Belépés
EU-tisztújítás - Az EU kötelezettségszegési eljárást indít Nagy-Britannia ellen biztosjelöltje megnevezésének e
...
Az uniós bizottság elemezte az Egyesült Királyság november 13-án érkezett válaszát Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök korábban küldött, Londont az uniós szerződésből fakadó kötelezettségeire emlékeztető két levélre. Ennek alapján úgy ítélte meg, hogy az Egyesült Királyság megsértette a szerződésekben foglalt kötelezettségeit.
Az Egyesült Királysá...
2019-11-14 22:37:07
EU-tisztújítás - Európai Bizottság: Ursula von der Leyen további tárcák átnevezéséről döntött
... összehangolja a fenntartható fejlődési célok megvalósítását - közölték.
Az uniós bizottság szerdán közölte, hogy von der Leyen bírálatok nyomán az "európai életmód védelméért" felelős bizottsági tárca megnevezését "az európai életmód támogatása" elnevezésre változtatta.
A portfólióhoz tartozik a migráció ügye is, s számos európai parlamenti (EP-) képviselő, jogvédő szerv...
2019-11-14 22:32:16
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: gázellátás, török elnök, önkormányzatok)
... a helyi önkormányzatok törvényes működése?

Barcza Attila (Fidesz) a kispesti Lackner-üggyel kapcsolatban azzal vádolta a helyi szociálliberális vezetést, hogy megpróbálta bizottsági pozícióba juttatni a politikust. Azt kérdezte milyen eszközökkel biztosítható a helyi önkormányzatok törvényes működése.
Orbán Balázs, Miniszterelnökség államtitkára elmondta: a törvény...
2019-11-11 15:42:16
Illegális bevándorlás - Von der Leyen: Brüsszel új javaslatot készít a migrációs politika átalakítására
... irányításában".
Ehhez véget kell vetni az EU-s szintet jellemző "mozdulatlanságnak", új lendületet kell adni a migrációs politika átalakítási folyamatának - mondta a megválasztott bizottsági elnök.
Angela Merkel aláhúzta, hogy a bizottság nehéz feladatra vállalkozik, de a német szövetségi kormány támogatja majd, és nemcsak a migráció ügyében, hanem az összes többi terve...
2019-11-08 18:42:41
Gulyás: nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez
... várható, mert az képviselhet kellő erőt arra, hogy rábírja a feleket a megállapodásra.
Magyarország is fontos zászlóvivője a bővítésnek Európában - mondta.Hozzátette: a megválasztott bizottsági elnök Várhelyi Olivér jelöltségét már visszaigazolta, és korábban arról is biztosította a kormányt, hogy a bővítés- és szomszédságpolitikai portfólióért felel majd a magyar biztos. Ne...
2019-11-07 16:32:20
EU-tisztújítás - Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának első alelnökévé választották Ujhelyi Istvánt
... alelnöki tisztségét látta el. Míg az előző ciklusban negyedik, a júliusi szavazáson a harmadik alelnöki posztot kapta meg.
Az első alelnök helyettesíti a szakbizottság elnökét az EP-bizottsági üléseken, minden hivatalos eseményen, illetve képviseli a szakbizottságot az elnök akadáályoztatása esetén.
A TRAN bizottság vezetői tisztségeinek újraosztására azért volt szükség...
2019-11-06 14:12:10
EU-tisztújítás - Bizottsági szóvivő: Ursula von der Leyen felkérte Boris Johnsont, hogy delegáljon tagot az újo
...
Elmondta: Ursula von der Leyen levelében arra kérte Johnsont, lehetőleg női nevek is szerepeljenek a javasolni kívánt biztosjelöltek között. A megválasztott elnöknek ugyanis továbbra is az a célja, hogy az újonnan alakuló bizottságban fele-fele arányban legyenek jelen a férfiak és a nők.
"Az új Európai Bizottság azt szorgalmazza, hogy minden kormány nőt is jelöljön a biz...
2019-11-06 14:11:55
Orbán: igazságot akarunk a következő uniós költségvetésben
... úgy, hogy "minél szegényebb valaki, annál több pénzt vesznek el tőle, és minél gazdagabb valaki, annál kevesebbet".
Úgy vélte, az is szükséges, hogy növeljék a rugalmasságot, a bizottsági javaslat "az ellenkező irányba halad", és ez a költségvetés egyre rugalmatlanabb lesz.
Hangsúlyozta: "ennek ellenére is optimisták vagyunk", mert a V4-ek nagy szerencséjére két volt pén...
2019-11-05 11:18:16
Handó Tünde erősítené a bíróságok és az Alkotmánybíróság közötti bizalmat
... folyamat megcsúfolásának tartják, hogy péntek délután kaptak meghívót a jelölőbizottság hétfői ülésére, és kifejtette, ennyi idő alatt nem tudtak jelöltet állítani.
Vejkey Imre (KDNP) bizottsági elnök szerint a jelölős törvényes és demokratikus volt. Stumpf István megbízatása 2019 nyarán lejárt, "nyilvánvaló volt", hogy a helyét be kell tölteni, az ellenzéknek számítania kel...
2019-10-29 13:45:14
Illegális bevándorlás - Az EU 2 millió eurós humanitárius segélyt juttat Bosznia-Hercegovinának
... millió euró...
2019-10-24 14:01:29
1 2 3 ..............................94 95 ...............142 143 ...............188 189 190 
Címkék: Európai Bizottság, Ujhelyi Istvánt, Boris Johnsont, Handó Tünde, Egyesült Királyság, Egyesült Királysá, Barcza Attila, Orbán Balázs, Angela Merkel, Várhelyi Olivér, Vejkey Imre, Stumpf István, migrációs politika, felsőoktatási jelentkezéshez, következő uniós, uniós bizottság, uniós szerződésből, szerződésekben foglalt, fenntartható fejlődési, európai életmód, portfólióhoz tartozik, migráció ügye, helyi önkormányzatok, kispesti Lackner-üggyel, helyi szociálliberális, megválasztott bizottsági, bizottság nehéz, német szövetségi, migráció ügyében, összes többi, képviselhet kellő, bővítésnek Európában, magyar biztos, előző ciklusban, júliusi szavazáson, harmadik alelnöki, első alelnök, szakbizottság elnökét, elnök akadáályoztatása, javasolni kívánt, megválasztott elnöknek, újonnan alakuló, bizottsági javaslat, ellenkező irányba, költségvetés egyre, jelölőbizottság hétfői, jelölős törvényes, ellenzéknek számítania, akadáályoztatása, alkotmánybíróság, szociálliberális, kötelezettségeit, költségvetésben,
© 2013 TVN.HU Kft.