|
|
|
... üvegekbe töltök.
Hűtőszekrényben kell tároljuk.
A szárított formából ugyanígy készítettem, csak az elején a szárított útifüvet leöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje, és ezt turmixoltam össze.
Mi azért szeretjük ezt a változatot, mert - ellentétben a boltban kapható összessel - nincsen benne alkohol és tartósítószer.
Szirup AntalVali módra:
... |
2009-03-11 12:31:43 |
|
|
|
|
|
|
... kb.70 dkg cukrot használtam.Mielőtt ... |
|
2009-02-22 21:48:08 |
|
|
|
|
|
|
... lesz szükség). Az egyik zöldpaprikát és az uborka egy harmadát felkockáztam és félretettem levesbetétnek. A másik paprikát és a maradék ubit pedig a kimagozott paradicsommal együtt turmixoltam a fokhagymás kenyérmasszát is hozzáadva. Az egészet átpasszíroztam egy nagy szűrőn, vörösborecettel ízesítettem és felöntöttem 4 dl vízzel, majd min. 1 órára betettem a hűtőbe.
Tá... |
2008-07-02 11:52:32 |
|
|
|
|
|
|
... fagy el könnyen) behoztam egy vörös mangoldlevelet. (Van ilyen is, a magot Németországban vettem.) Ezt egy kicsit megfonnyasztottam miután az ereit kivágtam, s a palacsintatésztába turmixoltam. Kicsit sóztam, fonnyasztáskor egy kis fokhagymát is zúztam bele.
A palacsintákat kisütöttem, s húsos töltelékkel töltöttem. Tejföllel meglocsoltam, s a sütőben egy kicsit még sütöttem.... |
|
2007-10-19 13:36:55 |
|
|
|
|
|
|
Hát nem mangoldos palacsintát gyártottam, hanem spenótosat, s gombával töltöttem meg. Lefagyasztott (saját) spenótot turmixoltam a palacsintatésztába. Van mangold is lefagysztva (levelnként), ez gyakorlatilag olyan, mint a spenót, úgy kell elkészíteni. A magot Németországból hoztam, mind egy szálig kikelt. Már vettem új vetőmagot Ingolstadtban, most lila erű lesz. Ez a növény állít... |
|
2007-02-17 18:44:28 |
|
|
|
|