Belépés
Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
... süllyedt. Az öregedő Fülöp, Don Juant, egyik bastardját jelölte ki utódjának, akinek színésznő anyja éppen kedvenc szeretője volt, a "kardinál infáns" helyére pedig egy másik kedvencét, a végtelenül korrupt Don Francisco Melo-t nevezte ki, és ezzel Spanyol-Németalföldet végső katasztrófába döntötte.

A francia és a spanyol háború mindinkább a franciák javára kezdett elto...
2019-03-21 09:20:44
A kegyelem képessé tesz...
...,,Ha zablával és ostorral kényszerítene minket Isten a mennyország felé, ennek nem sok értéke lenne; ha azonban a kegyelem képessé tett, hogy önként adjuk fel földi dolgainkat és keressük az odafelvalókat, ez Isten dicsőségére való, mert világosan megmutatja, hogy az, amit Ő ad, végtelenül vonzóbb számunkra, mint e világ dolgai."

-C. H. Mackintosh-...
2019-03-16 13:04:22
NATO-főtitkár: a Brexit nem változtat a NATO és Nagy-Britannia kapcsolatán
...
A főtitkár aláhúzta, Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) úgy a szigetország, mint az Európai Unió és jövője szempontjából egy végtelenül fontos, nehéz és összetett kérdés. Az Egyesült Királyság fontos és jelentős partnere az észak-atlanti katonai szövetségnek, uniós tagságának megszűnését követően is stabil, erős és megbízható szövetséges marad.
Nagy-Brit...
2019-03-14 14:01:55
Az 50 éve elhunyt Kodolányi Jánosra emlékeztek Budapesten
... magyar próza legnemesebb hagyományaihoz kapcsolódik. Látomásainak és indulatainak kifejezésére archaizáló elemekkel színezett, költői erővel átitatott önálló és eredeti nyelvet alkotott. Végtelenül szubjektív és kitárulkozó művész volt, az élettények és a művek között szoros kapocs ismerhető fel.
Élete egy-egy szakaszában újabb és újabb eszmékért lelkesedett, hogy ugyanazokbó...
2019-03-13 15:11:50
Nőnap alkalmából engedjétek meg,hogy A Kedvesnek írt pár sor
... ami az elviselhetőbb, még ha ő maga nem is tud idomulni ahhoz a ,,választott" állapothoz... Sokan így élnek le egy életet, melyben minden olyan egyforma, olyan semleges, és végtelenül unalmas. Nem merik bevállalni az akár ,,mindent elveszíthetek", vagy a ,,mindenki hülyének fog tartani"-val való szembenézést,hogy önmaga lehessen, hogy önmagát megva...
2019-03-08 15:17:53
Jézus
...,,Jézus, az Isten-Ember végtelenül gazdag volt, ám ha ragaszkodott volna gazdagságához, nekünk lelki szegénységben kellene meghalnunk. A döntés rajta áll: ha gazdag marad, mi szegényen halunk meg, míg ha ő hal meg szegényen, meggazdagodhatunk. A bűneink megbocsáttatnak, és befogadást nyerünk Isten családjába."

-Timothy Keller-...
2019-03-02 10:49:01
Öröm
...,,A szent élet öröme végtelenül nagyobb kielégülést szerez, mint a bűn röpke élvezete."

-Jerry Bridges-...
2019-03-01 12:37:38
A sopronkőhidai rabtemető
Kedden elmentem a könyvtárba Erdélyi Jancsi filmjére. Jól tettem. Jancsi is eljött, egy kicsit tudtunk beszélgetni. És végtelenül örültem Gyurácz Feri jelenlétének is, aki könyvekkel jött. A vetítést követően el kellett jönnöm, de legalább Jancsi címét lejegyeztem.
Aztán tegnap Alsóbodok, itt tartottam egy hosszú rendhagyó irodalomórát.
Meglepetés is várt, Bárdos Ági, é...
2019-02-28 06:13:58
Isten
...,,Minden bibliai beszámoló, amely Istent elénk állítja, végtelenül jóságosnak ábrázolja, aki odaadó szeretettel, gyengéden vigyáz földi gyermekeire, és a hívők minden lépését irányítja."

-James Dobson- ...
2019-02-23 15:42:51
Isten közel van hozzád
...,,Még akkor is, ha te arra a körülményre való tekintettel, hogy a Legdicsőségesebb elé járulsz, másként akarsz mutatkozni, mint amilyen vagy, nem fog sikerülni - ahhoz ő túlságosan is a végtelenül Magasztos,..., ahhoz ő túl közel van hozzád."

-Soren Kierkegaard-...
2019-02-14 10:59:20
1 2 3 ............313 314 ......470 471 .......626 627 628 
Címkék: Kodolányi Jánosra, Francisco Melo-t, Európai Unió, Egyesült Királyság, Erdélyi Jancsi, Gyurácz Feri, Bárdos Ági, harmincéves háború, kegyelem képessé, sopronkőhidai rabtemető, öregedő Fülöp, másik kedvencét, végtelenül korrupt, spanyol háború, franciák javára, mennyország felé, főtitkár aláhúzta, végtelenül fontos, észak-atlanti katonai, művek között, akár &#8222, döntés rajta, bűneink megbocsáttatnak, szent élet, könyvtárba Erdélyi, kicsit tudtunk, vetítést követően, hosszú rendhagyó, hívők minden, körülményre való, végtelenül Magasztos, legdicsőségesebb, megbocsáttatnak, hagyományaihoz, szegénységben, kényszerítene, elveszíthetek, katasztrófába, sopronkőhidai, szempontjából, németalföldet, odafelvalókat, gazdagságához, elviselhetőbb, látomásainak, ragaszkodott, kifejezésére, indulatainak, szövetségnek, irodalomórát, szigetország, jelenlétének, szembenézést, lelkesedett, szakaszában, harmincéves, kapcsolatán, dicsőségére, mennyország, megszűnését, szövetséges, kapcsolódik, legnemesebb, kitárulkozó, ugyanazokbó,
© 2013 TVN.HU Kft.