Belépés
Székelyudvarhely polgármestere a Szabad Emberek Pártjának színeiben száll versenybe egy újabb mandátumért
... hogy bemutassák a román-magyar vegyespárt jelöltjeit. Ember Attila, a polgármester tanácsadója az UH.ro-nak megerősítette, hogy Gálfi Árpád és támogatói a POL színeiben neveznek be a választási versenybe.
A romániai pártok bejegyzésében illetékes bukaresti törvényszék július végén elrendelte a Gálfiék által létrehozott Székelyudvarhelyért Párt bevezetését a romániai pártok j...
2020-08-12 07:24:58
Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere
... jutalmat is jóváhagyott a jegyző részére, ami "egyértelműen munkájának elismerését jelenti".
Megjegyezték azt is, hogy a jegyző nemcsak a "törvényesség őre" a hivatalban, hanem a helyi választási iroda vezetője is, e feladatkörében a választások tisztaságát is felügyeli.
"Felmerül a kérdés: azzal, hogy Csorbai Ferenc a szeptember végi időközi választás előtt pár héttel ...
2020-08-03 18:43:34
Kitűzték a mohácsi időközi helyhatósági választás időpontját
... nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról juthat be a testületbe. A jelöltek augusztus 8-án vehetik fel ajánlóíveiket, a választási kampány is akkor indul, míg a jelölteket legkésőbb augusztus 24-ig lehet bejelenteni a határozat értelmében.
A jelenlegi képviselő-testület és a polgármester az új testület megalak...
2020-07-08 16:22:39
Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete
... tagja megszavazta a feloszlásról szóló előterjesztést, amelyet Pávkovics Gábor alpolgármester (Fidesz-KDNP) nyújtott be.
A jogszabályok értelmében - ismertette a jegyző - a helyi választási bizottság dönt új választás kiírásáról, amelyet a hétfői testületi üléshez képest százhúsz napon belül kell megtartani. A szavazás napjának a kitűzést követő hetvenedik és kilencvenedik na...
2020-07-06 15:11:50
Amerikai előválasztások - New Yorkban, Kentuckyban, Virginiában és Észak-Karolinában voksoltak
... által támogatott republikánus jelöltek győztek.
Bár egyes választókörzetekben a végleges eredmények csak napok múlva várhatóak, az elemzők elsősorban New Yorkra és a demokrata előválasztási eredményeire figyelnek. Ebben a keleti parti államban ugyanis a Demokrata Párton belül nemzedékek "összecsapását" hozta az előválasztás.
A Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párt...
2020-06-24 07:05:32
A PSD elnöke is bepanaszolta Klaus Iohannist a diszkriminációellenes tanácsnál
... amelyek nagy gondokat okoztak. Megengedhetetlen, hogy 2014-ben ilyenekkel jöjjenek néhány szavazatot remélve" - mondta az újra nyilvánosságra hozott felvételen Klaus Iohannis a 2014-es választási kampányban.
Marcel Ciolacu megemlítette: Klaus Iohannis hat évvel ezelőtt még kreténségnek vélte, és megengedhetetlennek tartotta az Erdély elszakításáról szóló kijelentéseket, most...
2020-05-04 18:32:40
Sir Keir Starmer a brit Munkáspárt új vezetője
...
Az 57 éves Starmer győzelmét a párt szombaton, több hónapos választási procedúra után jelentette be.
Az eredeti terv az volt, hogy a Munkáspárt szombaton soron kívüli kongresszust tart és ezen ismertetik a vezetőválasztás eredményét, de az új típusú koronavírus okozta járvány miatt ezt a rendezvényt törölték, és a Munkáspárt sajtóközleményben adott hírt Sir Keir győzelmé...
2020-04-04 13:21:40
Amerikai előválasztás - Bloomberg 18 millió dollárt adományoz a Demokrata Pártnak
... milliárdos, aki korábban New York város polgármestere is volt, március elején, az úgynevezett szuperkeddi voksolás után - amikor egyszerre 14 tagállamban tartottak előválasztást - szállt ki a választási küzdelemből. Akkor Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét biztosította a támogatásáról, és azt ígérte, hogy minden erejével, anyagilag is segíti a demokratákat.
Tom...
2020-03-21 07:04:17
Franciaországban vasárnap helyhatósági választásokat tartanak
... várható.
Chistophe Castaner belügyminiszter szombaton elismerte, tart attól, hogy alacsony lesz a részvétel. Azt is elmondta, hogy egyes településeken nehéz embereket találni a választási bizottságokba. Emlékeztetett arra, hogy a polgármesterek kérhetik a prefektustól, hogy jelöljenek ki embereket, amennyiben nem akad elég önkéntes.
Az Elabe közvélemény-kutatóintézet s...
2020-03-14 16:52:35
Amerikai előválasztás - Biden nyert Michiganben, jelentősen növelve előnyét demokrata párti riválisával szemben
... kulcsfontosságú a demokrata elnökjelöltségért folyó versenyben. Elemzők szerint Biden előnye nagyon jelentős: a volt alelnök eddig 841 delegátust "gyűjtött", míg a vermonti szenátort az eddigi választási eredményei alapján 579 küldött támogatja. Az elnökjelöltté választáshoz 1991 delegátus támogatása szükséges.
A michigani vereség különösen érzékenyen érintheti Sanders szenát...
2020-03-11 07:05:14
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..33 34 35 
Címkék: Szabad Emberek Pártjának, Klaus Iohannist, Keir Starmer, Demokrata Pártnak, Ember Attila, Gálfi Árpád, Székelyudvarhelyért Párt, Csorbai Ferenc, Pávkovics Gábor, Demokrata Párton, Nancy Pelosi, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Akkor Joe Bident, Chistophe Castaner, újabb mandátumért, mohácsi jegyzőt, város polgármestere, mohácsi időközi, brit Munkáspárt, román-magyar vegyespárt, polgármester tanácsadója, választási versenybe, romániai pártok, jegyző részére, jegyző nemcsak, helyi választási, választások tisztaságát, szeptember végi, kompenzációs listáról, jelöltek augusztus, választási kampány, jelölteket legkésőbb, határozat értelmében, feloszlásról szóló, jogszabályok értelmében, hétfői testületi, szavazás napjának, kitűzést követő, végleges eredmények, elemzők elsősorban, demokrata előválasztási, keleti parti, képviselőház demokrata, újra nyilvánosságra, 2014-es választási, párt szombaton, eredeti terv, vezetőválasztás eredményét, rendezvényt törölték, úgynevezett szuperkeddi, választási küzdelemből,
© 2013 TVN.HU Kft.