|
|
|
... hideg vízzel elkevert zselatint. A gyümölcszselét a fehér csokis rétegre öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg meg nem szilárdul telljesen.
Ekkor óvatosan levesszük a tortakarimát és szépen szeletelhetjük a tortánkat.
Valamelyik fitness újságban találtam ezt a receptet, málnásan jó lesz Olivérnek
... |
2018-05-30 12:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... megkössön.
Összeállítás:
Ha kellően lehűlt, egy éles pengéjű kést futtassunk körbe a torta szélén óvatosan és emeljük le a karimát róla. (Ezt a mozdulatot elkerülhetjük, ha a tortakarima mentén sütőpapír csíkot futtatunk körbe, mielőtt az eperszemeket odaillesztjük, így könnyen elválik majd a csatos karimától.)
Tetejét ízlés szerint félbevágott eperszeme... |
|
2018-05-13 15:09:22 |
|
|
|
|
|
|
... meleg vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A to... |
2017-01-26 20:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... Megy a hűtőbe hűlni.
Pár óra múlva elkészítjük a csokimázat, levesszük a tortakarimát,
bevonjuk a tetejét és hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalára is. Tört mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük az oldalát, a tetejére pár szem kandírozott narancshéjat teszünk.... |
|
2016-01-16 22:40:30 |
|
|
|
|
|
|
... toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy még melegedés közben is keljen a tészta.
Ha a sütő már jól átforrósodott, a lángot takarékra állítjuk, úgy sütjük meg az aranygaluskát. Végül a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Vanília-, csokoládé- vagy borsodóval kínáljuk.
Vaníliás krém:
Hozzávalók
1/2 l tej,
2 tojássárgája,... |
|
2015-08-24 13:58:38 |
|
|
|
|
|
|
... majd a sütőt begyújtjuk, hogy még melegedés közben is keljen a tészta.
Ha a sütő már jól átforrósodott, a lángot takarékra állítjuk, úgy sütjük meg az aranygaluskát. Végül a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Vanília-, csokoládé- vagy borsodóval kínáljuk.
Vaníliás krém:
Hozzávalók
1/2 l tej,
... |
2014-10-30 07:35:13 |
|
|
|
|
|
|
... réteget 2 púpozott teáskanál zselatinból, 1 dl vízből és egy kevés piros italporból készítettem.)
Amikor a legfelső réteg is megkötött, akkor a tortától éles késsel elválasztjuk a tortakarimát, és lehúzzuk róla.
Az oldalára a piskótatallérokat kevéske zselével ragasztjuk hozzá.
Köszönöm, ha megosztod: Zsuzsamama főzőoldala, facebook
... |
2014-06-07 19:20:21 |
|
|
|
|
|
|
... toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy még melegedés közben is keljen a tészta.
Ha a sütő már jól átforrósodott, a lángot takarékra állítjuk, úgy sütjük meg az aranygaluskát. Végül a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Vanília-, csokoládé- vagy borsodóval kínáljuk.
Vaníliás krém:
Hozzávalók
1/2 l tej,
2 tojássárgája,... |
2014-05-17 17:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Megjegyzés:
Tippek:
- Az alsó tortalap köré tesszük a tortakarimát, a narancsokkal kirakjuk, és tortazselét készítünk rá. Ebben az esetben a tortakrém a 2 tortalapra és az oldalára, valamint tetejére kerül.
- A marcipánfigurát mi házilag készített... |
2014-04-21 01:39:59 |
|
|
|
|
|
|
... levéllel.
Előmelegített (190 fokos) sütőben kb. 1 órát sütjük. Tegyünk a tortakarima alá egy tepsit, mert kifolyik egy kis lé, ne égjen a sütőre.
Amíg sül a tortánk, addig elkészítjük a gombafasírtot.
A gombákat megpucoljuk, egészen a... |
2014-01-11 23:31:47 |
|
|
|
|