Belépés
Hűtőfürdő szakszerűen - kánikulában
A fürdőkádba testhőmérsékletű vizet készítünk, majd lassan, láb felől keverve engedjünk hozzá hideg vizet. Célszerű a vízben tartózkodni legalább 10 percet, felnőtteknél természetesen lehet többet is, ha ezidő előtt hidegrázás lép fel abba kell hagyni ( így is jól hat )
Kb: 4-5 óra hosszára biztosítja a kellemes hőérzetet.

Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt a...
2019-06-12 22:49:19
Hűtöfürdő
A fürdőkádba testhőmérsékletű vizet készítünk, majd lassan, láb felől keverve engedjünk hozzá hideg vizet. Célszerű a vízben tartózkodni legalább 10 percet, felnőtteknél természetesen lehet többet is, ha ezidő előtt hidegrázás lép fel abba kell hagyni (így is jól hat)
Kb: 4-5 óra hosszára biztosítja a kellemes hőérzetet.

Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt alka...
2018-08-10 20:21:41
Ezért együnk levest
... bőségesen tartalmazó rebarbarát a népi gyógyászat májproblémákraj avasolja, és a dietetikus szakértő is a májkímélő ételek között ajánlja. Azoknak azonban, akiknek vesekövük is van, jobb tartózkodni tőle, mert magas az oxálsavtartalma. Folsav- és szeléntartalma különösen értékes táplálékká teszi, és a kalóriatartalma is olyan csekély, hogy akár fogyókúrázók is ehetik.

H...
2018-04-08 19:58:33
Tolsztoj Lev Ny „MINDENNAPRA” Tolsztojtól márciu
... isteneket; ebben nyilvánult meg elsősorban Isten népének megkülönböztető/jellemző sajátossága. De a zsidók, mint annak a kornak az emberei, nem tudtak állandóan az élet azon magasságán tartózkodni, amire utolérhetetlenül/utánozhatatlanul Mózes által voltak helyezve; apránként engedtek a csábításnak/kísértésnek, lehanyatlottak, imádtak/bálványoztak idegen isteneket, és ezen kereszt...
2017-05-30 19:06:44
Katasztrófavédelem - indul a viharjelzés a nagy tavaknál
... Ilyenkor percenként 45, sárga fényű felvillanás jelzi a vízben és vízparton tartózkodóknak a veszélyt. Elsőfokú jelzés esetén úszni, csónakázni, vagy a vízen bármilyen más sporteszközzel tartózkodni csak a parttól számított 500 méteren belül szabad.
Ugyanakkor, ha 60 kilométer/órás, vagy annál erősebb szél várható, másodfokú viharjelzés lép életbe. Ebben az esetben a viharje...
2017-03-31 12:33:02
Solymosi Eszter meggyilkolása és a tiszaeszlári per
... anyját megvesztegetni próbálták, s hogy folytonos álhírek gyártásával igyekeztek a közönséget megnyugtatni. Ezzel csak növelték a gyanút, az izgalmat, az ellenszenvet. Nekik egyáltalán tartózkodni kellett volna minden beavatkozástól. A vizsgálatot egészen ráhagyni a bíróságra, s megtagadni minden szolidaritást a bűnesettel és a vádlottakkal. Történt-e gyilkosság vagy sem, ki a gyi...
2017-03-28 20:38:27
A kanyaróról
... megszüntetésére.

Védje szemeit
Szemei nagyon érzékenyen reagálhatnak a kanyaróra, előfordulhat, hogy az erősebb fény bántja szemeit. Próbáljon enyhén megvilágított helységben tartózkodni, vagy húzza be a függönyöket, ezzel védve a meggyengült szemizmokat és -sejteket.

Mandarinos és citromos víz
A nyáron közkedvelt ital helyreállítja a szervezet...
2017-03-13 22:35:34
Szilveszteri népszokások
... a papírra írt legkülönfélébb férfineveket. Amelyik gombóc főzéskor elsőnek feljött a víz felszínére, az tartalmazta a jövendőbeli nevét.

• Az új év első napján igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól. Ugyanígy kerülendő volt mosni, teregetni, varrni, fonni, ez akár a család egy tagjának halálát is hozhatja!

• Szokás volt kora reggel friss...
2016-12-28 09:31:44
A Szilveszter története és babonái
... érdemes csínnyán bánni, mert ahány kitekert, faramuci név manapság adódik, a Ladó Utónévkönyv is kevés volna, hogy egyenlő esélyt adjunk a sorsnak.)

Újév első napján igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól, mert az egész évet veszekedéssel töltötték volna.

Szokás volt kora reggel friss vízben mosakodni, hogy egészségesek maradjanak. Aki r...
2016-12-19 16:33:02
Kávézunk, cigizünk és nem szedünk elég vitamint
... érzik egészségesnek magukat az emberek? A válaszokból az derül ki, hogy közel 40% sportol rendszeresen, legalább heti egy alkalommal, és a többség (közel 80%) igyekszik minél többet tartózkodni friss levegőn, valószínűleg ez eredményezi az egészségesség érzését.

Étkezés
A kiegyensúlyozott étkezésre való törekvés szintén hozzájárul ahhoz, hogy egészségesnek érezzük ...
2016-09-08 12:10:48
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Tolsztoj Lev Ny, Solymosi Eszter, Ladó Utónévkönyv, nagy tavaknál, fürdőkádba testhőmérsékletű, vízben tartózkodni, kellemes hőérzetet, népi gyógyászat, dietetikus szakértő, májkímélő ételek, élet azon, vízen bármilyen, parttól számított, közönséget megnyugtatni, vizsgálatot egészen, erősebb fény, meggyengült szemizmokat, nyáron közkedvelt, jövendőbeli nevét, tagjának halálát, egész évet, egészségesség érzését, kiegyensúlyozott étkezésre, testhőmérsékletű, kiegyensúlyozott, utánozhatatlanul, utolérhetetlenül, viszálykodástól, oxálsavtartalma, megkülönböztető, megszüntetésére, májproblémákraj, kalóriatartalma, sporteszközzel, beavatkozástól, legkülönfélébb, megvesztegetni, szeléntartalma, lehanyatlottak, tartózkodóknak, egészségesség, veszekedéstől, veszekedéssel, egészségesnek, természetesen, megvilágított, helyreállítja, szolidaritást, meggyilkolása, tiszaeszlári, reagálhatnak, vádlottakkal, felnőtteknél, férfineveket, szilveszteri, előfordulhat, ellenszenvet, megnyugtatni, rendszeresen, gyermekeknél,
© 2013 TVN.HU Kft.