Belépés
Márton nap
... meghintik friss majorannával, kívül-belül. Befűtik a kemencét, és lehetőleg nagy cserép- vagy öntöttvas tepsiben szép pirosra, ropogósra sütik. Ha elkészült, feldarabolják. A mellcsontjáról óvatosan lefejtik a húst (úgy át kell sülnie, hogy ez könnyen elvégezhető legyen), és szemügyre veszik a csontot, hogy megjósolják belőle, milyen lesz a tél. Ha barna volt, esős, ha fehér akkor...
2018-11-11 10:27:59
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
... meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simíts...
2018-11-03 15:19:15
Tallóztam
... van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.
A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:
- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mi...
2018-10-03 19:08:21
Legyen olyan a napod, amilyennek szeretnéd!
... van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.
A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:
- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk m...
2018-09-30 15:34:17
Elvesztett boldogság
... útjába. Amikor a liget szélére ért, azonnal észrevette az apró, falevélből és kavicsokból épült házakat, amik körül piciny kis emberkék rohangásztak, láthatóan minden különösebb cél nélkül. Óvatosan odalopózott a legnagyobb házacskához, majd egy hirtelen mozdulattal lekapta annak tetejét és belenézett. Egy öreg, meglepett manó nézett vele farkasszemet. Épp olyan pici volt mint a t...
2018-09-30 12:23:01
H.Kohut Katalin:
... vette fel a Talmudos állatokkal embereket megtámadó Hitler-náci.
Sokat játszottunk Kovács Öcsi titokban mások által elmondott kislányszeplősítő háza mögött óvatosan, nehogy meghallja. A házukra egy szélkakas volt téve, nem tudtam, hogy ez összefügg a nevünkkel, a Kohut névvel, hogy ők diadémként használják a Kohut nevet.

Táncdalfesztiválos...
2018-09-26 09:18:25
H.Kohut Katalin: Nyelvi játék
... úgy adta elő az élceit, hogy nagyon komoly arcot vágott hozzá, így sokan félreértették, ezért már-már bátortalanul íncselkedett a partnereivel. Erzsébet most is elemében volt, felállt óvatosan emelve a szék ülését, felemelve szoknyáját, hogy be ne csípje és így szólt az idegenhez kacér hangcsengéssel:
- Ebédidő!
Mivel a férfi értette a spontán gondolatokat, gyorsan ezt f...
2018-09-26 08:48:28
Muskátli
... tartani, az öreget ki kell dobni!

Miközben a gyönyörű muskátlik titkáról beszélt, mind a ketten magunk elé néztünk, egyikünk mesélt és a másik hallgatott. A ,,nem szép" szavára óvatosan fölemeltem a fejem és az ő gyönyörű, bájos arcára néztem.
Most az egyszer nem hiszek a dédi-nénikének, nincs igaza, egészen biztosan hazudik.
Abban igaza van, hogy egy láthatat...
2018-09-19 16:33:31
őrség zöld aranya !
... tökmagot cutterbe, ha nincs cutter, akkor egy robotgépbe tesszük. A cukrot a vízzel 118 Celsius fokra felfőzzük. Közben a robotgépet elindítjuk. Mikor eléri a hőmérsékletet a cukorszirup óvatosan a darált tökmagra öntjük, majd hagyjuk tovább, hogy eldolgozza a gép. Ha nincs cutterünk, akkor a végén még botmixerrel átmixeljük, majd hozzáadjuk az Őrségi tökmagolajat és még egyszer á...
2018-08-26 12:46:58
Érdekes mondások
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.
Ha jól mennek a dolgok, valami el fog romlani.
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Amit ember összerakott, elôbb-utóbb szétesik.
Semmi sem olyan rossz, hogy ne tudna tovább romlani.
Nem lehet megjavítani, ami nem romlott el.
Az erôseket segíti a szerencse.
Valamiben a pici a jó...
2018-08-21 22:22:42
1 2 3 .......................143 144 ............215 216 ............285 286 287 
Címkék: Kohut Katalin, Kovács Öcsi, mellcsontjáról óvatosan, piskótához verjük, átszitált porcukrot, tojások sárgáját, darált mákot, kókuszreszelékkel öntsük, felvert tojáshabhoz, titkárnő átnyújtott, egyik végénél, ember számára, liget szélére, legnagyobb házacskához, hirtelen mozdulattal, szélkakas volt, szék ülését, idegenhez kacér, férfi értette, spontán gondolatokat, gyönyörű muskátlik, ketten magunk, másik hallgatott, robotgépbe tesszük, robotgépet elindítjuk, cukorszirup óvatosan, darált tökmagra, erôseket segíti, tojásfehérjéket, aranykalásszal, papírtekercset, mellcsontjáról, hangcsengéssel, félreértették, hőmérsékletet, feldarabolják, jelenlevőkhöz, tökmagolajat, gondolatokat, bátortalanul, sütőpapírral, majorannával, rohangásztak, farkasszemet, partnereivel, meggypálinka, íncselkedett, karácsonyra, elvégezhető, házacskához, felverődött, kavicsokból, játszottunk, kanalanként, megjavítani, összerakott, tojáshabhoz, elsiklottál, botmixerrel, mozdulattal, figyeljenek, cukorszirup, megjósolják, odalopózott, piskótához,
© 2013 TVN.HU Kft.