|
|
|
... K I V Á N O K N A G Y O N S Z É P O K T Ó B E R I N A P O K A T,P U S Z I M K Ü L D Ö M:MARIKA.
... |
2010-10-20 07:03:33 |
|
|
|
|
|
|
Dán húspogácsa
..............
Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és
törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.
Elkészítése: A marhahúst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer
átdaráljuk, hogy egészen pépes legyen, majd összegyúrj... |
2010-10-20 06:08:01 |
|
|
|
|
|
|
Sült kagyló fokhagymával
........................
Hozzávalók: 1 doboz natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl
száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott
teáskanál só, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1
mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítése: A kagylót olajos levétől leszûrjük ... |
|
2010-10-20 05:40:45 |
|
|
|
|
|
|
Pácolt hal sörtésztában
.......................
Hozzávalók: 2 nagy, pácolt, hagymás hal (kb. 50 dkg-nyi), 2
evőkanál ecetes hagyma, másfél deci sör, 1 db egész tojás, 10-12
dkg finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt
gyömbér, mokkáskanálnyi őrölt fehér bors, csipetnyi só, kevés cukor.
Elkészítése: A ha... |
|
2010-10-20 05:40:02 |
|
|
|
|
|
|
Zsákbamacska
............
Hozzávalók: 40 dkg vegyes, bármilyen zöldség: zellergumó, sárgarépa,
petrezselyemgyökér karalábé stb., tetszés szerint, 1 db egész
tojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél-két deci tej, 5 dkg reszelt sajt
(lehetőleg óvári vagy trappista), ízlés szerint só és törött fehér
bors.
Elkészítése: Először a "zs... |
2010-10-20 05:37:34 |
|
|
|
|
|
|
Borókás sült karfiol
....................
Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás,
másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál
só, 1 mokkáskanál őrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor
petrezselyemzöld.
Elkészítése: Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra... |
2010-10-20 05:34:52 |
|
|
|
|
|
|
Majoránnás karotta
..................
Hozzávalók: 4 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 1 db egész
tojás, másfél dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál
majoránna, 1 csapott teáskanál só, mokkáskanálnyi porcukor,
mokkáskanálnyi törött fekete bors.
Elkészítése: A tésztához a tojást a tejjel egészen habosra verjük,
majd ... |
2010-10-20 05:31:25 |
|
|
|
|
|
|
...
K I V Á N O K N A G Y O N S Z É P O K T Ó B E R I N A P O K A T,P U S Z I M K Ü L D Ö M:MARIKA.
... |
2010-10-19 23:16:03 |
|
|
|
|
|
|
K I V Á N O K N A G Y O N S Z É P O K T Ó B E R I N A P O K A T,
P U S Z I M K Ü L D Ö M: MARIKA.
... |
2010-10-19 22:37:06 |
|
|
|
|