Belépés
Gulyás: a jobboldaliak többsége megszavazta Ursula von der Leyent, a baloldaliak többsége elutasította
... bizalom".
Gulyás Gergely megjegyezte: az új Európai Bizottságnak és elnökének komoly feladatai lesznek, amelyekhez nehézségek közepette kell hozzálátniuk. Európa nincs jó állapotban, a most távozó bizottsági elnök, Jean-Claude Juncker legnagyobb erénye, hogy "kellően sok hibát" hagyott hátra, hogy tanulni lehessen belőlük - fogalmazott. Ilyennek nevezte a migrációs helyzet ke...
2019-07-18 14:31:52
EU-tisztújítás - Morawiecki: Ursula von den Leyen EB-elnökké választása új kezdetre ad reményt
... biztonságpolitikában, az energetika és a klímapolitika átalakításában lehet közös nevezőre jutni -sorolta a kormányfő.
A politikus kilátásba helyezte, hogy egyeztetni fog az új bizottsági elnökkel a Lengyelországnak az EB-ben jutó biztosi tisztségről, Varsó a legfontosabb gazdasági területekre pályázik, olyanokra, amelyeken "a leghatározottabban védheti a lengyel és a közép-e...
2019-07-16 22:23:08
EU-tisztújítás - Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását
... vezetővel esély nyílik egy kiegyensúlyozottabb és józanabb európai uniós politikára. A magyar delegáció azt reméli, hogy az uniós bevándorlás kérdésében is új korszakot jelent az új bizottsági elnök megválasztása.
Aláhúzta ugyanakkor, számon fogják kérni a magyar emberek akaratát. A magyar emberek ugyanis egyértelművé tették, hogy olyan új uniós vezetőket szeretnének, akik me...
2019-07-16 21:52:43
EU-tisztújítás - Megválasztották a német Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének
...
A képviselők 383 szavazattal, 327 ellenében, 22 tartózkodás és egy érvénytelen szavazat mellett támogatták a titkos szavazáson a jelölt bizottsági elnöki kinevezését.
Az Európai Bizottság elnökségére jelölt Ursula von der Leyennek a szavazáskor hivatalban lévő képviselők abszolút többségének - 50 százalék plusz egy fő, azaz 374 képviselő - szavazatára volt szüksége a meg...
2019-07-16 21:22:37
EU-tisztújítás - Megkezdődött az európai parlamenti szavazás az új bizottsági elnökről
... frakciójának támogatása biztosítja von der Leyen megválasztását.
Az EP eljárási szabályai szerint a képviselők titkosan, urnás szavazással döntenek a jelölt személyéről. A szavazás során a bizottsági elnökjelölt nincs jelen, azonban az eredmény este fél nyolc után várható bejelentésekor von der Leyen is a teremben lesz.
Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezető...
2019-07-16 18:32:24
EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
... migrációs megállapodást kell létrehozni, valamint garantálni kell a schengeni övezet működését úgy, hogy biztosítható legyen a szabad mozgás és az emberek biztonsága egyaránt.
A bizottsági elnökjelölt beszédében hangsúlyozta, hogy az uniós értékek, valamint a legsérülékenyebbek megvédésének legjobb eszköze a jogállamiság erősítése.
"Biztosítani fogom, hogy a jogállamiság...
2019-07-16 12:02:25
Brexit - Uniós források: Ursula von der Leyen hozzájárulna a határidő meghosszabbításához
...
Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakcióinak írt levelében Ursula von der Leyen kijelentette, hogy bizottsági elnökké választása esetén kész tárgyalások előkészítésére "olyan előremutató és stratégiai partnerség kialakítása érdekében, amelyre az Európai Unió a Nagy-Britanniával tervezett jövőbeni kapcsolatait építeni szeretné".
"Ha ehhez több időre van ...
2019-07-15 14:51:42
EU-tisztújítás - Orbán: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának
... uniónak.
Fontosnak nevezte, hogy a "szélsőségesen bevándorláspárti", baloldali Frans Timmermanst, "Soros György jelöltjét sikerült megtorpedózni", és a néppárti Manfred Weberből sem lehetett európai bizottsági elnök, mert tiszteletlenül beszélt több ország, köztük Magyarország polgárairól.
Miután sikerült mindezt "kibekkelni", a nyugatiak és a közép-európaiak megállapodt...
2019-07-12 09:31:25
Az Európai Bizottság új innovációs és technológiai stratégiát terjesztett elő a 2021-2027 közötti időszakra
...
Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért éssportért felelős uniós biztos elmondta, a 2021 és 2027 közötti évekre vonatkozó bizottsági stratégia arra törekszik, hogy Európa minden régiója profitáljon az intézet potenciáljából, és mindenholjavuljon a felsőoktatási ágazat innovációs képessége. A tervek szerint 2022-ben újabb tudományos és innovációs társulás jön létre...
2019-07-11 17:41:41
Ursula von der Leyen egyik fő célja az Európai Unió klímasemlegessé válása 2050-re
... tagjaival kezdett egyeztetést Brüsszelben.Von der Leyen parlamenti meghallgatása során kijelentette: az EU elveken alapul. Ez unió alapja pedig a jogállamiság tiszteletben tartása.
A bizottsági elnökjelölt támogatta azt a javaslatot, hogy egész Európára kiterjedő párbeszéd kezdődjön a polgárokkal az Európai Unió jövőjéről. "Ez egy ragyogó ötlet" - mondta.
Leszögezte, egy...
2019-07-10 17:13:10
1 2 3 .............................93 94 ..............139 140 ...............185 186 187 
Címkék: Leyen EB-elnökké, Hidvéghi Balázs, Európai Bizottság, Európai Unió, Gulyás Gergely, Európai Bizottságnak, Jean-Claude Juncker, Manfred Weber, Európai Néppárt EP-frakcióvezető, Európai Parlament, Frans Timmermanst, Soros György, Manfred Weberből, Navracsics Tibor, jobboldaliak többsége, baloldaliak többsége, jobboldal támogatta, német Ursula, európai parlamenti, illegális bevándorlás, kormány érvényt, magyar emberek, 2021-2027 közötti, most távozó, migrációs helyzet, klímapolitika átalakításában, politikus kilátásba, legfontosabb gazdasági, magyar delegáció, uniós bevándorlás, érvénytelen szavazat, titkos szavazáson, jelölt bizottsági, szavazáskor hivatalban, képviselők titkosan, jelölt személyéről, szavazás során, bizottsági elnökjelölt, eredmény este, teremben lesz, schengeni övezet, szabad mozgás, emberek biztonsága, uniós értékek, jogállamiság erősítése, néppárti Manfred, közép-európaiak megállapodt, intézet potenciáljából, felsőoktatási ágazat, tervek szerint, jogállamiság tiszteletben,
© 2013 TVN.HU Kft.