Belépés
Üzenet az ellenzéknek!
... inkább muzeológusi feladatnak tekintő politika. S a cél nem csupán mindennek kigondolása, megalkotása, bevezetése és jogi kötelezettséggé változtatása a saját országaikban, de cél ennek általánossá tétele is az Európai Unió minden országában, ideértve a magunkfajta vonakodókét is.

Küldetés Ebben az európai helyzetben a magyarok számára világos, miben áll európai hivatás...
2021-05-04 22:00:57
Le a kalappal Magyarország előtt! - Das Tagebuch.at
... Fekete-Kék II-vel és a Fekete-Zölddel szembeni ellenzésében ezúttal tartózkodott a külföldiek uszításától.)
Ez azért is jó, mert az uniós többség meghatározatlan és meghatározhatatlan általános vádként használja a "jogállamiság megsértése" szót. Természetesen ezt az agitációs taktikát gyakran megtaláljuk az államok történetében. Ebben más népeket többször is kollektíven elíté...
2020-11-21 17:23:04
Die Welt - Varga Judit: a homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek az uniós jogba ütköznek
... valamiért ez mégsem lenne elég, akkor ezt a rendszert természetesen tovább lehet fejleszteni - mondta Varga Judit.
A megoldás azonban nem olyan homályos fogalmak bevezetése, mint az "általános hiányosságok" az alapértékek betartásánál. Ez a kommunizmusra emlékeztet - jelentette ki a tárcavezető.
Arra a kérdésre, hogy "az EU olyan lenne, mint a Szovjetunió", azt válaszolt...
2020-08-14 19:03:39
Koronavírus - Lengyel kormányszóvivő: újból bevezethetik a karantént a külföldről hazatérők számára
... kitörése óta rekordmagas napi növekményt jegyeztek, 615 új koronavírus-fertőzést mutattak ki. A legtöbb, 160 új fertőzés a Sziléziai vajdasághoz kötődik, ahol folytatódik a bányászok általános vírusszűrése, és ahol egy-két helyi, népesebb lakodalmi ünnepségekhez kötődő járványgóc is kialakult. Magas adatot, 133 új esetet mutattak ki a déli Kis-lengyelországi vajdaságban is.
J...
2020-07-30 12:01:23
Magyarország a 19. helyezett az EU országai között az MNB versenyképességi rangsorában
... viszonylatban alacsony szám. Amennyiben vonzó lesz az itthoni környezet, haza lehet csábítani a külföldön dolgozók egy részét, akik jelentős részben fiatalok - mondta.
A magyar lakosság általános egészségi állapota elmarad a hasonló fejlettségű országokétől a régióban, az egészségben várható életévek száma négy-öt évvel kevesebb az unió átlagánál. Ezt egészségesebb életmódda...
2020-07-29 07:14:50
Varga Judit: fontos megjeleníteni Közép-Európa sajátos jogfejlődési nézőpontját
... Varga Judit. Ezzel kapcsolatban egyértelmű mandátumot adott az Országgyűlés is a kormányfőnek az uniós csúcsra - emlékeztetett.
Fontos hangsúlyozni, hogy a jogállamiságnak nincsen általánosan elfogadott fogalma, az európai uniós szerződésekben nincs megfelelő jogalap ennek számon kérésére a tagországoktól. Ráadásul ha az Európai Bizottság kezébe kerülne egy olyan eszköz, amel...
2020-07-20 17:53:00
Uniós biztos: az EU azonnal tárgyalásokat kezdeményez az Egyesült Államokkal az adatvédelmi egyezmény megerősít
... javaslattal összefüggő kérdésre válaszolva azt mondta, a bizottság fontosnak tartja pénzügyek összekapcsolását a jogállamisági feltételekkel.
Ennek oka nem pusztán az uniós költségvetés általános védelme, hanem az uniós pénzek nem megfelelő felhasználásának kiküszöbölése is - magyarázta.
Vera Jourová, az uniós bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke a sa...
2020-07-16 14:12:48
Koronavírus - Alapjogokért Központ: a helyreállítási alapról nagyon különbözők a vélemények
...
Kurucz Orsolya hozzátette: az általános tagországi állásponttól a "fukar négyek" - Svédország, Ausztria, Dánia és Hollandia - véleménye áll a legmesszebb.
Ezek az országok a kezdetektől ellenzik, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel, és a déli tagállamok vissza nem terítendő támogatás formájában részesüljenek belőle - emelte ki. Ha mégis így lenne, akkor a támogatáshoz...
2020-07-16 10:01:19
ÉVOSZ: szigorodnak a magyar cégek németországi vállalkozási feltételei
... törvény ennek alapján előírja, hogy a kiküldött munkavállalóknak a németországi munkavállalókkal egyenlő bérezés jár a kiküldetés első napjától kezdve, amennyiben a bérezésre országosan általánosan kötelező érvényű tarifaszerződés van hatályban. A kiküldetés 18. hónapja után a bérezési előírások mellett az egyéb helyi munkaügyi jogszabályokat is alkalmazni kell.
Az eddigi kik...
2020-07-13 16:02:04
Az EU ellenzi, hogy az Egyesült Államok visszaállítja a szövetségi halálbüntetést
... kormányát, hogy mérlegelje a döntést, és ne folytassa július 13-val kezdődően az ilyen halálbüntetések végrehajtását. A döntés szembe megy az Egyesült Államokban és az egész világon kialakult általános törekvéssel, hogy törvényben és a gyakorlatban egyaránt eltöröljék a halálbüntetés intézményét - hangsúlyozza az EU külügyi szolgálata.
Aláhúzták: az Európai Unió mindig és min...
2020-07-10 10:01:02
1 2 3 ...................118 119 ..........177 178 .........235 236 237 
Címkék: Varga Judit, Egyesült Államokkal, Alapjogokért Központ, Egyesült Államok, Európai Unió, Küldetés Ebben, Fekete-Kék II-vel, Európai Bizottság, Vera Jourová, Kurucz Orsolya, Egyesült Államokban, kalappal Magyarország, homályos fogalmakra, uniós jogba, külföldről hazatérők, adatvédelmi egyezmény, helyreállítási alapról, magyar cégek, szövetségi halálbüntetést, saját országaikban, magunkfajta vonakodókét, európai helyzetben, magyarok számára, külföldiek uszításától, uniós többség, agitációs taktikát, államok történetében, rendszert természetesen, megoldás azonban, alapértékek betartásánál, kommunizmusra emlékeztet, bányászok általános, itthoni környezet, külföldön dolgozók, magyar lakosság, hasonló fejlettségű, egészségben várható, unió átlagánál, uniós csúcsra, jogállamiságnak nincsen, európai uniós, olyan eszköz, bizottság fontosnak, jogállamisági feltételekkel, uniós költségvetés, uniós pénzek, uniós bizottság, általános tagországi, kezdetektől ellenzik, déli tagállamok, kiküldött munkavállalóknak,
© 2013 TVN.HU Kft.