|
|
|
... csíkra vágjuk. (Látni fogjuk, hogy nem kell majd minden torta töltésénél mérőszalagot használni, elég az első próbánál, hiszen az a lényeg, hogy a marcipán csík mindkét oldala kb. egy-egy ujjnyival legyen szélesebb a piskótacsíknál, mivel így tudjuk kényelmesen feltekerni.) Vajkrémes felükkel lefelé a szintén 6 csíkra vágott marcipánlapra fektetjük, ecset segítségével meglocsoljuk... |
2010-08-16 18:06:34 |
|
|
|
|
|
|
... tehetek róla, én csak az igazán puha husit szeretem.)
4. Ha a húsos alap elkészült, hozzáadjuk a csicseriborsót, f... |
|
2010-07-09 20:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... tehetek róla, én csak az igazán puha husit szeretem.)
4. Ha a húsos alap elkészült, hozzáadjuk a csicseribor... |
2010-07-09 15:11:49 |
|
|
|
|
|
|
... az aprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a tökreszelőn lereszelt cukkiniket, és felöntjük annyi vízzel, hogy másfél ujjnyival ellepje.Ha felforrt, sóval borssal, aprított kaporral fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha megpuhult a cukkini, kevés forró lével simára kevert tejfölös lisztes habarással besűrítjü... |
|
2010-04-15 06:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... akik kitüntették magukat. Ezek aztán körülállták a zászlótartót. Most a zászló előtt és mögött egy-egy lovascsapat vonult el. Mindenki megtartotta menet közben a sort, mert ha csak egy ujjnyival előbbre léptetett volna a többinél, nem kerüli el a mindent meglátó vezér haragját. Olyan félelmetes volt a fegyelem, és a fővezér iránt olyan nagy volt a tisztelet, hogy mindenki nyomban ... |
|
2010-04-05 21:32:55 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósított olajon addig pirítom a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd azonnal annyi vizet öntök rá, hogy az a tarhonyát két ujjnyival lepje el. Beleteszem a húsleveskockát, meghintem a törött borssal és kevés sóval. A tűzre visszateszem és 25 percig kis lángon forralom. Közben a sonkát nagylyukú darálón ledarálom. Ha a p... |
2010-01-14 09:41:28 |
|
|
|
|
|
|
... pontot.
Különösen érzékeny a has felülete, főleg három ujjnyival a köldök alatt-:)))))) Ezen testrészen tenyerével végezzen masszírozó mozdulatokat, fokozatosan egyre lejjebb. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne túl finoman, mert akkor csiklandozni... |
2009-12-18 10:13:48 |
|
|
|
|
|
|
... az aprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a tökreszelőn lereszelt cukkiniket, és felöntjük annyi vízzel, hogy másfél ujjnyival ellepje. Ha felforrt, sóval borssal, aprított kaporral fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha megpuhult a cukkini, kevés forró lével simára kevert tejfölös lisztes habarással besűrítj... |
2009-11-28 11:19:49 |
|
|
|
|
|
|
... bogrács
Elkészítés:
1. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük.
2. A burgonyát szintén apró kockára vágjuk a zsírhoz adjuk. Felöntjük vízzel úgy, hogy 3 ujjnyival lepje el. Megsózzuk. Puhára főzzük.
3. Ha megpuhult, a teteréje rakjuk az apróra tördelt lebbencs tésztát. Nem kell megkeverni. Így főzzük meg benne, időnként lenyomkodjuk a tésztát, ... |
2009-10-28 08:47:49 |
|
|
|
|
|
|
... a már félpuha húshoz öntjük. Hozzáadjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot, beleszórjuk a reszelt sajtot, meghintjük törött borssal, és annyi vízzel öntjük fel, hogy legalább 2 ujjnyival több legyen a víz a lábosban, mint a tarhonyás hús. Az egészet felforraljuk, majd lefedve, előmelegített, forró sütőbe tesszük, és takaréklángon 40 percig sütjük. Akkor van készen, ha a tar... |
2009-07-31 14:53:43 |
|
|
|
|