Belépés
Brexit - Bizalmat szavazott a brit kormánynak a parlament
... tartani.
Ha a kormányalakítással próbálkozó párt a második bizalmi szavazáson nem tud többséget szerezni az alsóházban, parlamenti választásokat kell kiírni.
Ez a szabály felülírja a brit választási törvényt, amely öt évben rögzíti a parlamenti választások közötti időt. Nagy-Britanniában legutóbb 2017-ben tartottak választásokat, vagyis a következő választás 2022-ben ese...
2019-01-16 21:42:28
Szakértő: több svéd párt attól tart, egy rendkívüli választáson nem kerülnének be a parlamentbe
...
A szakértő kifejtette, a választási iroda ajánlása szerint tavasszal lehetne egy rendkívüli választást tartani, amely megoldhatná a svéd belpolitikai válságot.
Ugyanakkor a felmérések szerint a parlament nyolc pártja közül kettő be sem kerülne egy új voksolás után - tette hozzá.
A jelenleg kisebbségi kormányzást folytató szociáldemokraták ismét 30 százalékos támogat...
2019-01-12 09:21:05
A Kúria hitelesítette a házasság közjegyző általi felbontásáról szóló népszavazási kezdeményezést
... oldalán kedden közzétett végzés szerint a bíróság által hitelesített kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a házasság közjegyző általi felbontással is megszűnhessen?"
A Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) egy magánszemély nyújtotta be a kérdést hitelesítésre. Az NVB azonban ezt megtagadta, arra hivatkozva: a kérdés megtévesztő, ugyanis nem egyértelmű, hogy mely esetek...
2018-12-11 12:29:40
EP-választás - Választási részvételre ösztönző kampányt indított az Európai Parlament
... weboldalon lehet regisztrálni, ehhez egy névre és email-címre van szükség. A regisztrálók egyedi linket kapnak, amelyre elkészíthetik saját videójukat arról, miért tartják fontosnak a választási részvételt, és ezt a linket megoszthatják az online térben ismerőseikkel. A weboldalon lehet önkéntesként csatlakozni a kampányhoz.
Hűvös Anka, a kampány egyik önkéntese elmondta: hú...
2018-12-05 12:01:55
Robert Mueller: Michael Flynn lényeges információkkal szolgált, enyhe büntetést érdemel
... este benyújtott jelentésben, amelynek részletei azonnal nyilvánosságra is kerültek az amerikai sajtóban. A jelentés szövegéből az derül ki, hogy a Flynn által elmondottak nem a 2016-os választási kampány idejére, hanem a Donald Trump megválasztása utáni időszakra és a hatalomátadást bonyolító, úgynevezett átmeneti csapat kapcsolatfelvételeire vonatkoznak.
A Mueller-jelentés ...
2018-12-05 07:04:42
Az ANY Biztonsági Nyomda szállítja a nyomtatványokat a jövő évi választásokhoz
...
A tájékoztatás szerint a Nemzeti Választási Iroda szerződést kötött a nyomdával az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2019. évi általános választása nyomdai termékeinek és szolgáltatásainak szállítására, a szerződés keretösszege nettó 2,3 milliárd forint....
2018-11-22 18:19:22
Polgármester választanak vasárnap Kakasdon
...
A tisztségért három független jelölt, Bíró Attila Sándor, Róczóné Papp Krisztina és Schellné Simcsik Orsolya indul.
A helyi választási iroda tájékoztatása szerint az 1728 lakosú községben 1417 választásra jogosult két szavazókörben voksolhat.
A falu korábbi vezetője, az augusztus 2-án 63 évesen elhunyt Bányai Károly 2006-tól irányította független polgármesterként a ...
2018-10-24 14:35:04
Az NVB elfogadta az orosz honos népcsoporttá nyilvánítására összegyűlt aláírások ellenőrzéséről szóló jelentést
... nyilvánításáról szóló kezdeményezést, a határozat jogerőre emelkedése után a kezdeményezőnek 120 nap alatt ezer támogató aláírást kellett összegyűjtenie.
Ezek hitelességét a Nemzeti Választási Iroda ellenőrizte, és az NVB keddi ülésén megállapította, hogy a benyújtott aláírásokból legalább ezer hiteles. Az NVB határozata ellen öt napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani....
2018-09-11 15:22:20
Hamarosan távozik a Fehér Ház jogi tanácsadója
... Times című lap meg nemnevezett forrásokra hivatkozva megírta: az elmúlt hónapokban McGahn többször is találkozott a Donald Trump kampányának munkatársai és oroszok között a 2016-os elnökválasztási kampány idején történt esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetőjével Robert Muellerrel és csapatának tagjaival.
A lap információi elemzők szerint meglepetésként...
2018-08-29 18:23:53
Az MSZP benyújtotta a közpénzek védelméről szóló népszavazási kezdeményezéseit
...
Tóth Bertalan a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) közös budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a kérdéseik kapcsolódnak az 1848-as követelésekhez, a törvény előtti egyenlőséghez, valamint a sajtó szabadságához, a cenzúra eltörléséhez.
Kifejtette: az egyik népszavazási kezdeményezésük, Magyarország európai ügyészséghe...
2018-07-27 14:03:23
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 .............158 159 
Címkék: Európai Parlament, Robert Mueller, Michael Flynn, Biztonsági Nyomda, Fehér Ház, Egyetért-e Ön, Nemzeti Választási Bizottsághoz, Hűvös Anka, Donald Trump, Nemzeti Választási Iroda, Bíró Attila Sándor, Róczóné Papp Krisztina, Schellné Simcsik Orsolya, Bányai Károly, Robert Muellerrel, Tóth Bertalan, Nemzeti Választási Bizottság, brit kormánynak, rendkívüli választáson, házasság közjegyző, orosz honos, közpénzek védelméről, második bizalmi, szabály felülírja, brit választási, parlamenti választások, következő választás, szakértő kifejtette, választási iroda, rendkívüli választást, svéd belpolitikai, felmérések szerint, parlament nyolc, jelenleg kisebbségi, bíróság által, magánszemély nyújtotta, kérdést hitelesítésre, kérdés megtévesztő, regisztrálók egyedi, választási részvételt, linket megoszthatják, online térben, weboldalon lehet, kampány egyik, amerikai sajtóban, jelentés szövegéből, 2016-os választási, hatalomátadást bonyolító, tájékoztatás szerint, helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati,
© 2013 TVN.HU Kft.