Belépés
Lomnici Zoltán: öt tematikus év során mutatják be Szent István életművét
... stabilitás", a "türelmes, de igazságos uralkodó képe", vagy az "igazságszolgáltatás megteremtése" a fiatal generáció számára is utat mutathat.
Az államtitkár elmondta: a programok között tudományos konferenciák, színházi, zenei előadások és kiállítások is szerepelnek majd.
Bajkai István (Fidesz) arról beszélt: Szent István nemcsak felismerte az államalapítás szükségessé...
2019-12-05 18:42:33
Új doktorokat avattak az MTA-n
... intézmény csütörtöki közlése szerint ebben az évben a címet szerzettek között 14 nő és 59 férfi van. Életkor szerint a 41 és 50 év közöttiek vannak a legtöbben, összesen 35 kutató. A tudományos címet idén elnyertek átlagéletkora pedig 51 év.

Az új doktorok közül zömében az egyetemeken és az MTA Kiváló Kutatóhelyein dolgoznak. Az új akadémiai doktorok közül legtöbben a ...
2019-12-05 15:52:30
A fogamzásgátló tabletta strukturális változást okoz az agyban egy új tanulmány szerint
... hatásait az agyban. Ennek oka részben az, hogy a hipotalamusz nagyságának mennyiségi elemzése MRI-vizsgálatokkal még nem állt rendelkezésre - ismertette a kutatást az eurekalert.org tudományos portál.
"Nincsenek megfelelő kutatások a szájon át bevett fogamzásgátlók hatásáról az élő emberi agynak ebben a kicsi, de nagyon fontos részében. Először dolgoztunk ki egy eljárást a hi...
2019-12-05 15:42:14
A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatja a Debreceni Egyetem
... borösszetevők minőségi szétválasztására, vegyületek azonosítására és mennyiségi meghatározására - tájékoztatott a professzor.
Tatárka József, Mád polgármestere arról beszélt, hogy a tudományos háttér jelentős fejlődést generálhat a településen és a borvidéken, mintegy százezer ember profitálhat belőle.
Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora azt hangoztatta, hogy évszázadok...
2019-12-05 14:05:58
Hajvágási Naptár...
... feltaláló, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta, természet-, alternatív-, népi- és hajgyógyász, a Magyar...
2019-12-05 13:50:38
Meghirdették az idei Magyar innovációs nagydíj pályázatot
... Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hangsúlyozta, a magyar kormányzás történetében először jött létre olyan tárca, amelynek a nevében is szerepel az innováció, ez komoly üzenet a tudományos világnak és a gazdasági szférának is.
A Magyar Innovációs Nagydíj pályázat beadási határideje 2020. február 12-e 15 óra, az elismeréseket 2020. márciusában adják át.
Az állam...
2019-12-04 15:41:00
Latorcai Csaba: Szigetvár a vitézség szimbóluma
... történész-turkológus, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója bevezetőjében a projekt jelentőségét érzékeltetve azt mondta: a kutatás világraszóló eredményeket hozott, az túlnőtt a szűk tudományos közösségen.
Hóvári János történész, kormányzati megbízott a régészeti kutatást részletesen ismertetve a többi között arról beszélt, hogy a felfedezés világtörténelmi ...
2019-12-04 12:35:33
Több jótékony hatása mellett a gyakori táncolás idős korban
... gyakori táncolás időskorban jelentősen csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát és jóval pozitívabban hat, mint a fitneszsportok - állapították meg német kutatók, akik eredményeikért tudományos díjat vehettek át pénteken Nürnbergben.

A tánc aktivizálja az agyat
A mozgásnak az agyra gyakorolt pozitív hatása már régóta ismert - fejtette ki a díjazott Notger Mül...
2019-12-04 09:10:40
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
...
A tanulmány egyes részeit az MIT Technology Review tudományos folyóirat tette közzé azzal a céllal, hogy bemutassa, Ho Csian-kuj biofizikus nem tartotta be az etikai és tudományos normákat, amikor létrehozta az ikreket, Lulát és Nanát, akiknek születése 2018 végén megrázta a tudományos világot - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A kínai kutató...
2019-12-03 21:12:05
Palkovics László: a kormány gazdaságpolitikája a fiskális fegyelmen alapul
... teszi fenntarthatóvá, ha saját termékfejlesztéssel rendelkeznek. A minisztérium támogatja az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma kialakítását, köztük hat vidéki és két budapesti tudományos park létrehozását.
A tárcavezető szólt arról is, hogy a digitalizáció a vállalkozások számára üzleti lehetőséget jelent, ezt segíti az 5G hálózat fejlesztése. Emellett feladatot jelent ...
2019-12-03 21:03:04
1 2 3 ...............1521 1522 .......2282 2283 ........3042 3043 3044 
Címkék: Lomnici Zoltán, Szent István, Debreceni Egyetem, Hajvágási Naptár, Latorcai Csaba, Palkovics László, Bajkai István, Kiváló Kutatóhelyein, Tatárka József, Szilvássy Zoltán, Technológiai Minisztérium, Magyar Innovációs Nagydíj, Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Hóvári János, Notger Mül, Technology Review, fogamzásgátló tabletta, idei Magyar, vitézség szimbóluma, gyakori táncolás, kínai babáknál, fiskális fegyelmen, fiatal generáció, államtitkár elmondta, programok között, államalapítás szükségessé, címet szerzettek, tudományos címet, hipotalamusz nagyságának, tudományos háttér, egyetem rektora, magyar kormányzás, tudományos világnak, gazdasági szférának, elismeréseket 2020, projekt jelentőségét, kutatás világraszóló, szűk tudományos, régészeti kutatást, többi között, felfedezés világtörténelmi, demencia kialakulásának, tánc aktivizálja, agyra gyakorolt, díjazott Notger, tanulmány egyes, tudományos világot, kínai kutató, minisztérium támogatja, egyetemközpontú innovációs, tárcavezető szólt,
© 2013 TVN.HU Kft.