Belépés
Várhelyi Olivér: hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a Nyugat-Balkán országainak
... kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta, minél hamarabb meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.
Ezek az országok már teljesítettek, ezért az uniónak kötelessége megkezdeni velük a tárgyalásokat. Ugyanakkor egyeztetésre van szükség azokkal az uniós tagállamokkal, amelyeknek még vannak fenntartásaik a bővítést illetően. Kijelentette, a nyug...
2019-12-03 21:32:08
EU-csúcs - Tusk: a bővítés kérdése 2020-ban újra a tagállamok asztalára kerül
... és nem számít arra sem, hogy decemberig döntés születhet róla.
Szavai szerint az EU-tagállamok csak régi, jól ismert álláspontjukat ismételték, új elemek nem kerültek elő. Az EU kötelessége gyors döntést hozni a kérdésben, ellenkező esetben akár kétéves késedelmet is szenvedhet az uniós programok finanszírozása - tette hozzá Juncker.
Emmanuel Macron francia államfő "őrül...
2019-10-18 17:31:50
EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
... között, tisztességes együttműködésre, és fokozni kell az együttműködést a migráció kiinduló és tranzitországaival - hangoztatta.
Hozzáfűzte: az Európai Uniónak jogi és erkölcsi kötelessége, hogy életeket mentsen, de az életmentés önmagában nem elégséges. Az uniónak szerinte "humánus határokra" van szüksége, tiszteletben kell tartania minden ember emberi méltóságát. Kijelentet...
2019-07-16 12:02:25
Brexit - Egyre indulatosabbak a viták az újabb népszavazásról
... "most már túl sokan próbálkoznak" a Brexit-folyamat kisiklatásával saját politikai érdekeikből ahelyett, hogy a nemzet érdekeit helyeznék előtérbe.
Theresa May hozzátette: az ő kötelessége az, hogy teljesítse az EU-tagságról 2016-ban tartott referendum döntését.
A 2016-os népszavazáson a kilépésre voksolók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe.
A brit belpolitik...
2018-12-16 13:55:39
„Orbán és bandája nem véletlenül verte szét a jogállam
... akkor a Fidesz úgy is belebukik a következő kormányzásba. Egyetért?

Miután a magyar nemzet az elmúlt nyolc évben szánalmas állapotba került, ezért a demokratikus ellenzék kötelessége, hogy harcoljon a gonosz, az erkölcstelen, és tolvaj önkényuralom leváltásárét. Minden egyes nap, amivel Orbán Viktor uralma hosszabb lesz, tovább löki az országot a szakadék felé, s neheze...
2018-02-15 17:24:30
Tőkés László: Az EP nyilvánítsa a tordai vallásbékét kiemelt jelentőségű európai értéknek
... vallási béke és a tolerancia szülőhazájában" - fogalmazott.
A keresztény Európának, az Európai Uniónak és tagországainak, keresztény egyházaink ökumenikus közösségének együttes kötelessége és hivatása síkra szállni a lelkiismereti és vallásszabadságért - jelentette ki Tőkés László.
Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője reményét fejezte ki, hogy az EU szá...
2018-01-23 17:54:14
Ukrán nyelvtörvény - Szakértő: Magyarország felléphet a társulási megállapodás megsértői ellen
... velük. Ennek része az a keretegyezmény, amelynek értelmében ezen államoknak tiszteletben kell tartaniuk bizonyos kisebbségi jogokat.
Ha ezeket a jogokat megszegik, akkor az uniónak kötelessége figyelmeztetni az érintett országokat - fűzte hozzá.
Gálik Zoltán szerint az ukrán nyelvtörvény főként az orosz kisebbséget érinti rosszul, de az ott élő magyarok, lengyelek és szl...
2017-11-25 09:31:24
A Soros-terv magyar fordítása
... használt kölcsönfelvételi kapacitásának hasznosítása ellen emelte fel szavát.

Tagadhatatlan, hogy most az Európai Unió lényege és léte forog kockán. A felelőtlenség csúcsa és a kötelességek elhanyagolásának bűne lenne, ha anélkül hagynánk szétesni az EU-t, hogy nem próbáljuk meg az uniós pénzügyi források hasznosítását.

Nemzeti vészhelyzetek esetén a kormányo...
2017-11-11 09:38:47
Az eredeti Soros-terv
... kölcsönfelvételi kapacitásának hasznosítása ellen emelte fel szavát.

Tagadhatatlan, hogy most az Európai Unió lényege és léte forog kockán. A felelőtlenség
csúcsa és a kötelességek elhanyagolásának bűne lenne, ha anélkül hagynánk szétesni az EU-t, hogy nem próbáljuk meg az uniós pénzügyi források hasznosítását.

Nemzeti vészhelyzetek esetén a korm...
2017-10-26 20:00:47
Orbán Viktor felszólalása az Európai Parlament plenáris ülés
... felszámolja az európai egyetemekkel szemben eddig élvezett privilegizált helyzetet. Önök európai törvényhozók. Nekem, mint Magyarország miniszterelnökének, egy uniós tagország vezetőjének kötelességem biztosítani, hogy az európai és a magyar egyetemek ne legyenek hátrányosabb helyzetben unión kívüli versenytársaiknál. Bármilyen nagy és gazdag ember is a tulajdonosuk.

Ti...
2017-04-28 22:30:37
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Várhelyi Olivér, Tőkés László, Orbán Viktor, Európai Parlament, Emmanuel Macron, Európai Uniónak, Theresa May, Winkler Gyula, Gálik Zoltán, Európai Unió, bővítés kérdése, tagállamok asztalára, illegális bevándorlás, újabb népszavazásról, tordai vallásbékét, társulási megállapodás, eredeti Soros-terv, csatlakozási tárgyalásokat, uniónak kötelessége, uniós tagállamokkal, bővítést illetően, uniós programok, migráció kiinduló, életmentés önmagában, uniónak szerinte, nemzet érdekeit, 2016-os népszavazáson, kilépésre voksolók, brit belpolitik, következő kormányzásba, magyar nemzet, elmúlt nyolc, demokratikus ellenzék, szakadék felé, tolerancia szülőhazájában, keresztény Európának, jogokat megszegik, érintett országokat, ukrán nyelvtörvény, orosz kisebbséget, felelőtlenség csúcsa, kötelességek elhanyagolásának, uniós pénzügyi, európai egyetemekkel, uniós tagország, magyar egyetemek, elhanyagolásának, kölcsönfelvételi, együttműködésre, álláspontjukat, indulatosabbak, népszavazásról, finanszírozása,
© 2013 TVN.HU Kft.