Belépés
Fehér liliom - Lilium candidum, Madonna lily
... biztosítsunk számára támasztékot.
Ültetési helyéül olyan ágyást válasszunk, ahol magas fényigénye kielégítésre kerül, ugyanakkor a tövét nem éri tűző nap. Talaja mindenképpen jó vízelvezetésű legyen, tápanyagtartalmát őszi trágyázás segítségével javíthatjuk. Az enyhén meszes, laza talajt kedveli leginkább.
Visszavágására, akkor kerítsünk sort, ha a szárak már teljesen el...
2019-01-29 21:40:10
Kövi rózsa gyógyhatásairól
... is adhatjuk, amely kiválóan táplálja és frissíti a bőrt.

Ha valakinek kiskertje van, mindenképpen érdemes kövirózsát termesztenie, melyet napsütötte vagy félárnyékos, jó vízelvezetésű talajba kell ültetni. Mivel egy meglehetősen szárazságtűrő növényről van szó, így mindenképpen ajánlatos a sziklakertünkbe ültetni belőle egyet-kettőt.
Forrás : https://gyogysze...
2019-01-23 19:40:57
9 évelő, amiket ősszel érdemes elültetni
... egynyári és kevert ágyások határain is remekül mutat. A lepkék és a kolibrik imádják őket. Jól érzik magukat részleges árnyékban vagy akár teljesen napos részeken is, és nedves, de jó vízelvezetésű talajra van szükségük.

7. Napfényvirág

Az Amerika ...
2018-11-15 19:02:10
10 gyógynövény, amelyet otthon is termeszthet
... is.

2. Petrezselyem

Az íze szempontjából a petrezselyem az egyik legjobb választás és a kiskertben is könnyedén termeszthető. A petrezselyem a nedves, jó vízelvezetésű talajt és a részleges árnyékot kedveli. A nap is jót tesz neki, de a földje nedves kell, hogy maradjon.

A kerti földbe vagy nagy cserepekbe ültesse. Az organikus trágya jót tesz ...
2018-10-17 12:25:41
Fali kövirózsa - és gyógyhatásai
... adhatjuk, amely kiválóan táplálja és frissíti a bőrt.

Ha valakinek kiskertje van, mindenképpen érdemes kövirózsát termesztenie, melyet napsütötte vagy félárnyékos, jó vízelvezetésű talajba kell ültetni. Mivel egy meglehetősen szárazságtűrő növényről van szó, így mindenképpen ajánlatos a sziklakertünkbe ültetni belőle egyet-kettőt.
Forrás : http://gyogysze...
2017-03-25 09:28:33
Hogyan termesztek saját gyömbért otthon?
... szempont, mint a mélység. Azok a konténerek, amelyek elég kicsik ahhoz, hogy könnyen ki-be hordjuk azokat, ideálisak a gyömbér számára. Töltsük meg az edényt tápanyagokban gazdag, jó vízelvezetésű földdel.

A gyömbér gumóját szeleteljük vékony darabokra. Válasszunk ki olyan darabokat, amelyeknek van "szemük". Ezek olyan kis bemélyedések a gumó felszínén, ahol a csírák ki...
2017-02-23 10:24:11
Levendula
... mellé ültetve elűzi a levéltetveket.

A levendula termesztése

A két alapvető tényező, ami a levendula sikeres termesztéséhez kell, az a teljes napfény és a jó vízelvezetésű talaj. A levendula szívós növény, amely nem igényel sok gondozást, de a megfelelő eredmény eléréséhez szüksége van erre a két tényezőre.


A közönséges levendula (L. angust...
2015-10-16 20:14:21
Tengerszemvirág
... vöröses-narancssárga, édeskés illatúak. Magassága 40-60 cm.
Ültetése: márciusban és áprilisban. Virágzás: július-augusztus. Gyorsan szaporodik.
A napos helyeket és a jó vízelvezetésű talajt kedveli.
Ideális konténer vagy sziklakerti növény. Sokfajta hibridje létezik.
Szaporítása: magról vagy hagymával történik.
Kártevői: levéltetű, rozsdagomba, takácsa...
2015-05-21 17:15:40
Minél többféle, annál jobb! Zöldfűszerből sosem elég! Lestyá
... töltsék ki az üveget, egészen a tetejéig. Öntsük föl fehérborecettel, és zárjuk le. Egy hónapig hagyjuk a napos ablakpárkányon, időről-időre rázzuk össze.

Termesztés: Jó vízelvezetésű, tápdús talajba, napos helyre ültessük. Óvjuk a túl sok víztől és a hidegtől. Nyár elején nyírjuk meg, hogy a későbbi konyhai használathoz friss leveleket hozzon. Télen fagymentes helyen t...
2015-04-29 18:58:58
Szeptemberi teendők a kertben
... leveleit, mert könnyen megbetegszenek.
A legtöbb liliom ültetésére, átültetésére szeptember a legjobb időszak. A liliomok közül majdnem mindegyik a meleg, napos helyet és a megfelelő vízelvezetésű talajt kedveli. Ott ahol a talaj agyagos és kötött szerkezetű ott homokkal és komposzttal javítsuk. Az ültető gödörbe alulra egy részeket is.
A krizantémok virágai nagyon jelen...
2015-04-20 23:46:38
1 2 3 4 5 6 
Címkék: enyhén meszes, meglehetősen szárazságtűrő, sziklakertünkbe ültetni, kolibrik imádják, egyik legjobb, részleges árnyékot, földje nedves, kerti földbe, organikus trágya, gyömbér számára, edényt tápanyagokban, gyömbér gumóját, gumó felszínén, levendula termesztése, levendula sikeres, levendula szívós, megfelelő eredmény, közönséges levendula, napos helyeket, hónapig hagyjuk, napos ablakpárkányon, későbbi konyhai, legtöbb liliom, legjobb időszak, liliomok közül, megfelelő vízelvezetésű, talaj agyagos, ültető gödörbe, krizantémok virágai, btasjscfzuxrzbry, tengerszemvirág, gyógyhatásairól, sziklakertünkbe, fehérborecettel, visszavágására, megbetegszenek, termesztéséhez, ablakpárkányon, zöldfűszerből, vízelvezetésű, szárazságtűrő, tápanyagokban, levéltetveket, szempontjából, petrezselyem, meglehetősen, segítségével, mindenképpen, használathoz, napfényvirág, kielégítésre, gyógyhatásai, termeszthető, termesztenie, bemélyedések, narancssárga, biztosítsunk, átültetésére, sziklakerti, szaporítása, termeszthet, gyógynövény,
© 2013 TVN.HU Kft.