Belépés
Illegális bevándorlás - Több tucat határsértőt tartóztattak fel a szlovén hatóságok a hét végén
... nélkül Szlovéniában tartózkodó közel-keleti bevándorló többsége afgán és pakisztáni állampolgár.
Az emberc...
2020-07-20 20:02:54
Kijevben a parlament előtt tüntettek az ukrán nyelv védelmében az orosz iskoláknak nyújtandó kedvezmény ellen
... érkezett hír.
A törvényjavaslatot, amely a tiltakozást kiváltotta, Makszim Buzsanszkij, a Volodimir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája párt frakciójának tagja terjesztette a parlament elé. Az orosz tannyelvű iskoláknak idén szeptembertől az ötödik osztálytól a tanórák 80 százalékában át kell térniük az ukrán nyelvű oktatásra. A képviselő azt javasolta, hogy ezt töröljé...
2020-07-16 16:23:03
Kinevezte az ukrán parlament a jegybank új elnökét
... Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes által létrehozott Hang párt képviselőcsoportja tartózkodott, a többi frakció viszont támogatta Sevcsenko kinevezését.
A Hang párt kifogásolta, hogy a parlament plenáris ülésén a képviselők nem kaptak lehetőséget a jelölt elképzeléseinek meghallgatására.
A Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza párt frakciója támogatta Sevcsenko k...
2020-07-16 13:53:33
Adevarul: "kulturális népirtásra" panaszkodnak az ukrajnai románok
...
A lap a több mint 15 civil szervezetet tömörítő Ukrajnai Románok Nemzeti Tanácsa (CNRU) által a bukaresti vezetőknek küldött leveleket ismerteti, amelyekben a kétkamarás román parlament külügyi bizottságainak elnökeitől, a bukaresti kormánytól, külügyminisztériumtól, és a román államfőtől kérnek segítséget.
"Ukrajnában az a közvélekedés alakult ki, hogy csak Magyarország...
2020-07-16 11:42:56
Szili Katalin: európai szabályozás kellene az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében
... szolgálja, hogy a szülőföldjeiken boldogulhassanak és megőrizhessék identitásukat.
Közölte, szeretnék elérni, hogy megszülessen egy közös dokumentum, ezért egyeztetésbe kezdtek az európai parlamenti delegációkkal. Szeretnének a kiadványukkal egy további európai vitát generálni - fűzte hozzá Szili Katalin.
Kalmár Ferenc ismertette a javaslatuk öt alapelvét, amelyek szerin...
2020-07-10 13:02:22
Ukrajnában lemondott képviselői mandátumáról a rockénekesből lett politikus
... frontembere már másodjára mond le képviselői mandátumáról. Korábban 2007-ben szerzett mandátumot, amelyről 2008-ban mondott le.
Most pártjával a tavalyi választásokon jutott be ismét a parlamentbe, igaz, a legkisebb létszámú frakciót hozhatták létre.
Vakarcsuk döntését azzal indokolta, hogy teljesítette küldetését, professzionális és tisztességes embereket vitt a parla...
2020-06-11 14:12:06
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
... elemzőjének, Chelsea Manningnek a segítségével.
Zaharova újfent "erőteljesen visszautasította" azt az "abszurd" és "alaptalan" vádat, miszerint Oroszországnak köze lenne a német parlament alsóháza ellen 2015-ben intézett kibertámadáshoz. Felszólította a német felet, hogy terjessze elő a - szerinte az Egyesült Államoktól kapott - bizonyítékait. Mint mondta, Moszkva ebben az es...
2020-06-04 21:03:11
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
... Miskolci Semmelweis tagkórházra is, és azt firtatta, visszaállítják-e eredeti funkcióit, és a szülészeti, nőgyógyászati osztályt megfelelően működtetik-e majd?
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: a miskolci és megyei szülészetek közel fél milliárdos támogatást kaptak, a teljes kórházi fejlesztés 10 milliárdos nagyságrendű volt. Közölte: a kormány fontosna...
2020-06-02 17:02:48
Dunai hajóbaleset - Őszre halasztották a Hableány-ügy tárgyalását
... távolságra el lehetett látni.
A Dunán ekkor azonos irányban haladt a Hableány nevű, kisebb személyhajó, amelyen utasként 33 dél-koreai állampolgár tartózkodott.
A kisebb hajó a Parlament előtt balról megelőzte a szállodahajót, majd előtte haladt és így elsőbbségi helyzetbe került a Margit híd alatti áthajózásnál. A nagy hajót vezető vádlott ennek ellenére gyorsítani ke...
2020-05-28 10:01:29
Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán képviselőt az irodájában
... feltételezése, hogy a képviselő önkezével vetett véget életének, de egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy öngyilkosságnak beállított bűncselekmény történt. Ihor Moszijcsuk volt parlamenti képviselő a hírportálnak azt mondta, hogy a hatóságok jelenleg ellenőrzik a biztonsági kamerák felvételeit.
Davidenko második ciklus óta, azaz 2014-től volt parlamenti képv...
2020-05-23 22:23:19
1 2 3 ........................150 151 ............225 226 ............299 300 301 
Címkék: Szili Katalin, Makszim Buzsanszkij, Volodimir Zelenszkij, Szvjatoszlav Vakarcsuk, Julija Timosenko, Ukrajnai Románok Nemzeti Tanácsa, Kalmár Ferenc, Chelsea Manningnek, Egyesült Államoktól, Miskolci Semmelweis, Rétvári Bence, Ihor Moszijcsuk, szlovén hatóságok, parlament előtt, ukrán nyelv, orosz iskoláknak, ukrán parlament, ukrajnai románok, őshonos nemzeti, rockénekesből lett, hatóságoknak tiszteletben, békés tüntetés, ukrán képviselőt, tiltakozást kiváltotta, orosz tannyelvű, ötödik osztálytól, ukrán nyelvű, többi frakció, parlament plenáris, jelölt elképzeléseinek, több mint, bukaresti vezetőknek, kétkamarás román, bukaresti kormánytól, román államfőtől, szülőföldjeiken boldogulhassanak, közös dokumentum, európai parlamenti, további európai, tavalyi választásokon, legkisebb létszámú, német parlament, német felet, teljes kórházi, kormány fontosna, kisebb hajó, nagy hajót, képviselő önkezével, öngyilkosságnak beállított, hatóságok jelenleg, biztonsági kamerák, boldogulhassanak, visszautasította,
© 2013 TVN.HU Kft.