Belépés
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
... és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az irodalmi szövegekben. A kiállításon az írói relikviáknak egy sajátos, korábban aligha látható válogatását tálalják: klasszikus és kortárs írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók.
A kiállításon német nyelvre fordított magyar irodal...
2019-10-18 13:11:24
Márton Áron erdélyi püspök lehallgatási jegyzőkönyveit feldolgozó könyvet mutattak be Kolozsváron
... Nagy Zoltán Mihály és Denisa Bodeanu által jegyzett (Le)hallgatásra ítélve című könyv a két történész-kutató tanulmánya mellett a püspök dolgozószobája lehallgatása jegyzőkönyveinek a válogatását tartalmazza az 1957-1960-as időszakból.
Amint a könyvbemutatón Bánkuti Gábor, a Pécsi Tudományegyetem docense felidézte: Márton Áron 1955-ben szabadult a börtönből, és 1957-júniusát...
2019-08-22 19:10:25
Kiállításon mutatják be a régi felső-magyarországi hutákat és a város háborús éveit Füleken
... kiállításon a 18. század végétől a 20. század elejéig mutatják be az üvegtermékeket, különös tekintettel a nógrádi üvegműhelyekre. A tárlat Ladóczki Vilmos magyarországi magángyűjtő egyedi válogatását tárja a látogatók elé, aki Heves, Nógrád, Borsod és Zemplén hutáinak termékei mellett a mai országhatáron túli, északibb vármegyék - Gömör, Zólyom, Nyitra és Trencsén - egykori hutái...
2018-09-19 07:41:00
Nyugodjék békében!
... Flexum Kommunális Vállalat az importból évi 30 milliós deviza bevétellel számolt. Ebből szerették volna megvásárolni azokat a berendezéseket, amelyekkel a hazai kommunális hulladék válogatását és komposztálását elvégezhetnék.

Azt mondták, az importhulladék kiváló komposztanyag, és az osztrák parasztok nehezményezik is, hogy azt ideiglenesen külföldre szállítják. Viszon...
2018-06-10 07:33:43
A szelektív hulladék helyes válogatását ösztönzi az FKF Zrt.
...
Ezért a lakossági szelektív hulladékgyűjtés helyes válogatásának ösztönzésére nyereményjátékot indított a zrt. mintegy 6,5 millió értékben - ismertette Nagy László Albert.
A vezérigazgató felidézte, hogy 2013-ban európai uniós támogatásból indították el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert Budapesten, mintegy 4,3 milliárd forintból egyebek közt 63 járművet ...
2018-06-08 13:16:36
Rekordszámú tétel a Nagy Tokaji Borárverésen
... forint összesített becsértékkel. Egy tétel a száraz boroknál egy gönci hordó, az édes tételeknél fél vagy egy gönci hordó, míg az esszenciáknál 10 liter.
Az aukcióra szánt borok válogatását Mészáros Gabriella nemzetközi borszakértő végezte a Master of Wine és Master Sommelier címekkel is rendelkező Ronn Wieganddal.
Mészáros Gabriella beszámolója szerint idén a korábbinál...
2018-02-22 18:24:39
Klasszikus magyar filmeket vetítenek az idén több külföldi fesztiválon
... Gaál István Sodrásban című alkotása lesz látható.
A január 19. és 28. között megrendezendő trieszti filmfesztivál a 68-as diákmozgalmak 50. évfordulója alkalmából összeállított válogatását Magyar Dezső Agitátorok (1969) című filmje gazdagítja.
Február elején a berlini Deutsche Kinemathek épületében működő, nagy múltú Arsenal mozi nyolc filmből álló retrospektív sorozato...
2018-01-17 14:24:16
Deák Júlia Azonosítás című rövidfilmje független filmes díjat nyert Amerikában
... Arts Awards olyan filmes szervezetként jött létre, amely a nemzetközi független filmművészet alkotásaival foglalkozik.
A nemzetközi és amerikai független filmesek munkáinak első válogatását december 3. és 8. között vetítik két brooklyni helyszínen. Az első díjátadóra is ekkor kerül sor, s ezentúl félévente szervezik meg - olvasható az AFAA honlapján.
A díjazottakat egy t...
2017-11-27 12:11:50
Gratulációk, jókívánságok
... köszönöm, hogy gondoltál rám is, óriási érték, amit küldtél, várom a következőt is!

Köszönöm a nagyon értékes küldeményedet, a sok munkát, a dokumentumok
megőrzését és válogatását.Hiányt pótló munkát végeztél és végzel ennek a
sorozatnak az összeállításával és közrebocsátásával.

Köszönjük, gratulálunk és erőt, egészséget kívánunk a további munkáidh...
2017-09-09 02:30:34
Vidor Fesztivál - 18 előadás versenyez a színházi programban
... ügyvezető igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztivál ebben az évben is igyekszik a magyarországi vígjátéktermés legjavát bemutatni a közönségnek. Az előadások válogatását már a tavalyi fesztivál után elkezdték, az idei seregszemlére valamennyi, Magyarországon működő színház és színtársulat ajánlhatott két-két, a fesztivál profiljába illő produkciót.
Min...
2017-07-14 13:12:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Petőfi Irodalmi Múzeum, Márton Áron, Nagy Tokaji Borárverésen, Deák Júlia Azonosítás, Vidor Fesztivál, Nagy Zoltán Mihály, Denisa Bodeanu, Bánkuti Gábor, Pécsi Tudományegyetem, Ladóczki Vilmos, Flexum Kommunális Vállalat, Nagy László Albert, Mészáros Gabriella, Master Sommelier, Ronn Wieganddal, Gaál István Sodrásban, Magyar Dezső Agitátorok, Deutsche Kinemathek, Arts Awards, város háborús, szelektív hulladék, idén több, színházi programban, evésben rejlő, irodalmi szövegekben, írói relikviáknak, kiállításon német, püspök dolgozószobája, válogatását tartalmazza, 1957-1960-as időszakból, könyvbemutatón Bánkuti, nógrádi üvegműhelyekre, tárlat Ladóczki, hazai kommunális, importhulladék kiváló, osztrák parasztok, lakossági szelektív, vezérigazgató felidézte, házhoz menő, száraz boroknál, gönci hordó, édes tételeknél, aukcióra szánt, 68-as diákmozgalmak, berlini Deutsche, nemzetközi független, első díjátadóra, nagyon értékes, további munkáidh, fesztivál ebben, magyarországi vígjátéktermés,
© 2013 TVN.HU Kft.