Belépés
Nagy bejelentést tett a Vodafone
... fejlesztését és tesztelését hazánkban, valamint a BME és a Vodafone közös részvételét az Európai Unió 5G tematikájú kutatás-fejlesztési programjaiban.
A BME bekapcsolódhat az uniós k+f programokba is

Az 5G már nem a jövő, hanem a jelen technológiája, amely jelentős változást hoz az élet minden területén, többek között az iparban is. Várhatóan az 5G lesz a 21. száza...
2020-10-15 16:41:37
Költségvetés - MNB: elérhető a 2021. évi hiánycél
... 210 milliárd forint lehet, azaz a GDP 0,4 százaléka a költségvetési törvény szerint. A rendkívüli kormányzati intézkedések tartalékának összege 118 milliárd forint, a gazdaságvédelmi programok központi tartaléka 68 milliárd forint, míg a járvány elleni védekezés központi tartaléka 25 milliárd forint. A tartalékok összege a 2020. évi kimagasló, közel 500 milliárd forintnál kisebb, ...
2020-07-31 18:23:01
Kerpel-Fronius: sikló váltaná ki a Citadella turistabusz-forgalmát
... Citadellához csúcsidőszakban óránként sok száz turista látogat el, általában busszal, ezt a terhelést váltaná ki a sikló.
A sikló nyereségesen üzemeltethető, a haszonból természetvédelmi programokat lehet finanszírozni- tette hozzá a főpolgármester-helyettes.
Bardóczi Sándor főtájépítész elmondta: a sikló a Dunától nem messze, a Hegyalja útnál, a Gellért-hegy lábától in...
2020-07-31 13:33:24
Koronavírus - Orbán: minden változtatás kockázatot jelentene
... továbbá: a brüsszeli visszatérítéseket gyorsan kell felhasználni, különösen járvány idején számít az idő a gazdaságban, ezért a kormány már beazonosította a gyors megvalósításra alkalmas programokat. Példaként említette a magyar vízrendszer megújítását, valamint a környezetvédelmi és energiarendszer átalakítását, amelyek ezermilliárd forintos tételek.
"A legutolsó brüsszeli c...
2020-07-31 09:51:21
Koronavírus - Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson
... kezelni, egyszerre kell megállapodni mindkét ügyben. Az idő sürget, mert nemcsak megegyezni kell, hanem a tervezhetőség biztosításához ki kell dolgozni a források felhasználásról szóló programokat is.
Egy "nagyon gyors megállapodás a kívánatos", de nem biztos, hogy ez sikerül a kétnaposra tervezett rendkívüli csúcson, mert a tagországi álláspontok között vannak még eltérések...
2020-07-14 20:33:39
Hollik: véreskezű kommunista unokája beszélt az Országgyűlésben
... adományozták "Gyurcsányné" családjának.
Az az ember beszélt az uniós pénzek szakszerű felhasználásáról - folytatta - aki a Medgyessy-kormány kormánybiztosaként úgy készítette elő az EU-s programokat, hogy a pénzből több milliárd forintot kellett visszafizetni miatta. Az az ember beszélt jogállamiságról, akinek a férje, Gyurcsány Ferenc "képviselőket veretett meg rendőrökkel" ...
2020-07-14 17:06:50
Koronavírus - Az EP állásfoglalást fogadott el a járvány utáni uniós közegészségügyi stratégiájáról
... eljuttatott közleményében kiemelte, hogy az uniós állampolgároknak a lehető legmagasabb szintű egészségvédelmére van szükségük.
Hozzátette, az EU a közös fellépést, a közösségi innovációs programok támogatását és a vakcinafejlesztés támogatását tartja a megoldás hatékony módjának. A Fidesz-KDNP képviselői támogatták az állásfoglalási indítványt, véleményük szerint ugyanis az ...
2020-07-10 20:42:58
Koronavírus - Az EU újabb rendkívüli intézkedésekkel támogatja a borágazatot
...
Janusz Wojciechowski mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos tájékoztatása szerint az új intézkedések révén növekszik a nemzeti támogatási programokhoz biztosított európai uniós hozzájárulás mértéke, valamint a krízislepárláshoz és a tároláshoz előleg is nyújtható.
Az európai uniós hozzájárulás mértéke a nemzeti támogatási programok összes intézkedése révén ...
2020-07-07 15:21:40
Palkovics: 4 milliárd forintos támogatással a vállalati igényekhez alkalmazkodó új kutatási központ jön létre S
... állami kutatás-fejlesztési (K+F) ráfordításokat, ezért döntöttek arról, hogy folyamatosan emelik a támogatásokat.
Hozzátette, a következő uniós keretköltségvetési időszakban kutatási programokra több mint 80 milliárd euró áll rendelkezésre, amiben a magyar kutatóegyetemeknek fokozottabban részt kell venniük.
A tárcavezető szólt arról, hogy a szintetikus üzemanyagokkal ka...
2020-06-27 20:12:30
Debrecen közgyűlése elfogadta a 2030-ig szóló fejlesztési programot
... jelent a Debrecen 2030 elnevezésű, a magyar kormány által is elfogadott komplex fejlesztési program.
Papp László felidézte: a kormány a projekt első, 2023-ig tartó szakaszára, a programok előkészítési időszakára 48,3 milliárd forint fejlesztési forrás biztosításáról döntött, és egyetértett az összes programelemmel.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ko...
2020-06-25 12:22:10
1 2 3 ....................126 127 ..........189 190 ..........251 252 253 
Címkék: Európai Unió, Bardóczi Sándor, Gyurcsány Ferenc, Janusz Wojciechowski, Papp László, Palkovics László, rendkívüli uniós, járvány utáni, vállalati igényekhez, 2030-ig szóló, jelen technológiája, élet minden, költségvetési törvény, rendkívüli kormányzati, gazdaságvédelmi programok, járvány elleni, tartalékok összege, terhelést váltaná, sikló nyereségesen, haszonból természetvédelmi, brüsszeli visszatérítéseket, gyors megvalósításra, magyar vízrendszer, legutolsó brüsszeli, tervezhetőség biztosításához, források felhasználásról, kétnaposra tervezett, tagországi álláspontok, uniós pénzek, pénzből több, uniós állampolgároknak, lehető legmagasabb, közös fellépést, közösségi innovációs, vakcinafejlesztés támogatását, megoldás hatékony, állásfoglalási indítványt, nemzeti támogatási, tároláshoz előleg, európai uniós, következő uniós, tárcavezető szólt, szintetikus üzemanyagokkal, magyar kormány, projekt első, programok előkészítési, összes programelemmel, felhasználásáról, természetvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.