Belépés
Freund Tamás: a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek
... társadalmi fejlődésnek.
A kormánnyal kiépítendő kapcsolatokra vonatkozó kérdésre válaszolva Freund Tamás méltatta a Belügyminisztériumban és az Emberi Erőforrások Minisztériumában működő tudományos tanácsokat, és felvetette, hogy ezek mintájára minden tárcánál létrejöhetne egy olyan szervezet, amelynek feladata a tudománnyal való kapcsolattartás lenne.
Az új elnök célján...
2020-07-08 14:42:07
Felgyorsult a szárazföldön élő gerincesek kihalása
...
Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) bemutatott kutatásban a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján szereplő és a Birdlife International szervezet által 29 400 szárazföldi gerinces fajról összegyűjtött adatokat elemezték és kimutatták, hogy 515 szárazföldi állatfaj áll a kihalás szélén áll, és valószínűleg kipusztul 20 éven belül, azaz annyi, am...
2020-06-02 18:32:28
Interjú Székely János püspökkel
... az ezzel foglalkozó embereket, hanem kíváncsi lesz a filozófusok, bölcsek, művészek, a vallások és különösen is a Biblia szavára. Be fogja engedni ezeket a szavakat a parlamentekbe, a tudományos tanácskozások helyeire, a kultúrába, a közéletbe. A gyerekeket ezekre az értékekre fogja nevelni és tanítani.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az ember gátat fog vetni a vagyon k...
2020-05-21 09:53:31
Andrea Riccardi: II. János Pálnak messiási látomása volt ...
... alapította Rómában a Sant'Egidio közösséget. II. János Pálról szóló életrajzi kötete 2011-ben jelent meg. Részletes, addig kiadatlan dokumentumokat és tanúságtételeket is felhasználó, tudományos igényű könyvében arra törekszik, hogy átfogó bemutatást adjon a szent életű pápa életművéről. Riccardi 28 éves volt, amikor II. János Pált pápává választották. Még abban az évben fog...
2020-05-17 07:24:05
Gárdonyi Géza munkásságaGÁRDONYI GÉZA MUNKÁSSÁGA

Gárdonyi Géza (Gárdony-Agárdpuszta, 1863. augusztus 3. - Eger, 1922. október 30.) író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja.
Egerben végezte el a tanítóképzőt, hat évig falusi tanító ...
2020-04-28 21:00:45
Szabolcska Mihály versei
... református lelkész volt. 1922 és 1924 között az Országos Magyar Párt egyik alelnöki tisztségét is viselte. 1899-ben a Kisfaludy Társaság tagja lett. 1928-tól Budapesten élt, mint az Magyar Tudományos Akadémia tisztviselője és a Kisfaludy Társaság titkára. Verseit több nyelvre lefordították. Petőfi-epigonnak tartották.


Szabolcska Mihály: A MAGAM ÖSVÉNYÉN
|...
2020-02-22 22:30:22
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
...
A tanulmány egyes részeit az MIT Technology Review tudományos folyóirat tette közzé azzal a céllal, hogy bemutassa, Ho Csian-kuj biofizikus nem tartotta be az etikai és tudományos normákat, amikor létrehozta az ikreket, Lulát és Nanát, akiknek születése 2018 végén megrázta a tudományos világot - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A kínai kutató...
2019-12-03 21:12:05
Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában
... TV), Nagy Kristóf (Magyar Nemzet), valamint Nemes Anna (ATV).
A kitüntetetteket a zsűri tagjai méltatták.
Bánlaki Dalma Stella kíváncsisága nem áll meg egyetlen területen: tudományos kérdésekkel, külpolitikával, gazdasággal és gasztronómiával egyaránt foglalkozott. Vezető szerkesztője a Forbes magazin különszámainak, például a legbefolyásosabb magyar nőkről szólónak - mo...
2019-11-25 17:42:36
Érdekes előadás - az egészségről
... a farmról. Remélem érted." Természetesen többet nem zaklattam őt, mert nem akartam, hogy ne kapjak ebédet vagy vacsorát. Később mezőgazdasági iskolába mentem, amelyet elvégezve tudományos fokozatot kaptam, és állattenyésztési, gabonatermesztési és földtani szakember lettem.
Ezután két évre elutaztam Afrikába. Ott teljesült a gyermekkori álmom, együtt dolgozhattam Maur P...
2019-10-17 00:56:13
MKT-főtitkár: fontos kutatásokért, a szegénység elleni küzdelemért adták az idei közgazdasági Nobel-díjat
...
A Svéd Királyi Tudományos Akadémia hétfőn jelentette be, hogy a globális szegénység enyhítéséért végzett munkájáért három közgazdász, az indiai Abhijit Banerjee, a francia Esther Duflo és az amerikai Michael Kremer kapta meg az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat.
Hegedüs Éva kiemelte: a közgazdasági kutatás egyik legfontosabb feladata, hogy kutatásaival, elemzéseivel, m...
2019-10-14 16:52:06
1 2 3 ..............................96 97 ...............144 145 ...............192 193 
Címkék: Freund Tamás, Interjú Székely János, Andrea Riccardi, János Pálnak, Gárdonyi Géza, Szabolcska Mihály, Junior Prima-díjat, Emberi Erőforrások Minisztériumában, Természetvédelmi Világszövetség, Birdlife International, János Pálról, János Pált, GÁRDONYI GÉZA MUNKÁSSÁGA, Magyar Tudományos Akadémia, Országos Magyar Párt, Kisfaludy Társaság, MAGAM ÖSVÉNYÉN, Technology Review, Nagy Kristóf, Magyar Nemzet, Nemes Anna, Bánlaki Dalma Stella, Maur, Svéd Királyi Tudományos Akadémia, Abhijit Banerjee, Esther Duflo, Michael Kremer, Hegedüs Éva, politika együttműködése, kínai babáknál, szegénység elleni, idei közgazdasági, kormánnyal kiépítendő, olyan szervezet, tudománnyal való, amerikai tudományos, kihalás szélén, ezzel foglalkozó, tudományos tanácskozások, gyerekeket ezekre, értékekre fogja, olyan világról, ember gátat, szent életű, tanulmány egyes, tudományos világot, kínai kutató, zsűri tagjai, legbefolyásosabb magyar, gyermekkori álmom, globális szegénység, indiai Abhijit, francia Esther, amerikai Michael,
© 2013 TVN.HU Kft.