Belépés
Koronavírus - Horváth Ildikó: kiengedték a kórházból a Vuhanból hazatért magyarokat
...
Horváth Ildikó kitért arra, hogy nemrég az európai unió egészségügyi miniszterei abban állapodtak meg, összehangolják a koronavírus elleni intézkedéseiket.
Az uniós tagországok azonnali információcserét folytatnak - mondta, hangsúlyozva, hogy ez szükséges, mivel már történt néhány koronavírus okozta megbetegedés Európában. Az emberek utaznak, így feltétlenül szükséges tu...
2020-02-17 08:21:11
Brexit - Tusk: az EU "lelkesen" várná vissza a független Skóciát, de nem venné fel automatikusan
... szerint ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy nemcsak Skócia, hanem az Egyesült Királyság egésze is visszalép majd az Európai Unióba.
Lord John Kerr volt brit EU-nagykövet, aki a tagországok kilépését szabályozó jogi mechanizmust, vagyis a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét annak idején kidolgozta, a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak nyilatkozva azt mondta:...
2020-02-02 14:01:51
Brexit - Az EU külképviseletet nyitott Londonban
... érdekeinkben gyökereznek, amelyek földrajzi, történelmi, valamint közös európai örökségünkből fakadnak" - tette hozzá a főképviselő.
Péntek este levonták a brit lobogót az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács, majd az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi épületei előtt, végül az Európai Bizottság székháza mellett álló oszlopsorról is, am...
2020-02-01 07:05:33
Az EP jóváhagyta Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről szóló megállapodást
... Nagy-Britannia uniós tagságának rendezett megszűnése érdekében.
Az uniós parlamenti szavazás után csütörtökön - úgynevezett írásbeli eljárás keretében - a dokumentumot még az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló Tanácsnak is végérvényesen el kell fogadnia. Uniós részről ezzel fejeződik be a kilépési megállapodás jóváhagyási folyamata.
Az Egyesült Királyság p...
2020-01-29 19:42:09
Koronavírus - Szijjártó: a KKM sem belföldön, sem külföldön nem tud magyar érintettről
... tartományban, közülük heten kívánják elhagyni a térséget.
Ők egy evakuációs akcióban, légi úton tudják majd elhagyni a területet - tette hozzá a miniszter, jelezve: az európai uniós (EU-) tagországok között szoros koordináció működik, a franciák, németek, portugálok szervezik állampolgáraik kimentését, légi úton.
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország mindhárom orsz...
2020-01-28 17:42:21
Agrárminiszter: a jelenlegi európai mézpolitika nem nyújt elegendő védelmet az európai méztermelők számára
... nevezni, hogy mely országból származik a termék, és milyen arányokban tartalmaz európai és más eredetű mézet.
Elmondta, a méhészek brüsszeli tüntetése hozzájárul ahhoz, hogy az uniós tagországok miniszterei az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások során védeni tudják a beporzókat, és az európai méz minőségét. Az európai méhészek is szigorú eredetvizsgálatot, a címkézés ...
2020-01-27 13:01:23
Európai Bizottság: ideiglenes fellebbezési mechanizmus kidolgozásáról döntött az EU és 16 WTO-tagország
... a davosi Világgazdasági Fórum alkalmával határoztak arról, hogy tárgyalásokat kezdenek a kereskedelmet érintő ideiglenes mechanizmus bevezetéséről, amely lehetővé teszi a részt vevő tagországok számára a működőképes és kétlépcsős vitarendezés mechanizmusának megőrzését a WTO keretein belül.
A kezdeményezést az EU és több más WTO-tag 2019 decemberének közepén indította el azt ...
2020-01-24 16:31:41
Brexit - Aláírta a brit kilépésről szóló megállapodást az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöke
... jóváhagyása nyomán a szöveget az EP plénuma a január 29-i ülésen ratifikálhatja. Ezt követően, jövő csütörtökön - minden bizonnyal úgynevezett írásbeli eljárás keretében - még az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló Tanácsnak is végérvényesen el kell fogadnia.
Von der Leyen Twitter-üzenetében arról tájékoztatott, hogy az aláírással "megnyitották az utat" az Európ...
2020-01-24 09:21:17
Borrell: nem született döntés a hajók járőrözésének újraindításáról a Sophia műveletben
... levegőben is ellenőrzést kell végezni. Ehhez azonban olyan műholdas és légi eszközökre is szükség lesz, amelyek egyelőre nem szerepelnek Sophia művelet portfóliójában - tette hozzá.
Az tagországok uniós nagyköveteinek feladata, hogy a következő ülésig konkrét javaslatokat terjesszenek a Külügyi Tanács elé a líbiai tűzszünet fenntartásának lehetőségeiről, azonban ezen időszak ...
2020-01-20 18:22:24
Asselborn: a palesztinoknak joguk van ahhoz, hogy saját országuk legyen
... Líbia-konferencia eredményeit, és fontosnak mondta, hogy az érintett felek a katonai helyett valóban politikai megoldásra törekedjenek az ország békéjének megteremtése érdekében.
Az uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői tanácskozásukon azt kell megvizsgálniuk, miként tudják segíteni ezt a folyamatot - tette hozzá.
Luigi Di Maio olasz külügyminiszter az egyik közö...
2020-01-20 11:01:14
1 2 3 ....................127 128 ..........191 192 ...........254 255 256 
Címkék: Horváth Ildikó, Európai Bizottság, Európai Tanács, Egyesült Királyság, Európai Unióba, Lord John Kerr, Lisszaboni Szerződés, Sunday Times, Európai Parlament, Szijjártó Péter, Európai Bizottsággal, Világgazdasági Fórum, Leyen Twitter-üzenetében, Külügyi Tanács, Luigi Di Maio, független Skóciát, jelenlegi európai, európai méztermelők, brit kilépésről, hajók járőrözésének, palesztinoknak joguk, európai unió, koronavírus elleni, uniós tagországok, emberek utaznak, tagországok kilépését, brit lobogót, uniós parlamenti, kilépési megállapodás, evakuációs akcióban, európai uniós, méhészek brüsszeli, európai méhészek, davosi Világgazdasági, kereskedelmet érintő, részt vevő, január 29-i, tagországok uniós, következő ülésig, líbiai tűzszünet, érintett felek, katonai helyett, ország békéjének, egyik közö, információcserét, külképviseletet, intézkedéseiket, újraindításáról, mechanizmusának, külügyminiszter, tanácskozásukon, fenntartásának, agrárminiszter, világgazdasági, palesztinoknak, megvizsgálniuk, ratifikálhatja,
© 2013 TVN.HU Kft.