Belépés
Gombabefőtt székelyesen
Gombabefőtt székelyesen

Hozzávalók:
60 dkg. erdei gomba ( lila pereszke, rizike, stb.)
1-2 gerezd fokhagyma,
8-10 szem feketebors,
só,
kapor,
2 - 3 tormaszelet,
1 nagyobb szál sárgarépa.
4-5 szem borókabogyó ( vagy 2 db. fenyőágacska)
borecet,
késhegynyi tartósító

Elkészítés:
A gombákat tisztítjuk, majd sz...
2014-05-30 09:25:29
Zöldpaprika ecetben
... helyen megszurkáljuk, hogy az
ecetes lé beszívódhasson. Nagyobb üvegekbe rakjuk, (közbe tehetünk
egy-egy pirosra színeződött paprikát), közédugunk néhány vékony
tormaszeletet. Ízlés szerint hígított ecetet sóval, cukorral és
szemes borssal felforralunk. Mikor kihûlt, ráöntjük a paprikára úgy,
hogy teljesen ellepje. A paprikák fölé az üveg szájáná...
2010-11-04 05:39:03
Zöld dinnye ecetben
... ecetben
...................

Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk,
lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szőlő- és
meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket, szemes borsot
teszünk. Kellemesen sós-ecetes lét forralunk, amelyhez literenként
1 késhegynyi szalicilt adunk. A dinnyére néhány tormaszel...
2010-11-04 05:38:11
Zöld dinnye ecetben
... 90 perc Nehézség: 1
Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szőlő- és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk. Kellemesen sós-ecetes lét forralunk, amelyhez literenként 1 késhegynyi szalicilt adunk. A dinnyére néhány tormaszeletet és szőlőlevelet teszünk, majd ráöntjük a k...
2010-09-20 05:31:08
Jó receptek
... Ahol nem ép a zöldség, ott vágjuk ki azt a részt. Az uborkákat én körömkefével szoktam megsikálni, úgy az összes föld- és homokszemcse kijön a kis szöszeik közül. Minden üvegbe teszek tormaszeletet, fél-fél mokkáskanálnyi mustár- és koriandermagot is. Az uborkás üvegek aljára egy-egy szál kaprot is teszek.
A káposztás paprikához a káposztát szép vékonyra gyalulom, besózom és ...
2009-06-20 20:38:26
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
Savanyúságok
... kivesszük. Néhány szál kaporral, babérlevéllel, pár szem egész borssal és mustármaggal rétegezve üvegbe rakjuk. Ízlés szerint hígított ecetet forralunk cukorral, szeletelt hagymával, tormaszeletekkel (sózni nem kell, mert a tök elég sós). Az ecetet forrón a tökre szűrjük, a tetejére egy késhegynyi benzoesavas nátriumot szórunk, lekötjük és száraz gőzbe rakjuk.

Zöld dinn...
2008-11-07 22:45:37
Praktikák
... kivesszük. Néhány szál kaporral, babérlevéllel, pár szem egész borssal és mustármaggal rétegezve üvegbe rakjuk. Ízlés szerint hígított ecetet forralunk cukorral, szeletelt hagymával, tormaszeletekkel (sózni nem kell, mert a tök elég sós). Az ecetet forrón a tökre szűrjük, a tetejére egy késhegynyi benzoesavas nátriumot szórunk, lekötjük és száraz gőzbe rakjuk.

Zöld dinn...
2008-04-07 14:05:24
1 
Címkék: gombákat tisztítjuk, paprikák fölé, üveg szájáná, üveg aljára, dinnyére néhány, összes föld-, uborkás üvegek, káposztás paprikához, káposztát szép, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, ecetet forrón, tökre szűrjük, késhegynyi benzoesavas, tormaszeletekkel, tormaszeleteket, mokkáskanálnyi, koriandermagot, beszívódhasson, gyümölcseiket, babérlevéllel, tormaszeletet, megszurkáljuk, tartósították, cukrászmester, szőlőlevelet, meggylevelet, homokszemcse, savanyúságok, gyümölcsöket, fenyőágacska, körömkefével, mustármaggal, felforralunk, lecsurgatjuk, benzoesavas, gombabefőtt, tartósítsák, székelyesen, zöldpaprika, literenként, szárították, tormaszelet, borókabogyó, tartósítás, késhegynyi, közédugunk, jégverembe, teremtette, gyümölcsök, paprikához, kellemesen, feketebors, elkészítés, hozzávalók, megsikálni, tisztítjuk, szeletelt, dinnyéket, fokhagyma, kivesszük, uborkákat, sárgarépa, káposztát, rétegezve, hagymával, története, forralunk, leszedett,
© 2013 TVN.HU Kft.