Belépés
A gyógyító rózsa
... készíthetünk rózsaecetet, többféle átlátszó üvegben.

5-6 szép tömött rózsáról szedjük le az illatos szirmokat. Töltsük széles nyakú üvegbe és öntsük fel 1 liter almaecettel vagy vörösborecettel, majd jól zárjuk le. Hagyjuk állni 1 hetet árnyékban, majd szűrjük át. Néhány friss rózsaszirommal töltsük szép színes, formás üvegekbe és zárjuk le. Hűvös helyen tárolva 6 hónap...
2020-12-08 22:37:50
Kecskesajtos saláta gyümölcsöntettel
... vörösborecet

Elkészítés

Az erdei gyümölcsöt a kristálycukorral és kevés vízzel pépesre főzzük, majd lepasszírozzuk. Az így kapott mártást alaposan kikeverjük vörösborecettel, olívaolajjal.
Ebbe a dresszingbe forgatjuk bele a salátát, és tálaláskor a tördelt, félkemény kecskesajtot halmozzuk a tetejére.

...
2018-01-15 01:14:50
cékla
... 2 dl tejfölt (amiben már simára kevertünk egy evőkanálnyi finomlisztet vagy burgonyakeményítőt, kevés fehérborsot, sót). Forraljuk csomómentesre, majd citromlével (vörösbor­ral, vörösborecettel) ízesítsük.

Francia céklasaláta

Fél kg céklát jól megmosunk és közép meleg sütőbe téve puhára sütünk. A sütési idő kisebb céklánál egy óra, nagyobbnál másfél óra. Sütő...
2016-01-26 20:12:28
Márton napra
... serpenyőben. üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk.

Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk.

A me...
2015-11-09 17:11:42
Caesar saláta
... természetesen variálható: elterjedt a szalonnás, csirkés, tonhalas Caesar saláta, van, aki tesz bele kapribogyót és felcikkezett tojást vagy paradicsomot is. Az önteteket is variálják vörösborecettel, Tabasco szósszal. Szóval találjuk meg az ízlésünknek legjobb összeállítást!


[b...
2015-04-23 23:08:55
Ismerd meg a grúz konyhát!
... töltött zöldségekhez, főfogásokhoz és persze desszertekhez is. Sokféle fűszerrel rengeteg finomságot készítenek vele. A bazhe vagy bazha frissen préselt gránátalma levével, olykor még vörösborecettel is ízesített pikáns diómártás, valamint a satsivi névre hallgató, hummuszhoz hasonló diószósz halak kísérőjeként épp annyira népszerű, mint kenyérrel mártogatva. Mindnek sokféle recep...
2015-02-18 23:00:04
Karalábélevélbe tekert füstölt csülök kucsmagomba dresszing
... megmossuk, apróra vágjuk. Olívaolajon a lilahagymát és a fokhagymát kevés cukorral megfonnyasztjuk, rádobjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk. A végén felengedjük vörösborecettel, és egy kicsit összepároljuk, ha kész, hagyjuk kihűlni.

A levélköntösben lévő csülköt felszeleteljük, és a hideg gombás dresszinggel, friss kenyérrel tálaljuk.
...
2014-09-05 22:06:38
Gyógyító finomságok rózsából
... édesítésére.

Rózsaecet készítése

Válasszunk ki 5-6 szép tömött rózsát, és szedjük le az illatos szirmokat. Széles nyakú üvegbe töltjük, és felöntjük 1 liter almaecettel vagy vörösborecettel, jól lezárjuk. Hagyjuk állni 1 hetet árnyékban vagy félárnyékban, majd átszűrjük. Néhány friss rózsaszirommal szép üvegekbe töltjük, lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk, 6 hón...
2014-05-16 11:02:30
Gyógyító finomságok rózsából
... édesítésére.

Rózsaecet készítése
Válasszunk ki 5-6 szép tömött rózsát, és szedjük le az illatos szirmokat. Széles nyakú üvegbe töltjük, és felöntjük 1 liter almaecettel vagy vörösborecettel, jól lezárjuk. Hagyjuk állni 1 hetet árnyékban vagy félárnyékban, majd átszűrjük. Néhány friss rózsaszirommal szép üvegekbe töltjük, lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk, 6 hónapon b...
2014-05-06 20:44:32
Cékla-finomság
... hogy forró, mosószeres vízben elmosod, leöblíted és 100 fokos sütőben 10-15 percig szárítod.

2. Közben keverd össze a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszelt céklát a vörösborecettel, a barnacukorral, a fehérborssal és 2-2 és fél deci vízzel egy vastagfenekű lábosban. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve forrald fel, aztán vedd kislángra, és főzd 20-30 percig, míg a fol...
2014-03-11 18:14:03
1 2 3 4 
Címkék: gyógyító rózsa, grúz konyhát, illatos szirmokat, erdei gyümölcsöt, dresszingbe forgatjuk, evőkanálnyi finomlisztet, kockára vágott, vékony csíkokra, ízlésünknek legjobb, bazhe vagy, satsivi névre, fokhagymát kevés, felaprított gombát, végén felengedjük, kicsit összepároljuk, levélköntösben lévő, hideg gombás, reszelő nagyobb, vastagfenekű lábosban, gyümölcsöntettel, kristálycukorral, megfonnyasztjuk, karalábélevélbe, vörösborecettel, rózsaszirommal, felszeleteljük, levélköntösben, lepasszírozzuk, desszertekhez, csomómentesre, összepároljuk, szegfűszeggel, természetesen, összeállítást, barnacukorral, zöldségekhez, félárnyékban, felcikkezett, paradicsomot, főfogásokhoz, caesarsalata, finomlisztet, kecskesajtos, dresszinggel, olívaolajjal, vörösborecet, vastagfenekű, kecskesajtot, fehérborssal, folyamatosan, kísérőjeként, készíthetünk, vörösborral, fehérborsot, meghámozott, evőkanálnyi, serpenyőben, dresszingbe, céklasaláta, citromlével, mindmegette, olívaolajon, édesítésére, kucsmagomba, rózsaecetet, felengedjük, almaecettel,
© 2013 TVN.HU Kft.