Belépés
Március 15. - Böröcz: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért
... Fidelitas elnöke a budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az "általunk ismert Európa" megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.
Úgy...
2019-03-14 22:02:51
Vádat emeltek Czeglédy Csaba és húsz társa ellen
... részvénytársaság adófizetési kötelezettségét és mentesüljenek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól.
A bűnszervezet működése során több magyarországi multinacionális vállalatnak, vállalkozásnak közvetített diákmunkaerőt 2011 és 2017 között. A közterhek megfizetésének elkerülése céljából Czeglédy Csaba iránymutatásai alapján létrehoztak egy olyan számlázási láncolato...
2019-02-04 09:31:05
ITM: folytatódik a beszállítófejlesztési program
... elsajátításában.
Eddig a beszállítófejlesztési programban 75 ipari termelő vállalkozás -3 nagy integrátor, 72 kis- és közepes vállalkozás -kapott támogatást, ebből tavaly 26 vállalkozásnak 2,5 milliárd forint támogatást ítéltek meg, ezzel mintegy 4,5 milliárd forint fejlesztés valósul meg.
Az államtitkár példaként a Karsai Holding Zrt.-t hozta, amely összeállt öt beszáll...
2019-01-22 08:41:03
ITM: a kormány a beszállítófejlesztési programmal támogatja a hazai kkv-szektort
... készséget, szaktudást.
Eddig a beszállítófejlesztési programban 75 ipari termelő vállalkozás -3 nagy integrátor, 72 kis- és közepes vállalkozás -kapott támogatást, ebből tavaly 26 vállalkozásnak 2,5 milliárd forint támogatást ítéltek meg, ezzel mintegy 4,5 milliárd forint fejlesztés valósul meg - tette hozzá.
György László elmondta, hogy az idén folytatódik a beszállító...
2019-01-16 12:51:29
PM: Szilveszterig választható három kedvező adózási mód
... mentesség egy évre választható, vagyis ha valaki 2019-ben szeretne élni ezzel a lehetőséggel, akkor legkésőbb december 31-ig ezt jeleznie kell az adóhivatalnak. Az alanyi adómentes vállalkozásnak fő szabály szerint nem kell áfát felszámítania és fizetnie, illetve áfa bevallást sem kell benyújtania.
Az alanyi mentességet a kisadózók tételes adóját választóknak is érdemes megfo...
2018-12-30 15:20:38
Jelentős bővülésre számít idén az MFB-csoport
... ezer garancia-szerződéssel rendelkezik, minden ötödik kisvállalkozási hitel mögött ott áll a Garantiqa kezessége.
Szeptemberben a Garantiqa saját minősítése alapján 10 ezer vállalkozásnak küldött kigaranciavállalási ígérvényt, hogy ösztönözze a hitelfelvételt. A vezérigazgató szerint nagyon kedvező az úgynevezett COSME-hitelgarancia: az uniós viszontgarantált termék 3500 vál...
2018-12-04 18:42:44
Folytatja tájékoztatókampányát a Fidelitas az elítélt szegedi városvezetők ügyében
... bizonyítják, hogy az önkormányzat és a városi cégek több mint tízmilliárd forinttal "tömték ki" a Szeviépet - mondta.
A szocialisták pedig összesen 33 milliárd forintot juttattak a vállalkozásnak. Ha a cég vezetői ennek egy részét nem tüntették volna el, a Szeviép kifizetetlen alvállalkozói nem mentek volna tönkre - közölte a politikus.
Az elnök elmondta, a tájékoztatóka...
2018-11-28 17:23:06
Az üzleti partnerek ellenőrzésének fontosságára figyelmeztet a NAV
... tartja be a szabályokat, valamint az online számla rendszer is megkönnyíti a számlakibocsátó partnerek megbízhatóságának felmérését.
Az adóhivatal szerint ajánlott utánanézni a vállalkozásnak a cégjegyzékben vagy az egyéni vállalkozói nyilvántartásban. Fontos meggyőződni arról, hogy a leendő partner ténylegesen folytat-e tevékenységet a székhelyén, illetve telephelyén, vannak...
2018-10-26 12:01:17
Több mint 200 vállalkozás vesz részt a Középvállalati fejlesztési programban
... potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozások részére ad több lépcsőben lehetőséget a gyorsabb ütemű fejlődésre.
Az IFKA tájékoztatása szerint a programban mintegy 150 vállalkozásnak termelési-fejlesztési, kapcsolatépítési támogatást nyújtanak, és mintegy 100 vállalkozás vehet részt külföldi szakmai tapasztalatszerzésen.
A programban a legjobb 50 vállalkozás ...
2018-10-22 07:05:15
PM-államtitkár: több mint 600 ezer kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése
... Országgyűlésnek, a tervezett módosítások azt tükrözik, hogy a kormány a kis cégek számára számos, jelentős adócsökkentést és egyszerűsítést biztosít.
Elmondta: az alanyi adómentes vállalkozásnak - fő szabály szerint - nem kell áfát felszámítania és fizetnie, sőt még áfa bevallást sem kell benyújtania. A katát választóknak érdemes megfontolni az alanyi mentességet is, hiszen í...
2018-10-20 15:31:56
1 2 3 ..............48 49 .......73 74 .......96 97 98 
Címkék: Czeglédy Csaba, Karsai Holding Zrt, György László, hazai kkv-szektort, elítélt szegedi, üzleti partnerek, áfamentesség határának, budapesti Petőfi-szobornál, május 26-ai, őshonos európai, tömeges migráció, személyi jövedelemadó, bűnszervezet működése, közterhek megfizetésének, olyan számlázási, államtitkár példaként, idén folytatódik, évre választható, alanyi adómentes, alanyi mentességet, kisadózók tételes, vezérigazgató szerint, uniós viszontgarantált, városi cégek, szocialisták pedig, elnök elmondta, online számla, számlakibocsátó partnerek, adóhivatal szerint, cégjegyzékben vagy, egyéni vállalkozói, leendő partner, gyorsabb ütemű, programban mintegy, tervezett módosítások, katát választóknak, viszontgarantált, nyilvántartásban, kapcsolatépítési, részvénytársaság, elképzelhetetlen, kisvállalkozási, országgyűlésnek, kötelezettségét, számlakibocsátó, elsajátításában, multinacionális, kisvállalkozót, vállalkozásnak, ellenőrzésének, középvállalati, hitelfelvételt, megfizetésének, iránymutatásai,
© 2013 TVN.HU Kft.