Belépés
Ma találkoztam valakivel,
... azt mondta: Most már nem sírsz. És úgy simogatta végig az arcomat, ahogyan csak azok tudják, akik igazán, őszintén szeretnek. Megszólalt: Szoktál szomorú lenni? Igen, néha szoktam, - válaszoltam. Erre megkérdezi: És olyankor mindig sírsz? Nem, nem mindig. - felelem. Azt mondja: És amikor sírsz, akkor fáj a szemed is vagy csak ott belül valami? Általában csak ott belül valami...
2021-04-15 23:18:00
Krisztus levele vagy
... biztosította az új kormányt az Egyház hűségéről.
A feleségem mellettem ült és azt mondta: "Richard. állj fel és mosd le ezt a szégyent Krisztus arcáról! ők az arcába köpnek." Azt válaszoltam: "Ha megteszem. elveszíted a férjedet." Erre ő azt válaszolta: "Nem akarok egy gyávát férjemül."
Ekkor felálltam és beszéltem a kongresszushoz, nem a keresztyének gyilkosait, hanem K...
2021-04-14 21:36:36
RA-s vagyok
... történetem,abból az időből,amikor több évi kínlódás után már külső testi jelei is voltak a betegségemnek és 40 évesen sántítottam.Közeli ismerős rákérdezett, mi történt, röviden csak annyit válaszoltam, hogy mozgásszervi immunbetegségem van. "Jaa, azt hittem valami komoly..." Nem, nem komoly, nem ütött el a vonat, mi nem vagyunk rákosak (szerencsére), ezzel a betegséggel el lehet ...
2021-02-28 16:14:44
A Via Dolorosán – a Szent Sír fényéig 2019. április 19
... Könnyeivel küzdve, belém kapaszkodva csak ennyit mondott: ,,Ez nekem szólt, az én gyerekem is elhagyta az Istent, mert félelemből elmulasztottam átadni a hitemet." Csak ennyit válaszoltam: ,,Akkor most te érte és helyette vidd a keresztet, Krisztus a te fiadért is szenvedett ezen az úton."
A Szent Sír-bazilika két szent helyet is magába foglal. A Golgota...
2021-02-27 21:33:27
Baudelaire Charles : Mindenestül
... mindenek fölött,

az ezer édes, szép dolog közt,
miből varázsa összenő,
sötét és rózsaszín tagok közt,
melyekből áll a drága nő,

melyik a legszebb?" - S válaszoltam
a Kárhozottnak akkor én:
"Mert benne minden drága balzsam,
semmi se szebb a többinél.

Hol kéjek intenek sereggel,
a mámor okát ne keresd:
ő elvakí...
2021-01-28 11:16:32
Ma csak sajnos pirítós
... tányéron, vártam, hogy valaki mondjon valamit. Édesapám csak mosolygott és nekilátott enni, miközben megkérdezte tőlem, milyen volt a napom az iskolában.
Már nem emlékszem tisztán mit válaszoltam, de az élesen megmaradt bennem, ahogy édesanyám bocsánatot kért az égett kenyérért és a nem túl elegáns vacsoráért. Amit pedig apám mondott erre, sosem felejtem el:
,,Vic...
2021-01-17 14:39:28
Ferenc pápa tréfálkozott a koronavírusból
... hívektől. A pápa a legnagyobb támasza volt, mintha a fivére lenne. Kétszer felhívta a vikáriusát, és mindennap érdeklődött hogyléte felől. ,,Amikor jobban lettem, és már én magam válaszoltam a hívásra, azt mondta: Tudod te, miért élsz és miért lettél jobban? Mert nem volt számodra hely a pokolban."
*
A 78 éves Bassetti bíboros október végétől több héten át vol...
2020-12-31 11:28:21
Orth László versei III.
... útra?

Miért vagyunk egyáltalán idelent?
És mond, van valaki odafent?
Van rajtunk kívül más is az égben,
Vagy egyedül vagyunk a sötétségben?

Még nem válaszoltam, miért is vagyunk?
Talán azért nem, mert nem tudunk,
Választ adni e kényes kérdésre!
Senki se, se Te, és Én se!

Persze mindig lesznek, akik megmondják,
Hog...
2020-10-17 21:00:47
Bátran ajánlom mindenkinek! "A főiskola első napján a prof.
... és egy ráncos, öreg hölgy nézett rám mosolyogva, beragyogva ezzel az egész osztályt. Így szólt: - Szia jóképű. A nevem Rose. 87 éves vagyok. Megölelhetlek?
Nevettem, és lelkesen válaszoltam:
- Még szép, hogy meg!
Erre ő barátságosan megszorongatott.
- Miért van ön a főiskolán, már ilyen fiatal, ártatlan korban?- kérdeztem. Viccesen azt válaszolta:
- Azért ...
2020-10-14 09:23:19
Az ördög fél Pio atyától
... kezdtem, mivel szegénységre esküdtem fel. Még a saját temetésemre sem tettem félre, mindent megosztok a szegényekkel. Az ördög erre azt válaszolta, hogy rögtön véget vet az életemnek. Azt válaszoltam, nem tud, mivel én Jézushoz tartozom."
.............
Forrás és fotó: Aleteia.com...
2020-09-22 22:05:01
1 2 3 ...............................192 ................288 ................383 384 
Címkék: Szent Sír, Baudelaire Charles, Orth László, Szent Sír-bazilika, főiskola első, feleségem mellettem, szégyent Krisztus, arcába köpnek, gyávát férjemül, keresztyének gyilkosait, ezer édes, mámor okát, élesen megmaradt, égett kenyérért, legnagyobb támasza, fivére lenne, egész osztályt, nevem Rose, saját temetésemre, ördög erre, megszorongatott, ordoguzopioatya, immunbetegségem, koronavírusból, kongresszushoz, elmulasztottam, megölelhetlek, betegségemnek, biztosította, barátságosan, tréfálkozott, kárhozottnak, szegényekkel, szegénységre, keresztyének, mozgásszervi, szerencsére, válaszoltam, betegséggel, sántítottam, rákérdezett, megkérdezte, mindenkinek, temetésemre, magyarkurir, sötétségben, mindenestül, találkoztam, érdeklődött, kapaszkodva, történetem, vacsoráért, baudelaire, gyilkosait, bocsánatot, egyáltalán, válaszolta, legnagyobb, megkérdezi, vikáriusát, félelemből, könnyeivel, megszólalt, nekilátott, mosolygott, elveszíted, megmondják, mosolyogva, beragyogva, szenvedett, mindennap,
© 2013 TVN.HU Kft.