Belépés
Máriatövissel a máj egészségéért
... zsírban oldódó vitaminok - az A-, a D- és az E-vitamin - tárolása. A máj különféle anyagokat is termel, melyek részt vesznek a vérrögképződés szabályozásában, illetve a vörösvértestek termelésében, de fontos feladata még a méregtelenítés is. A szervezetünkben nagyon sok vegyi anyag és káros anyag kerül, a májunk pedig aktívan dolgozik azért, hogy ezek mihamarabb kiürül...
2021-02-19 22:13:51
A bazsalikom gyógyhatásait érdemes megismerni
... rendben tartja a vérnyomást és a szívműködést.
A levele gazdag vasforrás, 100 g bazsalikom 3,17 mg-ot tartalmaz (ez kb. 26%-a a javasolt napi mennyiségnek). A vasra, mint a vörösvértestek hemoglobinjának alkotóelemére, fontos szerep hárul a vér oxigénszállításában.
A bazsalikom kiváló ellenszere az olyan gyulladásoknak, mint a reumás gyulladás, a csontritkulá...
2020-12-15 22:47:04
Hsznos fűszerek
... Sáfrány
Ez az erőteljes fűszer sok karotionidot tartalmaz, erősíti az immunrendszert, elősegíti a fertőzött sebek gyógyulását, hangulatjavító, segíti a nyugodt alvást, erősíti a vörösvértestek képződését, megszünteti a görcsöket, jó hatással van a hormonaktivitásra, csökkenti a vérnyomást.

Vanília
A vanília számos kémiai vegyületet és illóolajat tartalmaz, am...
2020-12-06 15:38:36
Természetes antibiotikum a bazsalikom
... rendben tartja a vérnyomást és a szívműködést.

A levele gazdag vasforrás, 100 g bazsalikom 3,17 mg-ot tartalmaz (ez kb. 26%-a a javasolt napi mennyiségnek). A vasra...
2020-12-04 23:09:59
A fekete áfonya gyógyhatásairól
... hatással is rendelkezik.


A fekete áfonya gyógyhatásai :
. Hatását az egész testre kifejti, leve serkenti a vérkeringést, erősíti a hajszálereket, fokozza a vörösvértestek membránjainak rugalmasságát.
- A fekete áfonyában található flavonoidok erősítik a hajszálereket, tehát csökkentik törékenységüket (szivárgás, aranyér, zúzódások), valamint megakad...
2020-10-19 00:49:33
Goji bogyó gyógyhatásai
... a monociták számát. Az LBP segíti a monociták leukocitákká érését is. A bogyó számos klinikai vizsgálat szerint hatékony a csontvelő hiánybetegségeinek kezelésében is, úgymint a vörösvértestek, fehérvérsejtek és a vérlemezkék alacsony termelésében. A Goji bogyó jelentős mértékben fiatalította az idősebb emberek vérének tulajdonságait.

Felnőttkori cukorbetegség (nem inz...
2020-10-18 00:08:37
A kurkuma áldásos hatásai
... fogyasztani. Amennyiben rendszeressé tesszük az étrendünkben, csak kis mennyiségben használjuk, mivel gátolhatja a vas felszívódását, ami pedig elengedhetetlen az oxigént hordozó vörösvértestek előállításához.

Még a hangulatot is javíthatja
A gyulladással gyakran szorosan összefügg a depresszióval és a szorongással. Jó hír, hogy a rendszeresen fogyasztott kurkuma j...
2020-09-14 20:59:17
A leukémia sokkoló tünetei
... tünetek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A leukémia egyik vezető tünete az állandó levertség, kimerültség és fáradtság. Ezek a tünetek gyakran a vérszegénység, a vörösvértestek hiánya miatt alakulnak ki. A fáradtsághoz extrém fizikai gyengeség is társulhat.

A fáradtság és az álmosság mellett megjelenhet a légszomj is. Még sokszor az is nehezére e...
2020-09-12 23:33:27
B14 vitamin ( PQQ)
... emberekben
A metoxantin (B14-vitamin) koenzim-flavin-reduktázként hosszabb ideig megőrzi az egyes vörösvérsejtek integritását, ami megmenti a szervezetet az új és a meglévő vörösvértestek munkájának javítására, amely oxigént juttat a tüdőből a szervezet minden sejtjébe. Ezáltal elérjük a test öregedés elleni megőrzésének hatását.

A pirrolo-kinolin-kinonra azért van...
2020-09-01 21:21:15
Laborértékek
... várandós nőkben 10 U/l alatt. A várandósokban 20 U/l a peteérés után 10-12 nappal, majd értéke folyamatosan duplázódik.

Hematokrit (HCT, HTK): A vérben lévő szilárd alkotók (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék) térfogatarányát mutatja. A normálérték férfiaknál 45-51%, nőknél 37-48%.

Összkoleszterin: Ez a vérzsírok arányát jelenti, mely vérzsírok a zsí...
2020-08-06 23:39:24
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 
Címkék: bazsalikom gyógyhatásait, fekete áfonya, kurkuma áldásos, leukémia sokkoló, vérrögképződés szabályozásában, vörösvértestek termelésében, szervezetünkben nagyon, májunk pedig, levele gazdag, javasolt napi, vörösvértestek hemoglobinjának, bazsalikom kiváló, olyan gyulladásoknak, reumás gyulladás, erőteljes fűszer, fertőzött sebek, nyugodt alvást, vörösvértestek képződését, vanília számos, egész testre, vörösvértestek membránjainak, fekete áfonyában, monociták számát, monociták leukocitákká, bogyó számos, vérlemezkék alacsony, idősebb emberek, oxigént hordozó, gyulladással gyakran, rendszeresen fogyasztott, leukémia egyik, állandó levertség, tünetek gyakran, vörösvértestek hiánya, fáradtsághoz extrém, álmosság mellett, egyes vörösvérsejtek, meglévő vörösvértestek, szervezet minden, test öregedés, peteérés után, vérben lévő, normálérték férfiaknál, vérzsírok arányát, szabályozásában, szervezetünkben, gyógyhatásairól, törékenységüket, elengedhetetlen, összkoleszterin, hemoglobinjának, térfogatarányát,
© 2013 TVN.HU Kft.