Belépés
Külügyi államtitkár: az ukrán vezetők ne alaptalanul vádaskodjanak!
... kétoldalú kapcsolatok javítására törekszik, bízunk benne, hogy az új elnök vezetésével Ukrajna is erre az útra lép".
Az ukrán külügyminisztérium kedden közölte: az illetékes ukrán hatóságokhoz fordul azzal a kéréssel, hogy adjanak jogi értékelést Szijjártó Péternek a nap folyamán Kárpátalján tett látogatásával kapcsolatban.
A minisztérium kitért arra, hogy előzetes ajánl...
2019-07-17 10:01:13
A kijevi külügyminisztérium az ukrán hatóságokhoz fordul Szijjártó kárpátaljai látogatása miatt
...
A minisztérium a közleményében kitért arra, hogy előzetes ajánlását figyelmen kívül hagyva Szijjártó Péter kedden látogatást tett a Kárpátalja megyei Beregszászon, ahol számos nyilvános rendezvényen vett részt. A tárca tájékoztatása alapján a kijevi magyar nagykövetségtől kapott hivatalos diplomáciai jegyzék szerint a magyar külügyminisztert Brenzovics László ukrán parlamenti...
2019-07-16 20:22:42
Törvénytelennek nevezte Janukovics az ellene Kijevben meghozott ítéletet
... irányuló, az orosz vezetéssel való együttműködésben megvalósuló bűncselekmény vádja alól.
Janukovics közölte, hogy jogi képviselői olyan anyagokat juttattak el az ukrán nyomozó hatóságokhoz, amelyek alapján vizsgálatot indíthatnak azok ellen, akik valóban felelősek azért, hogy Ukrajna elvesztette a Krímet. Az érintettek szerinte emellett fegyveres államcsíny elkövetésében, v...
2019-02-06 15:43:02
Felvilágosítást kért az Ukrajnában eltűnt kapitányról az orosz emberi jogi biztos
... ország "megszállt területeire" (a Krím félszigetre) vonatkozó beutazási szabályok megsértése, valamint tiltott halászat címén.
Tatyjana Moszkalkova azt követően fordult az ukrán hatóságokhoz, hogy Gorbenko jogi képviselője hétfőn bejelentette a kapitány eltűnését.
A Nord halászhajó 10 tengerészét tavaly márciusban az Azovi-tengeren vette őrizetbe az ukrán határőrség. A...
2019-01-29 17:22:07
Orosz elnökválasztás - Moszkva: Kijev megsérti nemzetközi kötelezettségvállalásait a képviseleti szavazás akadá
... orosz-ukrán megállapodást is. Rámutatott, hogy az orosz külképviseletek kötelesek megvédeni az Ukrajnában tartózkodó orosz állampolgárok érdekeit, ezért a kijevi orosz nagykövetség az ukrán hatóságokhoz fordult azzal a kéréssel, hogy teremtsék meg az orosz választópolgárok szavazásának feltételeit az elnökválasztáson. Szavai szerint a választási bizottság, a külügy és a biztonsági...
2018-03-16 21:22:58
Illegális bevándorlás - Csökkent az idén a menedéket kérők száma Csehországban
... é...
2017-11-23 22:37:43
Bombariadó miatt kiürítették a moszkvai Bolsojt és az orosz főváros több más, nevezetes épületét
... szerint este hétkor kezdődött volna a Sarló és kalapács című koncert, a bolsevik forradalom 100. évfordulója alkalmából.
Ugyancsak pokolgép elhelyezéséről futott be figyelmeztetés a hatóságokhoz a Nagyszínházhoz közeli Metropol és Nacional szállodával, valamint a GUM és a CUM áruházzal kapcsolatban is. Az Interfax hírügynökség szerint összesen mintegy tízezer embert kellett a...
2017-11-05 17:23:15
Ezt még Sztálin sem merte megtenni a kárpátaljai magyarokkal
... tárca egyeztessen a készülő oktatási törvényről a kárpátaljai magyarság képviselőivel. Mint rámutatott, az elmúlt időszakban több mint 40 levelet és beadványt intéztek az illetékes hatóságokhoz javaslataikkal, továbbá a kárpátaljai magyarok 64 ezer aláírást gyűjtöttek össze meglévő nyelvhasználati jogaik védelme érdekében, de mindhiába.

Orosz Ildikó elmondta: a KMPSZ so...
2017-10-07 21:38:54
Soron kívüli közgyűlést tartott az új ukrán oktatási törvény miatt a KMPSZ Beregszászon
... tárca egyeztessen a készülő oktatási törvényről a kárpátaljai magyarság képviselőivel. Mint rámutatott, az elmúlt időszakban több mint 40 levelet és beadványt intéztek az illetékes hatóságokhoz javaslataikkal, továbbá a kárpátaljai magyarok 64 ezer aláírást gyűjtöttek össze meglévő nyelvhasználati jogaik védelme érdekében, de mindhiába.
Orosz Ildikó elmondta: a KMPSZ soron kí...
2017-10-07 14:42:13
Bekérették Ukrajna varsói nagykövetét a lucki lengyel főkonzulátust ért támadás miatt
... közszolgálati televíziónak (TVP Info) nyilatkozó külügyi szóvivő szerint a tárca bekérette az ukrán nagykövetet, a kijevi lengyel nagykövetség pedig diplomáciai jegyzéket intéz majd az ukrán hatóságokhoz, az incidens körülményeinek tisztázását, valamint az ukrajnai lengyel külképviseletek "megerősített és hatékony védelmét" kérve.
Pawel Soloch, a Lengyel Nemzetbiztonsági Hiva...
2017-03-29 10:41:50
1 2 3 
Címkék: KMPSZ Beregszászon, Bekérették Ukrajna, Szijjártó Péternek, Szijjártó Péter, Brenzovics László, Tatyjana Moszkalkova, Orosz Ildikó, Pawel Soloch, Lengyel Nemzetbiztonsági Hiva, ukrán vezetők, ukrán hatóságokhoz, ellene Kijevben, orosz emberi, képviseleti szavazás, menedéket kérők, moszkvai Bolsojt, orosz főváros, kárpátaljai magyarokkal, lucki lengyel, illetékes ukrán, minisztérium kitért, közleményében kitért, tárca tájékoztatása, kijevi magyar, magyar külügyminisztert, orosz vezetéssel, ukrán nyomozó, érintettek szerinte, kapitány eltűnését, ukrán határőrség, orosz külképviseletek, kijevi orosz, orosz választópolgárok, választási bizottság, bolsevik forradalom, készülő oktatási, kárpátaljai magyarság, elmúlt időszakban, illetékes hatóságokhoz, kárpátaljai magyarok, tárca bekérette, ukrán nagykövetet, kijevi lengyel, incidens körülményeinek, ukrajnai lengyel, elnökválasztáson, külügyminisztert, választópolgárok, együttműködésben, nemzetbiztonsági, törvénytelennek, nagykövetségtől, nyelvhasználati,
© 2013 TVN.HU Kft.