Belépés
x
... amennyi elforrt belőle mindig pótold.
A hagymát pecázd ki belőle (mehet a szemétbe), a zellert a levével együtt passzírozd át (turmixolni is lehet). Tedd vissza a tűzhelyre, kis lánggal alatta.
A lisztből és a tejszín feléből kevés hidegvízzel készíts habarást, és ezzel sűrítsd be átpasszírozott levet. Jól forrald össze, és ízesí...
2014-06-08 03:20:08
Koleszterin-korunk mumusa
... érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit.
Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilye...
2012-05-06 07:49:36
Finom falatok
... göngyölt husikat. Forró sütőbe tedd be, és pirítsd meg (természetesen forgatva a husit, hogy minden oldala megpiruljon). Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, fel a tûzhelyre, önts alá annyi vizet, hogy félig ellepje, és kis lángon, fedő alatt párold puhára.


Amikor a hús megpuhult, szedd ki a léből. A tejföl maradékából készített haba...
2012-04-11 17:42:42
Hagyma, hagymával - E-mail ha érdekel....
... rakódó
nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos
vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszûkítő anyagot, mint zsíroldó a
tûzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros
ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot! Ne várd a csodát,
mert csodák között élsz. Egyik ilyen csoda a ...
2012-03-17 22:23:46
Zeller krémleves...
... elforrt belőle mindig pótold.

A hagymát pecázd ki belőle (mehet a szemétbe), a zellert a levével együtt passzírozd át (turmixolni is lehet). Tedd vissza a tűzhelyre, kis lánggal alatta.

A lisztből és a tejszín feléből kevés hidegvízzel készíts habarást, és ezzel sűrítsd be átpasszírozott levet. Jól forrald össze, és íze...
2011-03-27 10:37:17
Zeller krémleves
... elforrt belőle mindig pótold.

A hagymát pecázd ki belőle (mehet a szemétbe), a zellert a levével együtt passzírozd át (turmixolni is lehet). Tedd vissza a tűzhelyre, kis lánggal alatta.

A lisztből és a tejszín feléből kevés hidegvízzel készíts habarást, és ezzel sűrítsd be átpasszírozott levet. Jól forrald össze, és íze...
2011-03-14 14:39:53
Kovászos uborka télire
... uborkára öntjük. Erre az uborkára nem teszünk kenyérdarabot, mint
a nyárira, csak ízesítőül egy csipetnyi ánizst. Az üveget langyos
helyre tesszük - de nem napra vagy tûzhelyre -, és ügyeljünk arra,
hogy éjjelre se hûljön le. (Célszerû éjszakára meleg, de nem forró
vízbe állítani.) Kb. 10 nap alatt érik meg. Ekkor szorosan lekötjük
és h...
2010-11-04 05:35:49
Mariska ténsasszony libalevese
... Kiszedjük a húsokat és lecsontozzuk, feldaraboljuk. A zöldségfélét is hosszában vékonyra vágjuk. A levest óvatosan, sûrû szitaszûrőn átszûrjük. Visszatesszük a tûzhelyre, ha szükséges, sózzuk. Felforrósítjuk, majd tálba öntjük. Belerakjuk a felaprított húsokat, zöldségeket és asztalra tesszük. Betétként, pászkát törünk tányérunkba szedett levesünkbe.|...
2010-10-28 05:54:11
Magyar „ketchup”
... cukrot
2 evőkanál mustárt
2 csapott evőkanál sót
fél kávéskanál őrölt borsot
fél dl 10 %-os ecetet
1 kávéskanál szalicilt

=Visszatesszük a tûzhelyre és fél óráig főzzük. Forrón 2 dl-es üvegekbe töltjük és kihûlésig konyharuhákkal letakarva száraz dunsztban tartjuk. Felhasználásig hûvös kamrában tároljuk.
ä...
2010-10-28 05:03:23
Alvétorta
... keverés közben hozzáadunk 2 nagy evőkanál
langyosra melegített mézet és fél csomag vaníliás cukrot. A habsütőt
forró vízzel telt fazékba állítjuk és így tesszük a tûzhelyre.
Állandó kevergetés közben addig főzzük, míg olyan sûrû lesz, hogy a
kanál megáll benne, ekkor a tûzről levéve, hirtelen belekeverjük a
felaprózo...
2010-10-24 12:14:43
1 2 
Címkék: hagymát pecázd, levével együtt, tejszín feléb&otilde, zsíros ételekr&otilde, tejföl maradékából, csipetnyi ánizst, üveget langyos, levest óvatosan, felaprított húsokat, átpasszírozott, felforrósítjuk, konyharuhákkal, felhasználásig, visszatesszük, feldaraboljuk, kenyérdarabot, természetesen, rendszeresen, déligyümölcs, lecsontozzuk, belekeverjük, zöldségfélét, koleszterin, megpiruljon, tányérunkba, felaprított, hidegvízzel, zöldségeket, grapefuitot, ténsasszony, maradékából, turmixolni, lerakódott, levesünkbe, passzírozd, csodálatos, vegyületei, melegített, belerakjuk, libalevese, grapefruit, hozzáadunk, kávéskanál, kevergetés, készített, krémleves, hosszában, szükséges, kiszedjük, lemondani, alvétorta, megpuhult, szalicilt, betétként, letakarva, éjszakára, megpirult, hagymával, ügyeljünk, langyosra, csipetnyi, felaprózo, dunsztban, kiválóan, legalább, fogyassz, zsíroldó, habarást, kovászos, állítani, uborkára,
© 2013 TVN.HU Kft.