Belépés
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
... vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát ...
2018-10-29 11:30:30
H.Kohut Katalin: Töltött tök
... Delikátos vízbe, s amikor magába szívta, kifacsarom a víztől, beleteszem egy tálba, ráütöm a tojásokat, ráteszem a pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, jól összekeverem, s a kettévágott két tök közepébe helyezem a masszát. Tejföllel jól meglocsolom a tetejét és előmelegített sütőben...
2018-09-27 15:15:34
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj
... fokhagyma
1 paprika csumázva
1 kisebb fej paradicsom

bors

Elkészítés:

A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az összevágott paradicsomot, felöntjük kevés vízzel és ...
2018-09-27 14:58:26
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
... gulyáskrém, vagy gulyáskocka
1 cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt

Elkészítés:

A zsíron, vagy olajon megfonnyasszuk a 2 db apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk...
2018-09-27 14:57:28
Csillapítsa a megfázás tüneteit gyógynövényekkel!
... befőttesüvegbe. Naponta egy-két teáskanálnyit fogyasszon belőle.

Köhögésre a vöröshagymából készített szirup is rendkívül jó lehet. Aprítson fel nagyon apróra egy nagy fej vöröshagymát, majd keverje össze 3 evőkanál mézzel. Töltse egy befőttesüvegbe, majd csavarja rá a tetejét. Egy nap múlva már fogyaszthatja is. Mindennap megehet belőle reggel és este egy-egy evőkanáll...
2018-09-25 20:03:17
Vadas zsemlegombóccal
... olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem ...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... elkeverjük.
A zsemlegombóchoz 2 zsemlét apróra vágunk, beáztatjuk a tejbe, hozzáadjuk a tojás t, megsózzuk, és hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
A megdinsztelt hagymát és fokhagymát a zsem...
2018-09-24 21:34:22
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval,
másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek...
2018-09-16 17:43:08
Áfonyás körtechutney
... só
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál csilipaprika
4 gerezd áttört fokhagyma
3 dl almaecet
Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a sót, a fűszereket, a fokhagymát és az ecetet. Szép lassan főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ez k...
2018-09-12 13:19:52
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
... fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig c...
2018-09-09 16:27:31
1 2 3 .................211 212 .........316 317 ........421 422 423 
Címkék: Kohut Katalin, megfázás tüneteit, csirkedarabokat beleforgatjuk, megmaradt fűszeres, tetejére szórjuk, reszelt sajtot, olajjal bekevert, tepsit alufóliával, apróra vágott, fokhagyma cikkeket, karajszeleteket kissé, vöröshagymát összevágjuk, kicsumázott paprikát, összevágott paradicsomot, vöröshagymából készített, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, húsra tesszük, frissen aprított, fokhagymát megpucoljuk, vöröshagymát kevés, végén hozzáadjuk, megdinsztelt hagymát, forró vízben, szalonnát apró, darált húst, evőkanál sóval, meghűlt levelek, hűtőbe tesszük, pácolást végezzük, vöröshagymát megtisztítjuk, húst serpenyőben, hagymakarikákat belisztezzük, gyógynövényekkel, hagymakarikákat, zsemlegombóccal, zsemlegombóchoz, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, nyírmártonfalva, csirkedarabokat, papírszalvétára, karajszeleteket, megfonnyasszuk, felszeleteljük, megdinszteljük, vöröshagymából, lecsepegtetjük, befőttesüvegbe, beleforgatjuk, fogyaszthatja, karajszeletek, megtisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.