Belépés
Ferenc pápa jövő év végéig meghosszabbította a loretói szent
... kapu megnyitásával kezdődött 2019. december 8-án Pietro Parolin bíboros államtitkár jelenlétében. ,,A szentévet azonban sajnos nem lehetett teljességében megünnepelni a COVID-19 vírusjárvány miatt" - fogalmaz az Apostoli Penitenciária által kiadott dekrétum. ,,Ezért további 12 hónapra kiterjesztjük a kegyelem és a bűnbocsánat megélését mindazon hívek számára,...
2020-08-15 23:06:49
Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken
... indexnyereséggel nyugtázták hétfőn a feldolgozóipari termelés teljesítményének nem várt mértékű júliusi növekedését mutató beszerzésimenedzser-indexeket. A teljesítményjavulás különösen a vírusjárvány által legsúlyosabban érintett Olaszországban és Spanyolországban adott okot a megelégedésre. Javította a befektetői hangulatot az Eli Lilly amerikai gyógyszergyártó vállalat bejelent...
2020-08-04 07:31:41
Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken
... 10,6 százalék után.
Az olajár csökkent csütörtök reggel, a Brent 0,02 százalékkal hordónként 43,28 dollárra, a WTI 0,10 százalékkal 40,86 dollárra.
Az olajár emelkedését a vírusjárvány újbóli fellángolásával szembeni aggodalmak tartják kordában, mert az csökkentené a globális keresletet. Az áremelkedést viszont az OPEC+ termeléskorlátozási elkötelezettsége támogatja. A B...
2020-07-09 07:20:59
Isten ujja – Cserháti Ferenc püspök a világjárványról
... vigyáznunk kell, ezért jobb várni még egy kicsit. A járványügyi előírások enyhítése, amit az emberek persze nagy örömmel fogadnak, inkább gazdasági megfontolások eredménye, és nem a vírusjárvány megszűnését jelzi. Decemberben azért szeretnék majd eljutni a müncheni egyházközség fennállásának 75. évfordulójára. Az erre szóló meghívásomat még nem mondtam le. Bizakodom.

...
2020-06-20 13:24:26
Az Intel növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben
... 1,04 dolláros nyereséget céloz elérni. Az egyszeri tételektől megtisztított egy részvényre jutó várt nyereség pedig 1,10 dollár lenne, szemben az 1,19 dolláros elemzői várakozással. A vírusjárvány által keltett gazdasági bizonytalanságok miatt az Intel elállt éves előrejelzés készítésétől.
Az Intel második negyedévi előrejelzése elmarad a Wall Street várakozásaitól, az eredm...
2020-04-24 10:21:23
Tőzsde - Erős kezdésre lehet számítani az európai tőzsdéken
... repülőgép hajtómű gyártó vállalat részvénye öt százalékkal gyengült. A papír a járvány által kiváltott tőzsdei árfolyamesés kezdete óta már hatvan százalékot veszített.
Sokasodik a vírusjárvány miatt éves eredmény előrejelzéseiket lefelé módosítani kényszerülő vállalatok száma. Az adidas és a Puma részvények emiatt például öt, illetve hét százalékkal gyengültek.
A járvá...
2020-04-06 07:50:57
Koronavírus - Bundesbank: nem lehet elkerülni a nagyfokú recessziót Németországban
... kiskereskedelmi forgalom is növekedett és az enyhe télnek köszönhetően az építőipar is jelentős termelésnövekedést ért el - szögezi le a jelentés. Megállapítja ugyanakkor, hogy "a vírusjárvány pontot tett a javuló folyamat végére. A járványellenes intézkedések előreláthatólag az év első felében mindenképpen jelentős mértékben visszavetik majd a gazdasági teljesítményt".
A te...
2020-03-23 14:02:33
Tőzsde - Veszteséges zárás az európai tőzsdéken
... koronavírussal fertőzöttek száma és a vesztegzárat az ország egész területére kiterjesztették. Az olasz miniszterelnök viszont több milliárd eurós gazdaságösztönző programra tett ígéretet a vírusjárvány által okozott károk semlegesítésére, ami javított a tőzsdei befektetők hangulatán.
Az európai tőzsdei árfolyamok csökkenését tovább fokozta az amerikai piacok mélyen vesztesé...
2020-03-11 17:52:15
Tőzsde - Erősödtek a részvények nyitásban New Yorkban
... vezethető vissza. A kínai jegybank 10 bázisponttal csökkentette a repo kamatlábat és ezáltal mintegy 1,2 ezer milliárd jüant (171 milliárd dollár) injektált a pénzügyi rendszerbe a vírusjárvány miatti üzemleállások és közlekedési korlátozások által okozott károk enyhítése érdekében.
A kínai tőzsdék azonban ezzel együtt is mintegy nyolc százalékos eséssel nyitottak hétfőn, a h...
2020-02-03 15:41:49
1 
Címkék: Cserháti Ferenc, Pietro Parolin, Apostoli Penitenciária, Wall Street, loretói szent, európai tőzsdéken, első negyedévben, nagyfokú recessziót, részvények nyitásban, szentévet azonban, bűnbocsánat megélését, feldolgozóipari termelés, vírusjárvány által, befektetői hangulatot, olajár csökkent, olajár emelkedését, vírusjárvány újbóli, globális keresletet, áremelkedést viszont, járványügyi előírások, emberek persze, vírusjárvány megszűnését, müncheni egyházközség, erre szóló, egyszeri tételektől, részvényre jutó, járvány által, vírusjárvány miatt, enyhe télnek, vírusjárvány pontot, javuló folyamat, járványellenes intézkedések, gazdasági teljesítményt, ország egész, olasz miniszterelnök, tőzsdei befektetők, európai tőzsdei, amerikai piacok, kínai jegybank, repo kamatlábat, pénzügyi rendszerbe, vírusjárvány miatti, kínai tőzsdék, teljesítményének, bizonytalanságok, elkötelezettsége, előrejelzéseiket, spanyolországban, gazdaságösztönző, indexnyereséggel, világjárványról, semlegesítésére, gyógyszergyártó,
© 2013 TVN.HU Kft.