Belépés
Koronavírus - Von der Leyen: új "Marshall-terv" kell a járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió megerősítés
... zuhanásra.
Az Európai Bizottság a héten újabb lépést tett, 100 milliárd eurós munkahelyvédelmi programot indított, és a közös költségvetésből megmaradó minden egyes eurócentet egészségügyi védőfelszerelések beszerzésére és koronavírus-tesztekre fordítanak - írta Ursula von der Leyen.
Hozzátette, hogy "ebben a válságban nem végzünk félmunkát", és ez a következő évekre is ...
2020-04-05 15:26:16
Koronavírus - Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat
... Róbert úgy fogalmazott, a települések joggal várják az állam támogatását a járvánnyal összefüggésben, hiszen saját költségvetésük terhére vállalják a közterületek fertőtlenítését, védőfelszerelések beszerzését, készítését, valamint szociális ellátásokat.
A kormány azonban segítség helyett a gépjárműadó önkormányzatoknál maradó részét is elvonná, amivel ellehetetlenítené a hel...
2020-04-05 13:46:06
Koronavírus - A koronavírusos betegek ellátására intenzív terápiás e-learning képzés indult a Debreceni Egyetem
... COVID-19 betegek ellátásának sajátosságait, továbbá a személyes megfertőződés kockázatának csökkentését.
A résztvevők a gyakorlati oktatás során egyebek mellett a személyi védőfelszerelések használatát, a COVID-19 betegek légútbiztosításának, gépi lélegeztetésének, gyógyszerelésének és a mellkasi elváltozásokat feltáró ultrahangvizsgálatnak a sajátosságait ismerik meg.
A...
2020-04-04 16:52:05
Koronavírus - Operatív törzs: szombaton hét repülővel érkeznek védőeszközök Magyarországra
...
Lakatos Tibor hozzátette: a szállítmányok kirakodása, raktárba szállítása folyamatos, Kínából egy An-124-es típusú teherszállító repülőgép hoz védőfelszereléseket Magyarországra.
Beszámolt arról is, hogy az operatív törzs pénteken mintegy 50 kórházba és a rendőrséghez juttatott védőeszközöket, utánpótlásukat folyamatosan szervezik.
Lakatos Tibor a határhelyzetről s...
2020-04-04 13:41:33
Izer Norbert: Magyarország megkapta a vám- és áfamentességet a szájmaszkok és egyéb védőfelszerelések behozatal
... karitatív célú behozatalát. Az Európai Bizottság tegnap tette közzé engedélyezésről szóló határozatát - tette hozzá.
A bizottság határozatának értelmében a szájmaszkok és egyéb védőfelszerelések vám- és áfamentesek, ha a járvány leküzdésében résztvevőknek térítésmentesen kiosztják. A köztehermentesség akkor is érvényes, ha a járvány leküzdésében résztvevők használják, de a vé...
2020-04-04 09:51:09
Koronavírus - Gazdaságmentő intézkedések és egészségügyi segítség a Nyugat-Balkánon
... egészségügyi felszerelést vásárolt, amely péntek késő este ért Podgoricába. A montenegrói egészségügyi dolgozók korábban kérvénnyel fordultak a kormányhoz, és közölték, nincsen védőfelszerelésük, maszkjuk, kesztyűjük és elegendő tesztjük a koronavírus-gyanús betegek vizsgálatára. Montenegróban szombatra 144-ről 174-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma.
Szerbia Kínától, az Eu...
2020-04-04 09:41:05
Koronavírus - Franciaországban 6500 fölött a halottak száma
... közlekedő gépkocsikat. A tárcavezető azt is elmondta, utasította a megyei prefektusokat, hogy rendeltben tiltsák meg vidéki házak kiadását a karantén idején.
A korábban a védőfelszerelés hiánya miatt sztrájkkal fenyegetőző rendőri erőknek csaknem egymillió maszkot oszt szét a belügyminisztérium.
Franciaországban március 17-én léptek életbe kijárási korlátozások, szakem...
2020-04-03 22:13:04
Koronavírus - Védőfelszerelések érkeztek a rendőrséghez és a honvédséghez is
... szakemberei - a Magyar Honvédség más alakulatai mellett - munkájukkal jelentős...
2020-04-03 18:12:15
Koronavírus - Operatív törzs: pénteken is érkeznek védőfelszerelések a kórházakba és az országba
...
Kiss Róbert rendőr alezredes kiemelte, hogy a Liszt Ferenc-repülőtérre pénteken és szombaton is érkezik egy nagy szállítmány.
A kórházparancsnokok arról tettek jelentést, hogy a kijelölt kórházak sikeresen felkészültek a tömeges megbetegedések kezelésére - mondta.
Aktualizálták a vezénylési terveket, így minden kórházi dolgozót és felsőoktatási egészségügyi hallgató...
2020-04-03 13:02:09
Koronavírus - Oroszország orvosokat és egészségügyi felszerelést küld Szerbiába
... Köztársaságba.
Oroszország, ahol eddig mintegy 4200 igazolt fertőzöttet azonosítottak, hasonló támogatást nyújtott Olaszországnak, és az Egyesült Államokba is küldött egy rakomány orvosi berendezést és védőfelszerelést, amelyet fele-fele arányban orosz és amerikai forrásból fedeztek.
Putyin pénteken arra utasította az orosz kormányt, hogy április 10-ig biztosítsa az egyé...
2020-04-03 13:01:54
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Európai Unió, Debreceni Egyetem, Izer Norbert, Európai Bizottság, Lakatos Tibor, Szerbia Kínától, Magyar Honvédség, Kiss Róbert, Liszt Ferenc-repülőtérre, Egyesült Államokba, járvány miatt, koronavírusos betegek, halottak száma, héten újabb, közös költségvetésből, következő évekre, települések joggal, állam támogatását, járvánnyal összefüggésben, közterületek fertőtlenítését, kormány azonban, gépjárműadó önkormányzatoknál, személyes megfertőződés, gyakorlati oktatás, személyi védőfelszerelések, mellkasi elváltozásokat, sajátosságait ismerik, szállítmányok kirakodása, operatív törzs, rendőrséghez juttatott, bizottság határozatának, járvány leküzdésében, köztehermentesség akkor, montenegrói egészségügyi, igazolt fertőzöttek, megyei prefektusokat, karantén idején, védőfelszerelés hiánya, nagy szállítmány, kijelölt kórházak, tömeges megbetegedések, vezénylési terveket, rakomány orvosi, orosz kormányt, lélegeztetésének, önkormányzatokat, franciaországban, védőfelszerelést, munkahelyvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.