Belépés
Gyurcsány keveri a kártyát, ideológiai hadviselés folyik
... beruházásokat megvalósítani, de ez támogató hozzáállás nélkül elképzelhetetlen - nyilatkozta lapunknak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, akivel az uniós vitákról és Soros elmaradt magyarországi látogatásáról is beszéltünk.

- A balliberális sajtó az önkormányzati választások óta örvendezik, a HVG egyenesen azt írja, hog...
2019-11-12 22:00:36
Külföldi sajtó Magyarországról - Német lapok a menekültek elosztásával kapcsolatos uniós vitákról
...
A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Ahol Tusknak igaza van címmel közölte Reinhard Weser kommentárját, aki kiemelte, hogy baloldali és jobboldali kormányfők, így Robert Fico és Orbán Viktor is "kézzel-lábbal védekezik" a menekültek kvóták szerinti szétosztása ellen, és ebben minden másnál nagyobb egységben sorakozik fel mögöttük országuk lakossága.
Ezt az ...
2017-12-15 13:45:27
Lázár: a V4-ek szerint segítséget kell nyújtani a balkáni országoknak
... Budapesten sajtótájékoztatón beszámolt Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai moszkvai tárgyalásairól, amelyen az orosz fél kifejezetten érdeklődött az európai vitákról a migránskérdést illetően.
A miniszter azt mondta, ott is ismertették, hogy a V4-ek javaslata nem kizárólagos, hanem kiegészítő jellegű, ugyanis beláthatatlan következményekkel jár...
2016-02-18 16:49:57
Lázár: jó döntés volt a Miniszterelnökséghez rendelni az uniós ügyeket
... kérdéskört jelentenek az Európai Bizottsághoz kötődő ügyek, hiszen ezek kifejezetten a magyarok életviszonyait érintő kérdések.
Inkább belső piaci ügyekről van szó, semmint külpolitikai vitákról, ezért ez a feladat államközi konzultáció helyett államon belüli egyeztetési mechanizmust indokol, és bár kevés példa van erre a megoldásra az uniós tagállamok között, de az országok ...
2015-11-25 15:53:45
Trócsányi: Magyarország megosztja Szerbiával az uniós tapasztalatait
... nyújt. "Át szeretnénk adni azt is, hogy ha már Szerbia tagja lesz az Európai Uniónak, akkor hogyan kell tárgyalni az unió intézményeivel" - tette hozzá. A magyar minisztérium azokról a vitákról is beszámol a szerb tárcának, amelyeket esetlegesen Brüsszellel folytat, hogyan alakítják a magyar tárgyalók érvelésüket, álláspontjaikat, és a tárca az esetleges bíróság előtti eljárásokat...
2015-10-13 12:12:25
Illegális bevándorlás - Seehofer: Bajorország önvédelemhez folyamodik, ha Berlin nem korlátozza a menedékkérők
... Nobel-békedíj nagy esélyesei között tartják számon, a dpa hírügynökség tudósítójának kérdésére azt mondta, hogy örülne, ha a kancellár kapná meg a kitüntetést.
A menekültpolitika körüli vitákról megjegyezte: "mi ketten, vagyis a kancellár és én valószínűleg sokkal higgadtabban látjuk ezt az egészet, mint ahogy ön gondolja".
"A politikai életben előfordul, hogy a nagy kér...
2015-10-07 20:41:58
Illegális bevándorlás - Német kormányszóvivő: Magyarországnak be kell tartania a menekültügyi előírásokat
... bármely országot menetesítene bármilyen kötelezettség alól - mondta a belügyminisztérium szóvivője.
Martin Schäfer, a külügyminisztérium szóvivője hangsúlyozta: a viták, illetve a vitákról a sajtóban megjelenő tudósítások mellett azt is tudomásul kell venni, hogy a lakosság számához viszonyítva Magyarországra érkezik a legtöbb menedékkérő.
"Kézenfekvő, hogy Magyarország...
2015-09-04 15:42:26
Klaus von Dohnanyi: nincs kétség a magyar demokrácia tartósságával kapcsolatban
... Ez "egy magyarázat" arra, hogy a magyarok miért reagálnak "annyira érzékenyen" a külső, például Brüsszelből történő beavatkozásra.
A bírók nyugdíjkorhatárának leszállítása körüli vitákról elmondta, a jelentésben is megállapították, hogy a kormány eljárása "jogilag nem volt rendben".
Arra a kérdésre, vajon felelős magatartás-e egy uniós tagállam kormányfőjétől, hogy csak...
2015-06-11 23:34:07
Junckernél panaszkodott Mikulás előtt a kormány, hogy összeo
... rendszeren.

Ezekben az ügyekben a Miniszterelnökség szerint még tartanak az egyeztetések, és az EU-s szabályok szerint az eljárás lezárásáig bizalmasan kell kezelniük az ügyet, úgyhogy ezekről a vitákról semmit sem mondanak.
Vizsgálták még a tavaszi átszervezést is

A bizottság a szöveg szerint még decemberben is vizsgálta az NFÜ áprilisi megszüntetése ut...
2015-03-19 17:35:20
Partnerségi megállapodás - Orbán: a dokumentum maradéktalanul szolgálja az ország érdekeit
... gazdasági és társadalmi modelljét, és elfogadta az unió alappilléreit, a demokrácia, piacgazdaság, nemzeti szuverenitás és az európai integráció erősítését.
Az elnökkel folytatott vitákról szólva megjegyezte: ezeknek köszönhetően mára Magyarország az egyetlen az unióban, amelyet a bizottság "a sarkától a füléig az európai értékek szempontjából átvilágított", amelyet az orszá...
2014-09-11 14:45:06
1 2 
Címkék: Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ahol Tusknak, Reinhard Weser, Robert Fico, Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin, Európai Bizottsághoz, Európai Uniónak, Martin Schäfer, menekültek elosztásával, balkáni országoknak, uniós ügyeket, uniós tapasztalatait, menekültügyi előírásokat, magyar demokrácia, dokumentum maradéktalanul, ország érdekeit, uniós vitákról, balliberális sajtó, önkormányzati választások, konzervatív Frankfurter, menekültek kvóták, európai vitákról, migránskérdést illetően, magyarok életviszonyait, feladat államközi, uniós tagállamok, unió intézményeivel, magyar minisztérium, szerb tárcának, magyar tárgyalók, esetleges bíróság, kancellár kapná, menekültpolitika körüli, politikai életben, sajtóban megjelenő, lakosság számához, legtöbb menedékkérő, magyarok miért, kormány eljárása, uniós tagállam, eljárás lezárásáig, vitákról semmit, tavaszi átszervezést, szöveg szerint, unió alappilléreit, európai integráció, elnökkel folytatott, európai értékek,
© 2013 TVN.HU Kft.