Belépés
Brexit - A román uniós elnökség a 27-ek egységes fellépését szorgalmazza
...
A román uniós elnökség lebonyolításáért felelős miniszter szerint a döntésre számítani lehetett, legfeljebb az elutasításnak a vártnál "rosszabb aránya" keltett meglepetést. Ciamba rámutatott: a következő lépéseket a brit kormánynak és Thereza Maynek kell megtennie.
Románia uniós elnökként a 27 uniós tagállam egységének kifejezését szorgalmazza.
Ciamba szerint az un...
2019-01-15 22:43:03
Brexit - Sajnálatát fejezte ki Juncker a kiválási megállapodás brit alsóházi elutasítása miatt
... egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk az Egyesült Királyság rendes és szabályos kilépését az Európai Unióból" - fogalmazott.
Mint közölte, az Európai Bizottság és különösen Michel Barnier uniós brexit-ügyi főtárgyaló időt és erőt fektetett a megállapodás kialakításába, a tárgyalások során az unió nagyfokú találékonyságot és a rugalmasságot mutatott.
"Arra kérem az Egyes...
2019-01-15 22:23:06
Lázításért tízperces adásszünettel büntették az egyik ellenzéki román hírtelevíziót
... tett feljelentést a katonai ügyészségen, amely azóta sem nyilatkozott arról, hogy jogszerű volt-e az erőszakos tömegoszlatás.
A Realitatea hírtelevízió megbüntetését kedden - a román uniós elnökség terveit Strasbourgban ismertető - Viorica Dancila kormányfőn is számon kérte egy román ellenzéki EP-képviselő. A román miniszterelnök azt mondta, hogy a CNA által kiszabott bünteté...
2019-01-15 21:12:58
Illegális bevándorlás - Embercsempész csoportot számoltak fel Belgiumban és Portugáliában
...
A hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint a bűnözői csoport tizenhét tagját a nyugat-belgiumi Ipres városában és Brüsszelben, hármat pedig Lisszabonban és a dél-portugáliai Algarvéban fogták el.
A bűnelkövetők portugál nők tucatjait szervezték be, akik ismeretlenül, adminisztratív úton házasodtak össze a pakisztáni férfiakkal, amiért több ezer euró készpénzt...
2019-01-15 20:02:31
Román miniszterelnök: fontos megmutatni az európai polgároknak, hogy az uniós intézmények értük dolgoznak
...
Dancila az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a román uniós elnökség programjáról folytatott vitáján kiemelte, Európát számos válság alakította, az ilyen helyzetek azonban mindig egy új kezdet lehetőségét hordoznak.
"Európa mindig arról volt ismert, hogy képes leküzdeni az akadályokat, és újjászületik a történelem egy-egy kevésbé szerencsés epizódja után" - ...
2019-01-15 18:52:16
BÉT - Alulteljesítő volt a magyar piac
... Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, a részvénypiacokon nem igazán volt hatása annak, hogy kedd este szavaz a londoni törvényhozás alsóháza a brit európai uniós tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodásról. A részvényelemző ezt azzal magyarázta, alapvetően azt várja mindenki, hogy elutasítják Theresa May javaslatát, legfeljebb arról van ...
2019-01-15 18:02:15
Az Európai Bizottság minősített többségi szavazásra térne át az adópolitika egyes területein is
... anakronisztikus, jogilag problémás és gazdaságilag kontraproduktív. Tisztában vagyok azzal, mennyire érzékeny a kérdés, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne beszélni róla" - mondta Pierre Moscovici uniós gazdasági és pénzügyi biztos.
Sokan sérelmezik, hogy egyes fontos javaslatok elakadtak vagy meg is hiúsultak a tagállamok vétójoga miatt, mint a digitális nagyvállalatok me...
2019-01-15 17:52:05
Nébih: allergiás reakciót okozhatnak a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek
... riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült arról, hogy a dennree "zellert nem tartalmazó" felirattal ellátott termékeiben zellert találtak.
Az osztrák gyártású termékekből több mint tíz uniós országba - köztük Magyarországra is - érkezett, és több forgalmazóhoz is került belőlük.
A német nagykereskedő, a dennree Naturkost GmbH termékvisszahívást kezdeményezett. A vi...
2019-01-15 17:31:59
ITM: az MTA minden szükséges forrással és eszközzel rendelkezik feladatai finanszírozásához
... akadémia igénybe vegye az előző években biztosított, de fel nem használt forrásokat (maradvány). Az MTA 2018. évi várható maradványa több mint 30 milliárd forint, és ebből az összegből csak az uniós forrásból származó előlegekre igaz, hogy azokat átmenetileg sem lehet a juttatástól eltérő célra felhasználni.
Emellett az MTA fejezeti hatáskörben szükség szerint dönthet az egye...
2019-01-15 16:32:14
ITM: több mint 300 felsőoktatási fejlesztés valósul meg 280 milliárdos forrásból
... fejlesztési keret áll rendelkezésére, amelynek lehívásában a V4-es országokkal és a tágabb régióval összehasonlítva is élen jár. A 31 százalékos lehívási arány meghaladja a 27 százalékos európai uniós átlagot is - hívta fel a figyelmet a miniszteri biztos.
A baranyai fejlesztésekre térve László András ismertette: a megyébe több mint 250 milliárd forintnyi forrás érkezett, ebb...
2019-01-15 15:21:55
1 2 3 ...........2274 2275 ......3411 3412 .....4547 4548 4549 
Címkék: Európai Bizottság, Thereza Maynek, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Michel Barnier, Viorica Dancila, Európai Parlament, Befektetési Zrt, Theresa May, Pierre Moscovici, Naturkost GmbH, László András, román uniós, 27-ek egységes, kiválási megállapodás, egyik ellenzéki, európai polgároknak, uniós intézmények, magyar piac, adópolitika egyes, dennree leveskockák, döntésre számítani, következő lépéseket, brit kormánynak, megállapodás kialakításába, tárgyalások során, unió nagyfokú, rugalmasságot mutatott, katonai ügyészségen, erőszakos tömegoszlatás, román ellenzéki, román miniszterelnök, hágai központú, bűnözői csoport, nyugat-belgiumi Ipres, dél-portugáliai Algarvéban, bűnelkövetők portugál, pakisztáni férfiakkal, ilyen helyzetek, történelem egy-egy, londoni törvényhozás, brit európai, tagállamok vétójoga, digitális nagyvállalatok, osztrák gyártású, német nagykereskedő, dennree Naturkost, előző években, összegből csak, uniós forrásból, juttatástól eltérő, tágabb régióval, miniszteri biztos,
© 2013 TVN.HU Kft.