Belépés
Orbán Viktor levele Jimmy Carternek: a magyarok sosem felejtik el, aki visszaszolgáltatta a Szent Koronát
... ezzel a vasfüggöny sötét árnyékába" - írta a miniszterelnök, hozzátéve: "úgy hiszem, hogy az Ön döntése nem csupán a politikai bátorság szép megnyilvánulása, hanem egyszersmind a transzatlanti kapcsolataink iránti elkötelezettségének bizonyítéka volt".
"Magyarország népének nevében engedje meg, hogy személyes jókívánságomat fejezzem ki 95. születésnapja alkalmából. Isten áldj...
2019-10-01 15:01:43
EU-tisztújítás - Phil Hogan: fontos cél a transzatlanti kereskedelmi kapcsolat javítása
...
Hogan az EP nemzetközi kereskedelmi szakbizottsága előtt reményét fejezte ki, hogy sikerül felgyorsítani a szabadkereskedelmi tárgyalásokat az Európai Unió és az Egyesült Államok között, illetve el tudnak kerülni egy vámháborút, hozzátette azonban, hogy eddig nem sok előrelépést látott ezen a téren.
"Donald Trump nyilvánvalóvá tette, hogy a kereskedelmi háborúkat részesí...
2019-09-30 23:22:22
Szijjártó: Magyarország épít erős kétoldalú kapcsolataira az Egyesült Államokkal
... együttműködés erősödése egész Európa érdeke.
Mint mondta, az Orbán-Trump találkozón is téma volt a közép- és kelet-európai térség szerepe a nemzetközi együttműködésben, így a transzatlanti kapcsolatokban.
Megemlítette, hogy mindkét ország fontosnak tartja felemelni szavát a keresztény közösségek üldöztetése ellen számos konfliktustérségben.
A panelbeszélgetést veze...
2019-09-23 19:12:24
A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
... vagyunk, hogy Közép-Európával most stratégiai fontosságú térségként számolnak".
Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter és Ales Chmelai cseh külügyminiszter-helyettes egyaránt a transzatlanti viszony erősítése mellett tett hitet. A lengyel diplomácia vezetője "létfontosságúnak" nevezte e kapcsolatokat.
A konferencián szóba kerültek energiabiztonsági kérdések és a 12 o...
2019-07-18 07:30:59
NATO-főtitkár: az INF-szerződést egyoldalúan Oroszország fenyegeti
... miatt berekesztették, ezt követően diplomaták szintjén 2016 áprilisátó...
2019-07-05 14:42:52
Politikai megállapodás született az EU-Mercosur szabadkereskedelmi szerződésről
... szimbolikus jelentőséggel is bír, miután...
2019-06-29 10:24:37
Iohannis megállapodást írt alá az ellenzéki pártokkal a jogállamiságról és az európai értékekről
... elnökválasztáson, valamint a jövő évi helyhatósági és parlamenti választáson.
A felek vállalták, hogy támogatják az európai integráció mélyítését, az európai projekt konszolidálását és a transzatlanti együttműködés erősítését.
Ez a megállapodás egy politikai egyezség, korábban Traian Basescu volt elnök is aláírt a pártokkal hasonló megállapodást az oktatási reformról, de...
2019-06-14 07:19:37
Donald Trump további amerikai katonák Lengyelországba küldését jelentette be
... bizonyítékul szolgálnak Washington változatlan eur...
2019-06-12 23:59:47
Negyedszerre rendezik meg a Három Tenger Kezdeményezés államfői csúcstalálkozóját
... kapcsolatokat, az energetikai és digitális együttműködést. A térség gazdasági érdekeinek összehangolása mellett a kezdeményezés további pillérei az európai uniós kohéziós politika és a transzatlanti kapcsolatok.
Az első csúcstalálkozót 2016. augusztus 25-26-án tartották Dubrovnikban. A másodikat, 2017. júliusi 6-7-án Varsóban, amelyen részt vett Donald Trump amerikai elnök i...
2019-06-05 12:01:45
Mogherini: a Kuba-ellenes amerikai szankciók alkalmazása nemzetközi kötelezettségek megsértését jelenti
...
Mogherini nyilatkozatában aláhúzta, az Európai Unió mély sajnálatát fejezi ki a törvény alkalmazása miatt, amely "szükségtelen súrlódáshoz fog vezetni, és aláássa a transzatlanti partnerségbe vetett bizalmat és annak kiszámíthatóságát".
Mint közölte, az EU úgy véli, hogy az egyoldalú korlátozó intézkedések területen kívüli alkalmazása ellentétes a nemzetközi joggal, és a...
2019-05-02 10:50:59
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......88 89 90 
Címkék: Orbán Viktor, Jimmy Carternek, Szent Koronát, Phil Hogan, Egyesült Államokkal, Szijjártó Péter Washingtonban, Donald Trump, Három Tenger Kezdeményezés, Európai Unió, Egyesült Államok, Jacek Czaputowicz, Ales Chmelai, Traian Basescu, magyarok sosem, transzatlanti kereskedelmi, transzatlanti kapcsolatok, ellenzéki pártokkal, európai értékekről, vasfüggöny sötét, politikai bátorság, transzatlanti kapcsolataink, kereskedelmi háborúkat, nemzetközi együttműködésben, transzatlanti kapcsolatokban, keresztény közösségek, panelbeszélgetést veze, transzatlanti viszony, lengyel diplomácia, konferencián szóba, felek vállalták, európai integráció, európai projekt, transzatlanti együttműködés, politikai egyezség, pártokkal hasonló, oktatási reformról, térség gazdasági, kezdeményezés további, európai uniós, első csúcstalálkozót, törvény alkalmazása, transzatlanti partnerségbe, egyoldalú korlátozó, nemzetközi joggal, együttműködésben, elnökválasztáson, létfontosságúnak, jogállamiságról, lengyelországba,
© 2013 TVN.HU Kft.