Belépés
Magyar Nemzet - Trócsányi László: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
...
Albánia és Észak-Macedónia vezetői politikai hovatartozástól függetlenül egyértelműen az uniós csatlakozás mellett foglalnak állást, így a csatlakozási tárgyalások megkezdése vagy annak elutasítása felveti az EU hitelességét - mutatott rá a politikus.
Mint írta, az EU olyan értékközösség, amelynek kisugárzóereje van a világban és az unió felelőssége elsődlegesen a szomsz...
2019-10-20 14:52:13
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Moody's
...
A Moody's, az Európai Unió előírásainak megfelelően, előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar osztályzat idei második potenciális felülvizsgálati időpontját október 25-ére, jövő péntekre tűzte ki.
Ez a Moody's utolsó idei magyar felülvizsgálati időpontja.
Az elsőt a cég május 3-ára tűzte ki, de aznap végü...
2019-10-20 12:21:53
Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna
... amelyet minden ország alkalmazhatna, ezért Magyarországnak a saját útját kell járnia. "Egyre stabilabb és egyre több szektort ér el a gazdasági növekedésünk, és reményeink szerint ezt az Európai Unió átlagánál magasabb szinten tudjuk tartani a következő években is" - szögezte le.
Varga Mihály utalt azokra a konkrét döntésekre és intézkedésekre, amelyeket a magyar kormányzat ...
2019-10-20 10:51:51
Brexit - Elfogadta a londoni alsóház a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztását célzó módosító indítványt
... viszont érvénybe lépett az a törvény, amelynek alapján Boris Johnson miniszterelnöknek még szombaton, brit idő szerint 23 óráig - közép-európai idő szerint éjfélig - kezdeményeznie kell az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnál a jelenleg október 31-én esedékes kilépés halasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.
A módosító indítvány elfogadása után Jo...
2019-10-19 18:32:29
Önkormányzat 2019 - Gyurcsány: csak becsületes politikus tudja szolgálni a hazát
... Egyetlen ártatlan civil ember meggyilkolása sem állhat Magyarország érdekében - érvelt.
Végül arra kérte a DK önkormányzati ...
2019-10-19 12:51:59
EU-csúcs - Tusk: a bővítés kérdése 2020-ban újra a tagállamok asztalára kerül
... 2020 májusában tervezett zágrábi EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó előtt döntés születhet.
A két érintett ország nem hibás azért, hogy a tárgyalások megkezdéséről nem volt egyetértés az uniós tagállamok között. A két ország készen áll, de van néhány uniós tagállam, amely sajnos még nincs kész az újabb bővítési folyamat megkezdésére - mondta.
"Nem kételkedem abban, hogy min...
2019-10-18 17:31:50
Brexit - Szakértő: pár szavazaton múlhat a Brexit-megállapodás szombati elfogadása
... Elmondta: a dokumentum Észak-Írország kérdésében különbözik a korábbi miniszterelnök, Theresa May által kötött és háromszor már visszautasított megállapodástól.
Visszatértek az Európai Unió eredeti álláspontjához, miszerint a 2020 decemberéig tartó átmeneti időszakig ne az egész Egyesült Királyság, hanem csak Észak-Írország maradjon a vámunióban, vagyis az Egyesült Királyság...
2019-10-18 12:11:29
EU-csúcs - V4-kormányfők: meg kell kezdeni az albán és észak-macedón csatlakozási tárgyalásokat
...
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányfői levelet küldtek európai uniós kollégáiknak a csütörtökön kezdődő EU-csúcstalálkozó előtt, amelyen ez a téma is napirenden lesz.
Az EU-tagállamok illetékes szakminiszterei a francia kormány ellenállása miatt nem tudták kedden jóváhagyni az albán és észak-macedón csatlakozási tárgyalásokat, annak ellenére sem,...
2019-10-17 14:01:38
MME: a rágcsálóirtó szerek miatt ismét sasmérgezés történt Magyarországon
... szervezetébe is felhalmozódik a méreg - tette hozzá.
Elmondta, hogy ismét így pusztult el nyolc parlagi sas. Ez a természetvédő magyarázata szerint azért annyira érzékeny dolog, mert az Európai Unió parlagisas-állományának kétharmada hazánkban él. Amikor ezek a madarak elpusztulnak, nincs elég szaporulat, és nem tud a fokozottan védett faj visszatelepülni például Ausztriába, ...
2019-10-17 11:41:18
Brexit - Brexit-ügyi miniszter: Johnson eleget tesz a halasztás kezdeményezését előíró törvénynek, ha szombatig
... elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.
A törvény még azt is előre meghatározza, hogy Johnsonnak milyen szövegezésű levélben kell kérnie a Brexit halasztását Donald Tusktól, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökétől.
A kilépés további - immár harmadik - halasztásának jóváhagyásához az Európai Tanács egyhangú döntése szükséges.
S...
2019-10-16 18:13:05
1 2 3 ....................738 739 ..........1107 1108 ..........1475 1476 1477 
Címkék: Magyar Nemzet, Trócsányi László, Varga Mihály, Európai Unió, Boris Johnson, Európai Tanácsnál, Theresa May, Egyesült Királyság, Donald Tusktól, Európai Tanács, balkáni bővítést, jövő héten, magyar adósosztályzatot, migrációt kiváltó, londoni alsóház, bővítés kérdése, tagállamok asztalára, rágcsálóirtó szerek, halasztás kezdeményezését, uniós csatlakozás, csatlakozási tárgyalások, unió felelőssége, európai szuverén, magyar osztályzat, saját útját, gazdasági növekedésünk, következő években, konkrét döntésekre, magyar kormányzat, uniós állam-, jelenleg október, módosító indítvány, tárgyalások megkezdéséről, uniós tagállamok, újabb bővítési, dokumentum Észak-Írország, korábbi miniszterelnök, 2020 decemberéig, egész Egyesült, csütörtökön kezdődő, francia kormány, természetvédő magyarázata, madarak elpusztulnak, fokozottan védett, kilépés további, adósosztályzatot, magyarországnak, adósbesorolások, szakminiszterei, hovatartozástól, kezdeményezését, megállapodástól, visszautasított, felülvizsgálati,
© 2013 TVN.HU Kft.