Belépés
Mogyoró gyógyhatásai
... legtöbb rezet tartalmazó élelmiszerek között első helyen áll a mogyoró.

A csontok szilárdságához, az agy fejlődéséhez, a szív és az izmok összehúzódásához, a vörös és a fehér vérsejtek fejlődéséhez, a vas szállításához szervezetünknek szüksége van rézre. Ez a nyomelem elengedhetetlen a növekedéshez és a fejlődéshez. Mivel szervezetünk nem állítja elő ezt a fontos elemet...
2021-01-16 23:23:40
Feketegyökér a cukorbetegek és az inyencek csemegéje
... téli zöldség, fontos alkotóeleme az egészséges táplálkozásnak. Bár megfeledkeztünk róla, gyógyhatása azonban nem kétséges.

Nagyon sokféle pozitív hatása van: segít a vörös vérsejtek képzésében, használható csontritkulás ellen, hasznos a szívünknek, az agyunknak és a májunknak.

Népies nevei: vipera, mérges kígyófű, kígyógyökér.

Küllemre nem nagyon...
2020-12-12 21:57:27
A virágpor gyógyhatásairól
... során.

Vérkeringés és az erek
A virágpor egy rendkívüli jó rutin forrás. A rutin növeli az érfalak rugalmasságát. A nyers virágpor tele van lizinnel, mely növeli a vörös vérsejtek számát, segít a hemoglobin képződésben.
Ezen túlmenően a virágpor csökkenti a koleszterin szintet és jótékony hatással van a hajlszálerekre
is.
Forrás : https://www....
2020-12-11 21:12:40
A kelkáposzta egészségünk megőrzésére
... Serkenti az emésztést és a bélmozgást, rendkívül jó hatással van az emésztési problémákra.

A kelkáposztában elegendő mennyiségű vas található a vér számára, nem csak a vörös vérsejtek termeléséhez, de az oxigénszállítás miatt is. Az egészséges vér hozzájárul a szívritmus fenntartásához.

A kelkáposztában található C-vitamin erősíti az immunrendszert, a...
2020-12-09 17:20:20
Csipkebogyó gyógyhatásairól
... található C-vitamin felelős a szervezetben a kollagén előállításáért, ami a csontok és a szervezet felépítésében vesz részt.

9. A csipkebogyóban lévő vas hozzájárul a vörös vérsejtek termeléséhez. A C-vitamin megkönnyíti a vas felszívódását, így jó hatással van az általános egészségre is.

10. A csipkebogyóval olyan gyomorproblémák is kezelhetőek, mint a gyomo...
2020-10-09 00:19:52
Gránátalmalé és gyógyhatásai
... gránátalma leve elpusztítja a szabadgyököket a szervezetben és megakadályozza a rák és más betegségek növekedését és kialakulását. Magas antioxidáns tartalma miatt stimulálja a fehér vérsejteket, így azok semlegesítik a méreganyagokat a szervezetben, ezáltal az immunrendszer erősebb és egészségesebb lesz. A gránátalmáról úgy tartják, hogy serkenti a programozott sejthalált, ami eg...
2019-09-20 13:48:10
Diófélék és az egészség


A diófélék mérsékelten tartalmaznak proteint, kivéve a gesztenyét, és zsírokat nagy mennyiségben.

A diófélék egészségre gyakorolt jótékony hatása:
1. A diófélék gazdagok energiában és tápanyagban. A diófélékben található egyszeresen-telítetlen zsírsava...
2018-12-06 22:18:49
Fokhagyma - amiért fogyasszuk gyakran
... diagnosztizált betegeknél az atenololhoz és a placebóhoz képest.

De hogyan is képes a fokhagyma arra, hogy csökkentse a vérnyomást? A fokhagymában lévő kénvegyületek behatolnak a vörös vérsejtekbe és átalakulnak hidrogénszulfiddá, ami kitágítja az ereket. Ezáltal serken a véráramlás mértéke és csökken a vérnyomás.

Egy másik tanulmány során kínai kutatók 125 s...
2018-09-21 01:16:08
Tallóztam
... számára. Elegendő fogyasztani 100 grammot naponta, amely 0,9 mg vasat jelent a szervezet számára. Ez mintegy 11% -a az ajánlott napi bevitelnek vasból. A vas jótékony hatással van a vörös vérsejtek és a hemoglobin szintjére, nő az oxigén szintje a vérben.

Hasmenés megelőzésére

Nagy mennyiségű kálium van benne, amely nélkülözhetetlen ásványi anyag, hogy meg ak...
2018-06-14 09:34:25
Végső stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, de nem
... szívre és az erekre gyakorolt élénkítő és gyógyító hatása, ugyanis tapasztalatok szerint 30 másodperc alatt képes megállítani a szívrohamot. Továbbá: Javítja a keringést, újjáépíti a vérsejteket, csökkenti a koleszterint, eloszlatja a triglicerideket (a trigliceridek a táplálkozás által felvett zsírok legfőbb alkotóelemei.

Chris mind a négy fűszert napi rendszerességgel...
2018-05-17 15:54:23
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: inyencek csemegéje, virágpor gyógyhatásairól, kelkáposzta egészségünk, csontok szilárdságához, izmok összehúzódásához, fehér vérsejtek, nyomelem elengedhetetlen, fontos elemet, egészséges táplálkozásnak, vörös vérsejtek, rutin növeli, érfalak rugalmasságát, nyers virágpor, hemoglobin képződésben, virágpor csökkenti, koleszterin szintet, emésztési problémákra, kelkáposztában elegendő, oxigénszállítás miatt, szívritmus fenntartásához, kelkáposztában található, kollagén előállításáért, szervezet felépítésében, csipkebogyóban lévő, általános egészségre, csipkebogyóval olyan, fehér vérsejteket, immunrendszer erősebb, programozott sejthalált, diófélék mérsékelten, diófélék egészségre, diófélék gazdagok, diófélékben található, placebóhoz képest, fokhagyma arra, fokhagymában lévő, vörös vérsejtekbe, véráramlás mértéke, másik tanulmány, szervezet számára, ajánlott napi, hemoglobin szintjére, oxigén szintje, erekre gyakorolt, táplálkozás által, négy fűszert, diagnosztizáltak, nélkülözhetetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.