|
|
|
...
Kivajazott tepsibe tegyetek tonhalszeleteket sózva, erre egy doboz kukoricát és fokhagymás tejföllel öntsétek nyakon. (Esetleg egy kis sajttal). Sütőben hamar elkészül és isteni. ... |
2017-01-30 10:18:58 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 teáskanál cukor, 1 babérlevél, 1/2 csokor petrezselyem, morzsolt vagy friss kakukkfű, 1,7 dl olívaolaj, só
Elkészítés: A tonhalszeleteket tálba tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a felaprított petrezselyem felével és egy csipet sóval. 15 percig állni hagyjuk. Serpenyőben 0,8 dl olívaolajat forrósítunk és belete... |
|
2015-04-21 23:08:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg tonhal filé
asztali só
őrölt bors
0,5 dl olíva olaj
3 db citrom
Elkészítés:
A tonhalfilét 8 egyforma szeletkére vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 30 percet lefóliázva pihentetjük.
A salátához a héjában főt burgonyát meghámozzuk, 2x2 centis kockákra vágjuk, salátás tálba szórjuk, hozzáadjuk a majonézt... |
2012-07-10 14:54:57 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikát, fél mokkáskanál köményt, csipetnyi borsot és sót. Egy citrom levével vegyítsük el, keverjük össze az egészet egy lapos tálban. Helyezzük bele egyenként a kifagyasztott tonhalszeleteket legalább egy órára.
Közben készítsük el a paradicsompürét: a paradicsomokat hámozzuk meg (könnyítésül: merítsük forró vízbe a paradicsomokat egy pillanatra). Vágjuk fel kis... |
|
2012-03-26 22:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikát, fél mokkáskanál köményt, csipetnyi borsot és sót. Egy citrom levével vegyítsük el, keverjük össze az egészet egy lapos tálban. Helyezzük bele egyenként a kifagyasztott tonhalszeleteket legalább egy órára.
Közben készítsük el a paradicsompürét: a paradicsomokat hámozzuk meg (könnyítésül: merítsük forró vízbe a paradicsomokat egy pillanatra). Vágjuk fel kis... |
|
2012-03-26 21:59:30 |
|
|
|
|
|
|
... (elhagyható)
.................................... .
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra (légkeveréses 180 ºC, gázsütő 6. fokozat). A tonhalszeleteket ha szükséges, megtisztítjuk, és félretesszük.
Az olívaolajat nagyobb lábasban felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, a kétféle paprikát, sózzuk-bo... |
2010-12-14 22:59:39 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: A mélyhűtött és felengedett tonhalszeleteket sózzuk és borsozzuk. A szeleteket kivajazott tűzálló tálba helyezzük, és citromlével ízesített narancslével leöntjük úgy, hogy az a halakat éppen ellepje. Meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk. vajas burgonyával tálaljuk.... |
2010-12-13 04:55:14 |
|
|
|
|
|
|
... forrósítunk, és a forró olajban halunkat hirtelen kisütjük. Egy nagy jénai tálon a halszeleteket egymás mellé helyezzük. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, ezzel megkenjük a to... |
2010-11-14 18:17:40 |
|
|
|
|
|
|
... forrósítunk, és a forró olajban halunkat hirtelen kisütjük. Egy nagy jénai tálon a halszeleteket egymás mellé helyezzük. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, ezzel megkenjük a to... |
2010-11-05 04:38:39 |
|
|
|
|