Belépés
Horvátországi választások - A győztes HDZ megkapja a támogatást a parlamenti többséghez
... a baloldalnak nincs ereje átvenni a hatalmat, és úgy vélte, a jobbközép most valóban jobbközéppé válhat.
Az alkotmány szerint Horvátországban az államfő írja ki a parlamenti választásokat és hívja össze a parlament első plenáris ülését. Továbbá ő bízza meg kormányalakítással is azt a kormányfőjelöltet, aki a legtöbb képviselő bizalmát élvezi.
Bár Zoran Milanovic elnök m...
2020-07-06 15:32:28
Horvátországi választások - A konzervatívok győztek a részeredmények szerint, de nem szereztek abszolút többség
... és egy helyre a kisebbik kormányzó párt, a liberális Horvát Néppárt (HNS).
A horvát parlament 11 mandátumot a nemzeti kisebbségeknek és a horvát diaszpórának tart fenn.
A választásokat megelőző felmérések szoros küzdelmet jeleztek elő, a legtöbb közvélemény-kutatás a Restart Koalíciót hozta ki győztesnek.
Andrej Plenkovic, a HDZ elnöke a választások éjszakáján megt...
2020-07-06 07:04:09
Berlusconi szerint a jobbközép választások nélkül is kormányra kerülhet
... vezette kormány teljesen alkalmatlan a koronavírus-járvány kezelésére. Hozzátette, a jelenlegi egészségügyi és gazdasági válságban azonban egyáltalán nem tartja biztosnak az előrehozott választásokat.
A Hajrá Olaszország (FI) elnöke a jobbközép koalíció szombati római tömegdemonstrációja után nyilatkozott, amelyen Matteo Salvini, a Liga vezetője és Giorgia Meloni, az Olasz Te...
2020-07-05 22:42:33
Horvátországi választások - Vezet a jobboldali kormányzó párt a hivatalos részeredmények szerint
... szövetsége és a kisebbik kormányzó párt, a liberális Horvát Néppárt(HNS).
A horvát parlament 11 mandátumot a nemzeti kisebbségeknek és a horvát diaszpórának tart fenn.
A választásokat megelőző felmérések szoros küzdelmet jeleztek elő, a legtöbb közvélemény-kutatás a Restart Koalíciót hozta ki győztesnek.
Politikai szakértők szerint, ha az eredmények nem változnak, ...
2020-07-05 22:38:22
Horvátországi választások - Megkezdődött a voksolás
...
Bár a kormány mandátuma eredetileg október 14-én járt volna le és a következő választásokat december végéig kellett volna megtartani, a horvát parlament a konzervatív-liberális kormánykoalíció javaslatára május 18-án feloszlatta magát. A kormány szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet most kedvez a választások megtartásának, őszre pedig sokkal nagyobb kihívásokk...
2020-07-05 22:34:38
Horvátországi választások - Exit poll: a HDZ nyert a horvátországi választásokon, de nem tud önállóan kormányt
... nevű újbalos pártok és a zöldek szövetségének, valamint három mandátumot szerzett még a Párt névvel és vezetéknévvel (Stranka imenom i prezimenom) balközép pártok szövetsége.
A választásokat megelőző felmérések szoros küzdelmet jeleztek elő, a legtöbb közvélemény-kutatás a Restart Koalíciót hozta ki győztesnek.
Branko Bacic, a HDZ alelnöke kijelentette: nem lepődtek meg...
2020-07-05 22:29:36
Az olasz jobboldal új választást, a járvány sújtotta rétegek segítését, a migráció leállítását követelte tüntet
... kijelentette, a jobbközép a járványban elszegényedett és ezért szavukat az utcákon hallató olaszokat képviseli, miközben Giuseppe Conte kormánya a hatalmi palotákba zárkózott.
"Szabad választásokat!"- skandálták a tüntetők.
"Mi vagyunk Olaszország, mi vagyunk az olasz nép. A kormánynak fogalma sincsen, hogyan állítsa talpra a gazdaságot, és fél a munkát és megélhetést sü...
2020-07-05 22:23:48
Von der Leyen: Szerbia uniós közeledéséhez kulcsfontosságú a párbeszéd folytatása Koszovóval
...
Von der Leyen Twitter-üzenetében a pénteki tanácskozást jó és előremutató megbeszélésnek nevezte, ugyanakkor aláhúzta, hogy a Szerbiában tartott parlamenti választásokat követően széles körű párbeszédre van szükség minden politikai erő bevonásával az ország Európai Unióhoz való közeledéséhez szükséges reformok folytatása és sikere érdekében.
Aleksandar Vucic szerb elnök ...
2020-06-26 18:32:04
Szerbiai választások - Néhány helyen meg kell ismételni a szavazást, nem közöl végleges eredményeket a választá
... azokat az előzetes eredményeket is, amelyek 85,32 százalékos feldolgozottság mellett születtek. Az előzőekhez képest nem sok változás történt.
A legfrissebb eredmények alapján a választásokat fölényesen megnyerő jobbközép Szerb Haladó Pártnak (SNS) 190 képviselője lesz a 250 tagú belgrádi parlamentben. Ez 23-mal több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges.
A má...
2020-06-25 16:12:51
Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában is nőtt az új fertőzöttek száma
... az Európai Unióban.
A miniszterelnök egyben cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a járvány újbóli terjedése miatt nem tartanák meg a július 5-ére előrehozott parlamenti választásokat az országban.
A szomszédos Szlovéniában a kormány jelentése szerint hétfőre 13 újabb esettel 1534-re nőtt a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma. A múlt héten Szlovéniában ...
2020-06-23 22:00:29
1 2 3 ........................298 299 .............448 449 ............596 597 598 
Címkék: Zoran Milanovic, Horvát Néppárt, Restart Koalíciót, Andrej Plenkovic, Hajrá Olaszország, Matteo Salvini, Giorgia Meloni, Olasz Te, Branko Bacic, Giuseppe Conte, Leyen Twitter-üzenetében, Európai Unióhoz, Aleksandar Vucic, Szerb Haladó Pártnak, Európai Unióban, parlamenti többséghez, konzervatívok győztek, részeredmények szerint, jobbközép választások, jobboldali kormányzó, hivatalos részeredmények, horvátországi választásokon, olasz jobboldal, járvány sújtotta, migráció leállítását, párbeszéd folytatása, baloldalnak nincs, jobbközép most, alkotmány szerint, államfő írja, parlamenti választásokat, parlament első, legtöbb képviselő, kisebbik kormányzó, liberális Horvát, horvát parlament, nemzeti kisebbségeknek, horvát diaszpórának, választásokat megelőző, választások éjszakáján, jelenlegi egészségügyi, előrehozott választásokat, jobbközép koalíció, kormány mandátuma, következő választásokat, kormány szerint, választások megtartásának, zöldek szövetségének, járványban elszegényedett,
© 2013 TVN.HU Kft.