Belépés
Fehérorosz elnökválasztás - Borrell: szankciók előkészítésében állapodtak meg az uniós külügyminiszterek
...
Josep Borrell az uniós külügyi tanács videókonferencia keretében tartott rendkívüli ülését követően közzétett Twitter-üzenetében kijelentette: az Európai Unió nem fogadja el a vasárnap tartott választás eredményét.
Diplomáciai források szerint a Fehéroroszországot érintő, a felelősök elleni célzott szankciók meghozatalának szükségességével kapcsolatban a miniszterek közö...
2020-08-14 21:13:30
Fehérorosz elnökválasztás - A lengyel államfő a fehérorosz politikai foglyok szabadon bocsátását szorgalmazza
... pedig "nem szükségszerűen fontosabbak egyes európai országok geopolitikai érdekeinél".
A lengyel külügyi tárca szerdán megerősítette, hogy Varsó kezdeményezésére az uniós külügyminiszterek pénteken rendkívüli videokonferencia keretében tanácskoznak a fehéroroszországi helyzetről.
A külügyminisztérium Twitter-honlapján közzétett bejegyzése szerint a pénteken esedékes min...
2020-08-12 12:31:35
Törökország óva intette az EU-t a belügyeibe avatkozástól az Hagia Sophia ügyével kapcsolatban
... átölelve" megőrzi voltát az emberiség közös kulturális örökségeként.
Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Brüsszelben, az uniós külügyminiszterek tanácskozását követően a Hagia Sophia-ügy kapcsán úgy fogalmazott: a döntés elkerülhetetlenül felgyorsítja a bizalmatlanságot, elősegíti a vallási közösségek közötti megosztást, aláássa a pá...
2020-07-14 10:11:47
Borrell: az EU összehangolt választ kíván adni a Hongkongra vonatkozó nemzetbiztonsági törvényre
... Ankara közötti kapcsolatok "negatív tendenciáján". Hozzátette, az Európai Unió a megoldás érdekében a párbeszéd folytatását szorgalmazza.
Beszámolt arról is, hogy az uniós külügyminiszterek elítélték Ankara azon döntését, hogy az 1935 óta múzeumként szolgáló Hagia Sophia egykori székesegyházat mecsetté minősítették.
"A döntés elkerülhetetlenül felgyorsítja a bizalmatlan...
2020-07-13 19:02:33
Borrell: aggodalomra ad okot az ICC tagjainak szankcionálást lehetővé tevő amerikai elnöki rendelet
... amelyet minden nemzetnek tiszteletben kell tartania és támogatnia kell.
"Elemezzük az Egyesült Államok elnökének döntését, hogy felmérjük annak minden következményét. Az uniós külügyminiszterek tanácsa véleményt fog megfogalmazni a kérdést illetően" - mondta.
Az Európai Unió szilárdan támogatja a Nemzetközi Büntetőbíróságot és munkáját - tette hozzá.
Csütörtökön Bor...
2020-06-11 20:43:23
Koronavírus - Borrell: köszönet illeti a visegrádi országokat a Líbiának biztosított támogatásért
... humanitárius tűzszünetre van szükség annak érdekében, hogy az ország teljes figyelmével a koronavírus okozta kihívásokra összpontosíthasson - tette hozzá az uniós főképviselő.
A külügyminiszterek a járvánnyal összefüggésben megvitatták azt is, hogyan lehetne még jobban támogatni Ukrajnát és más, a keleti partnerséghez tartozó országot.
"Üzenetünk világos számukra: tovább...
2020-04-22 21:09:08
Koronavírus - Borrell: fel kell gyorsítani a legsebezhetőbb országoknak szánt segítségnyújtást
... világjárvány megfékezésére, valamint egy általános, a világ minden országára érvényes fegyvernyugvásra irányuló ENSZ-célkitűzést - húzta alá.
Venezuelával kapcsolatban azt mondta, a külügyminiszterek között egyetértés volt a tekintetben, hogy a koronavírus-járvány elleni harc sikeréhez elengedhetetlen, hogy az orvosi felszerelések és más eszközök, valamint az azok beszerzéséh...
2020-04-03 17:32:30
Koronavírus - Szijjártó: továbbra is mindent megteszünk a magyarok egészségének megvédéséért, a gazdaság újrain
...
A tárcavezető beszámolt az európai uniós külügyminiszterek tanácskozásáról, amelyet videokonferencia keretében tartottak.
Közölte: a koronavírus-járványra adandó válaszok miatt hívta össze az ülést az uniós külügyi főképviselő, és az ebből a helyzetből fakadó teendőket, intézkedéseket vitatták meg.
Szijjártó Péter elmondta: ismételten világossá vált, hogy minden tag...
2020-04-03 14:21:46
Krónika 9. rész (koronavírus)
... ellátásának biztonságát és a gazdaságok működőképességét.
A külügyminiszter a védekezéshez és az ellátás biztonságához szükséges eszközök beszerzéséről elmondta: hétfőn, az uniós külügyminiszterek tanácskozásán is világossá vált, hogy most "mindenki Kínában áll sorba", és miközben gyakran vitatják Magyarország kapcsolatát Kínával, most minden nyugat-európai ország is onnan ak...
2020-03-24 17:33:23
Koronavírus - Borrell: az EU 20 millió euró összegű humanitárius segítséget nyújt Iránnak
...
Borrell azután nyilatkozott, hogyelső alkalommal videokonferenciakeretében tartották meg az uniós külügyminiszterek tanácskozását. Szavai szerint a tagállamok egyetértettek abban, hogy az EU támogatja a Nemzetközi Valutaalaphoz intézett iráni - tovébbá venezuelai-pénzügyi támogatási kérelmet. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a koronavírus-járvány elleni harc sikeréhez elenge...
2020-03-23 18:12:27
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Hagia Sophia, Josep Borrell, Európai Unió, Hagia Sophia-ügy, Egyesült Államok, Nemzetközi Büntetőbíróságot, Csütörtökön Bor, Szijjártó Péter, Nemzetközi Valutaalaphoz, uniós külügyminiszterek, lengyel államfő, fehérorosz politikai, belügyeibe avatkozástól, visegrádi országokat, legsebezhetőbb országoknak, magyarok egészségének, gazdaság újrain, uniós külügyi, vasárnap tartott, felelősök elleni, miniszterek közö, lengyel külügyi, fehéroroszországi helyzetről, pénteken esedékes, emberiség közös, döntés elkerülhetetlenül, vallási közösségek, megoldás érdekében, párbeszéd folytatását, kérdést illetően, ország teljes, koronavírus okozta, uniós főképviselő, járvánnyal összefüggésben, keleti partnerséghez, világ minden, külügyminiszterek között, orvosi felszerelések, azok beszerzéséh, tárcavezető beszámolt, európai uniós, helyzetből fakadó, gazdaságok működőképességét, ellátás biztonságához, tagállamok egyetértettek, nemzetbiztonsági, büntetőbíróságot, videokonferencia, kezdeményezésére,
© 2013 TVN.HU Kft.