|
|
|
... leveszöldséget, valamint a burgonyát. Hozzáteszem még a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, az összezúzott fokhagymát és az összes fűszert. Annyi vízzel egészítem ki a levét, hogy egy jó ujjnyival ellepje a folyadék a levesben lévő anyagokat. A tálat gondosan visszazárva további tizennégy percig párolom, végül csak tíz perccel a párolási idő letelte után nyitom ki az edényt.... |
2010-10-09 07:58:21 |
|
|
|
|
|
|
... kolbászt, majd a zöldpaprikát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Hagyom, hogy a parázson néhány percig erősen süljön a belerakott nyersanyag, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi 2 ujjnyival lepi el a zöldséges húst. A Vegetával, a törött borssal és a zúzott fokhagymával megfűszerezem és 45-50 percig főzöm. Ezután hozzáadom a burgonyát, és együtt puhára főzöm. Meggyőződök ar... |
|
2010-10-09 07:06:52 |
|
|
|
|
|
|
... csíkra vágjuk. (Látni fogjuk, hogy nem kell majd minden torta töltésénél mérőszalagot használni, elég az első próbánál, hiszen az a lényeg, hogy a marcipán csík mindkét oldala kb. egy-egy ujjnyival legyen szélesebb a piskótacsíknál, mivel így tudjuk kényelmesen feltekerni.) Vajkrémes felükkel lefelé a szintén 6 csíkra vágott marcipánlapra fektetjük, ecset segítségével meglocsoljuk... |
2010-09-29 22:17:29 |
|
|
|
|
|
|
... kuktába beletesszük a rácsot, majd arra rakjuk a halat. Ráöntünk 2 dl vizet, 2 evőkanál ecetet, fűszerezzük e... |
|
2010-09-10 06:08:30 |
|
|
|
|
|
|
... szeme tűzben, hosszú haja üstökös csóvaként úszott utána. Kegyetlenül ostorozta a lovat. Az állat orrlyuka vörösen kitágult, oldalán tajték habzott. Dühödt vágtában száguldott a kapu elé, ujjnyival kerülte el a lámpaoszlopot, majd fölágaskodott két hátsó lábára. A konflis nekicsapódott az oszlopnak és miszlikre tört. A boszorkány mutatványnak is beillő lendülettel még jókor leugro... |
|
2010-09-08 23:48:19 |
|
|
|
|
|
|
... a már félpuha húshoz öntjük. Hozzáadjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot, beleszórjuk a reszelt sajtot, meghintjük törött borssal, és annyi vízzel öntjük fel, hogy legalább 2 ujjnyival több legyen a víz a lábosban, mint a tarhonyás hús. Az egészet felforraljuk, majd lefedve, előmelegített, forró sütőbe tesszük, és takaréklángon 40 percig sütjük. Akkor van készen, ha a tar... |
2010-09-02 06:03:47 |
|
|
|
|
|
|
... Másik lábasba zsírt teszünk, felengedjük, és beletesszük a tarhonyát, elkeverjük, sózzuk, pirítjuk.
2. Amikor szép aranyszínű, ráöntünk annyi forró vizet, hogy bőven ellepje -két ujjnyival legalább- a tarhonyát.
3. Szép lassan, takarékon elkezdjük főzni, néha keverjük meg, és kb. 6-8 perc után kikapcsoljuk a gázt.
4. Átkeverjük, és fedő alatt hagyjuk kipere... |
2010-09-01 10:29:58 |
|
|
|
|
|
|
... puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára. A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd. A rizseshúshoz készülő pörkölt húsát a szokás... |
2010-08-30 18:23:07 |
|
|
|
|
|
|
... csíkra vágjuk. (Látni fogjuk, hogy nem kell majd minden torta töltésénél mérőszalagot használni, elég az első próbánál, hiszen az a lényeg, hogy a marcipán csík mindkét oldala kb. egy-egy ujjnyival legyen szélesebb a piskótacsíknál, mivel így tudjuk kényelmesen feltekerni.) Vajkrémes felükkel lefelé a szintén 6 csíkra vágott marcipánlapra fektetjük, ecset segítségével meglocsoljuk... |
2010-08-24 17:51:14 |
|
|
|
|
|
|
... csíkra vágjuk. (Látni fogjuk, hogy nem kell majd minden torta töltésénél mérőszalagot használni, elég az első próbánál, hiszen az a lényeg, hogy a marcipán csík mindkét oldala kb. egy-egy ujjnyival legyen szélesebb a piskótacsíknál, mivel így tudjuk kényelmesen feltekerni.) Vajkrémes felükkel lefelé a szintén 6 csíkra vágott marcipánlapra fektetjük, ecset segítségével meglocsoljuk... |
2010-08-20 13:20:18 |
|
|
|
|