkenjük zsírral. Ezután a már előre elkészített tölteléket ráhelyezzük a rétes hosszabbik oldalára, rúd alakban. A tésztát felsodorjuk és zsírozott sütőlapra helyezve, szép pirosra sütjük.
Ajánlás: körmöket levágni, gyűrűket levenni !
#2200
2009. szeptember 19. 20:44
Válaszolj!
Árvainé ... |
2011-11-04 16:13:12 |
|
|
|
|
 |
|
- Húsvéti szimbólum, eredetileg csak pirosra festve, később minden más színben, díszítve is.
- Maga a tojás a legrégibb húsvéti eledelek egyike; az életnek, az újjászületésnek archaikus jelképe.
- Amint a tojásból új élet kel, úgy támad föl Kri... |
|
2011-04-13 07:52:37 |
|
|
|
|
 |
|
... besűrítjük vele a spenótot, tetsz... |
|
2010-10-04 16:49:05 |
|
|
|
|
 |
|
... kevésbé tarthatnak ettől, mivel a
tojásban lévő vas jobban hasznosul, mint például a sóskában, spenótban
lévő.A tojássárgája színét a tojók etetése befolyásolja: a szójaliszt
pirosra, a lenmagliszt sötétbarnára, a zöldtakarmány zöldesre, a kukorica
élénksárgára színezi. Hogy a tojás héja főzéskor ne repedjen meg, tegyünk
egy evőkanál ecetet a főzővízbe.... |
2009-10-26 08:12:34 |
|
|
|
|