Belépés
Erősítést kapnak a Németországban állomásozó amerikai csapatok
... Németországban, ahová családjukkal együtt érkeznek. Feladatuk "a NATO és az európai biztonság erősítése" - áll a közleményben.
A nagykövet kiemelte, hogy az amerikaiak elkötelezettek a transzatlanti szövetség erősítése mellett, amihez Donald Trump elnök "nagymértékben hozzájárul az Egyesült Államok védelmi képességének növelésével".
A német védelmi minisztérium üdvözölte...
2018-09-07 19:34:44
Német külügyminiszter: ellensúlyt kell képezni Amerikával szemben a multilaterális rend védelmében
...
Heiko Maas a Handelsblatt című német üzleti lap szerdai számában közölt vendégkommentárjában kiemelte, hogy a transzatlanti kapcsolatrendszer átalakulása, Európa és az Egyesült Államok "szétsodródása" nem Donald Trump amerikai elnökké választásával kezdődött, hanem már évek óta tart, ezért nem biztos, hogy érdemes lenne egyszerűen "kibekkelni" Donald Trump elnökségét.
In...
2018-08-22 11:11:15
Tusványos - Potápi: a nemzet közjogi egyesítése gyakorlatilag befejeződött
... hogy nem ellenük, hanem értük, közös ügyeinkért vagyunk, hogy a felelősségünk nemcsak a két nép, két ország viszonya, hanem Közép-Európa helyzete, biztonsága és végső soron az egész transzatlanti térségnek a sikere" - mondta a Tusványos alapítója.
Németh Zsolt úgy vélekedett: Magyarországnak és Romániának a nemzetek Európájáért kell szövetségre lépnie, és kifejezte reményét, ...
2018-07-25 14:30:24
Soros György és fia közös cikke a The New York Timesban: a Balkánon esély mutatkozik Európa stabilizálására
... Szkopje megállapodott a volt jugoszláv tagköztársaság, Macedónia nevének megváltoztatásában. "Hiba lenne kisebb jelentőségű fejleményként értékelni ezt, különös tekintettel arra, hogy a transzatlanti szövetség egysége a második világháború óta mélypontra süllyedt, és az Európai Unió egységét minden egyes nemzeti választáson kihívások érik".
Az írásban a szerzők "történelmi k...
2018-06-18 21:23:24
Merkel: Németország tovább növeli védelmi kiadásait
... ahhoz, hogy a találkozó fő üzenete az összetartás legyen. Mint mondta, a kereskedelem-, vagy klímapolitikai véleménykülönbségekkel együtt is biztonsági szempontból elengedhetetlen a transzatlanti kapcsolatok további erősítése.
Az észak-atlanti szövetség főtitkára a védelmi kiadásokkal kapcsolatban felidézte, hogy amikor a 2014-es walesi csúcson elhatározták a 2 százalékos GDP...
2018-06-15 17:32:16
NATO-főtitkár: a NATO fokozza együttműködését az EU-val
... NATO-partnerek között, egyebek mellett olyan kérdésekben, mint a kereskedelem vagy az Iránnal kötött nukleáris megállapodás, ugyanakkor továbbra is képesek erősíteni az együttműködést és a transzatlanti kapcsolatokat a szövetségen belül. A szövetségek a nézetkülönbségek ellenére hatékonyak, képesek együttműködni a terrorizmus elleni harcban és közös akarattal döntöttek a védelmi k...
2018-06-08 13:26:09
NATO-főtitkár: nem gyengítik a NATO-t az Európa és az EgyesültÁllamok közötti felszültségek
... NATO-partnerek között, egyebek mellett olyan kérdésekben, mint a kereskedelem vagy az Iránnal kötött nukleáris megállapodás, ugyanakkor továbbra is képesek erősíteni az együttműködést és a transzatlanti kapcsolatokat a szövetségen belül. A szövetségesek a köztük bizonyos kérdésekben mindig is fennálló nézetkülönbségek ellenére hatékonyak, egyebek mellett a védelmi struktúra kiépít...
2018-06-07 16:51:48
G7-csúcs - Tusk: Trump ellenére a Nyugatnak egységesnek kell maradnia
... valamint az acélra és alumíniumra kivetett új védővámok, ezek bevezetésének módja és indoklása. Számomra mint javíthatatlan Amerika-barát európai számára, aki fanatikusan elkötelezett a transzatlanti együttműködés mellett, ezek szerencsétlen és aggasztó döntések" - magyarázta.
A kulcsfontosságú kérdés most az, hogy ezek a döntések csak a megszokott amerikai politika mellékes ...
2018-06-07 13:12:14
Szejm-elnök: szükség van a NATO állandó jelenlétére a szövetség keleti szárnyán
... fenyegetések Kuchcinski szerint "határozottan észlelhetőek" a NATO keleti szárnyán.
Kuchcinski támogatóan nyilatkozott Ukrajna és Georgia csatlakozási törekvéseiről, és kiemelte a transzatlanti kapcsolatok szerepét a NATO működésében.
Andrzej Duda elnök is úgy látta: az Egyesült Államok és Európa viszonya az euroatlanti térség biztonságának kulcsa, s e kapcsolatokban tör...
2018-05-28 19:24:02
Iráni atomprogram - Merkel: megsebezte a transzatlanti kapcsolatot az Egyesült Államok kivonulása az iráni atom
...
A politikus a német szakszervezetek országos szövetségének (DGB) konferenciáján elmondott beszédében kiemelte, hogy Németország, Franciaország és Nagy-Britannia szerint az iráni atomprogramról kötött megállapodásnak "biztosan vannak gyengeségei, de ki kell tartani mellette", Donald Trump amerikai elnök viszont ezt másként látja, és döntése sebet ejtett a kapcsolatokon.
...
2018-05-16 07:19:47
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Soros György, York Timesban, Egyesült Államok, Donald Trump, Heiko Maas, Németh Zsolt, Európai Unió, Andrzej Duda, multilaterális rend, nemzet közjogi, szövetség keleti, transzatlanti kapcsolatot, iráni atom, európai biztonság, nagykövet kiemelte, amerikaiak elkötelezettek, transzatlanti szövetség, német védelmi, transzatlanti kapcsolatrendszer, felelősségünk nemcsak, egész transzatlanti, nemzetek Európájáért, volt jugoszláv, második világháború, összetartás legyen, transzatlanti kapcsolatok, észak-atlanti szövetség, védelmi kiadásokkal, 2014-es walesi, kereskedelem vagy, transzatlanti kapcsolatokat, szövetségen belül, nézetkülönbségek ellenére, terrorizmus elleni, köztük bizonyos, védelmi struktúra, transzatlanti együttműködés, kulcsfontosságú kérdés, döntések csak, megszokott amerikai, euroatlanti térség, német szakszervezetek, iráni atomprogramról, nézetkülönbségek, egyesültállamok, magyarországnak, külügyminiszter, együttműködését, szakszervezetek, kulcsfontosságú, stabilizálására,
© 2013 TVN.HU Kft.