Belépés
Magyarország kiáll a szuverenitásáért
... akár Európa legnagyobb hatalmaival is. A mostani magyar-lengyel eredményeket várhatóan a V4 másik két országa is támogatni fogja Brüsszelben.

A következő hétéves uniós költségvetésről és az úgynevezett helyreállítási alapról szóló tárgyalássorozat során Magyarország nem meghunyászkodva ült le az asztalhoz, hanem feltételeket szabott és a tárgyalások végéig képviselte a ...
2020-12-09 22:45:46
Uniós vezetők: a legfőbb prioritás a mindenki számára kedvező egyezség a költségvetésről
...
A három vezető politikus videokonferencián tárgyalt a hosszú távú uniós költségvetés és a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt negatív hatását ellensúlyozó 750 milliárd eurós helyreállítási csomagról, hogy előkészítsék az intézményközi tárgyalásokat.
A vezetők megállapodtak a munkamódszerekben és a menetrendben annak érdekében, hogy a helyreállítási csomag már jövő ...
2020-07-29 19:13:22
EU-csúcs - Macron: kompromisszum körvonalazódik a költségvetési tárgyalások során
... tagországok állam-, illetve kormányfőinek pénteken kezdődött, eredetileg kétnaposra tervezett csúcstalálkozója, amelyen az Európai Tanács tagjai a következő, 2021-től érvényes hétéves EU-költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi támogatási csomagról tanácskoznak.
Az Európai Tanács elnökéne...
2020-07-20 15:52:07
EU-csúcs - Párizs szerint lehetséges és szükséges a megállapodás a helyreállítási alapról
... megállapodás.
A 27 uniós tagállam vezetője péntek este óta feszült hangulatban két-, illetve többoldalú megbeszéléseken egyeztet a következő, 2021-től érvényes hétéves EU-költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi támogatási csomagról.
A megbeszélések azonban egyelőre nem vezettek er...
2020-07-20 14:01:49
EU-csúcs - Nincs még megállapodás, hétfőn is folytatódik az uniós csúcstalálkozó
...
Az Európai Tanács elnökének szóvivője, Barend Leyts hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy a tagállamok vezetői két-, illetve többoldalú megbeszélésekkel kezdik a csúcstalálkozó negyedik napját, majd - leghamarabb délután négy órakor - ismét összeülnek huszonhetes körben.
Az értekezlet első napján, pénteken a résztvevők délelőtt tíz órától folyattak plenáris megbeszélé...
2020-07-20 08:21:13
EU-csúcs - Salvini: Orbán Olaszország mellett áll, miközben a római kormányfő és baloldali európai barátai Olas
... kormánypárt is csatlakozni akart. Az ALDE-t támogatja a két volt olasz miniszterelnök Romano Prodi és Mario Monti is - tette hozzá Matteo Salvini.
Ha nem sikerül megállapodni a költségvetésről és a mentőcsomagról, az Hollandia miatt lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben vasárnap uniós csúcstalálkozón újságírók előtt.
A nemzetközi sajtónak nyilatko...
2020-07-19 19:33:21
EU-csúcs - Olasz-magyar parlamenti baráti társaság elnöke: Orbán és a visegrádi négyek Olaszország legjobb szöv
... költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben, az Hollandiának lesz köszönhető - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben vasárnap, a következő hétéves európai uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó gazdasági helyreállítási csomagról szóló uniós csúcstalálkozó.
A nemzetközi sajtónak nyilatkozva a kormányfő azt mondta, a hollandok egy olyan eszközt kívá...
2020-07-19 17:52:59
EU-csúcs - Kurz: a tárgyalások a helyes irányba haladnak
... támogatásokból minden tagország részesülne.
A tanácskozás pénteki napján a tagállami vezetők délelőtt tíz órától délutánig két forduló során folyattak megbeszélést az uniós költségvetésről és a helyreállítási csomagról. Ezt követően két-, illetve többoldalú megbeszéléseket tartottak, majd az este kilenc óra táján kezdődő munkavacsorát Charles Michel valamivel éjfél előtt bere...
2020-07-19 07:03:54
EU-csúcs - Kovács Zoltán: a magyarok pénzéről csakis a magyarok dönthetnek
...
Kovács Zoltán a hosszú távú uniós költségvetésről és gazdasági mentőcsomagról zajló tanácskozás állásáról beszámolva kifejtette, pénzügyi kérdésekben, az összegek nagyságát és elosztásának módját illetően közeledtek az álláspontok.
Hangsúlyozta, a kormányfő továbbra is abban a felfogásban folytatja a tárgyalásokat, hogy semmiféle politikai előfeltételt nem lehet állítani...
2020-07-18 18:42:43
EU-csúcs - Ismét kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott a csúcstalálkozó
... csúcstalálkozó második, szombati munkanapján a tagállami vezetők 11 óra után plenáris formátumban folytattak megbeszélést a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú uniós költségvetésről és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról.
Korábban azt közölte, hogy a tanácskozást megelőzően kora reggel Charles Miche...
2020-07-18 15:01:51
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Orbán Olaszország, Kovács Zoltán, Európai Tanács, Barend Leyts, Romano Prodi, Mario Monti, Matteo Salvini, Orbán Viktor, Charles Michel, Charles Miche, legfőbb prioritás, mindenki számára, költségvetési tárgyalások, helyreállítási alapról, uniós csúcstalálkozó, római kormányfő, visegrádi négyek, helyes irányba, magyarok pénzéről, magyarok dönthetnek, mostani magyar-lengyel, következő hétéves, úgynevezett helyreállítási, tárgyalások végéig, három vezető, hosszú távú, intézményközi tárgyalásokat, vezetők megállapodtak, menetrendben annak, helyreállítási csomag, ahhoz kapcsolódó, megbeszélések azonban, tagállamok vezetői, csúcstalálkozó negyedik, értekezlet első, résztvevők délelőtt, nemzetközi sajtónak, mentőcsomaggal összefüggésben, olyan eszközt, tanácskozás pénteki, tagállami vezetők, uniós költségvetésről, helyreállítási csomagról, este kilenc, összegek nagyságát, kormányfő továbbra, felfogásban folytatja, tanácskozást megelőzően, csúcstalálkozója, tárgyalássorozat, megbeszélésekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.