Belépés
A C-vitamin segíti a vas felszívódását
... szervezetben, többek között véd a fertőzésekkel szemben, de nem csak ennyi előnnyel rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek!

A vas egy nagyon fontos ásványi anyag, amely a vörösvértestek előállításában játszik szerepet, illetve oxigént szállít a test sejtjeihez és szöveteihez.

Napjainkban nagyon sokan szenvednek demenciában és kognitív hanyatlástól. Az oxidatív...
2023-02-02 19:39:59
Téli egészséges turmixok
... is néhány remek receptet, de előtte a banán néhány egészségre gyakorolt pozitív hatásáról lesz szó.

A banán gazdag forrása a B6-vitaminnak, amely aktívan részt vesz a vörösvértestek képződésében, segít a felesleges anyagokat eltávolítani a májból és a veséből, továbbá erre a vitaminra van szükségünk az egészséges idegrendszer fenntartásához is.

A banán C-vita...
2023-01-25 22:19:06
Colitis ulcerosa – A fekélyes vastagbélgyulladás
... kiszáradás kockázata
fogyás az étvágytalanság és a hasmenéses tünetek miatt
nem megfelelő bélmozgások
hányinger
fáradtság
vérszegénység (vörösvértestek hiánya)
láz
ritkább esetekben ízületi vagy szemfájdalom

Mi okozhatja a gyulladás fellángolását?

A fellángolások, vagyis a gyulladás felerősödése e...
2023-01-14 23:00:45
A csillagánizs csökkenti a gyomorfájdalmat és a puffadást
... nagyon sokat segít az optimális pulzusszám és vérnyomás szabályozásában.

A réz nagyon sok létfontosságú enzim termelődését segíti elő, emellett fontos szerepet játszik a vörösvértestek előállításában is.

A csillagánizs sok antioxidáns vitamint is tartalmaz. Kiemelkedő az A- és a C-vitamin-tartalma. Az antioxidánsok csökkentik az oxidatív stressz mértékét a sz...
2023-01-14 22:29:15
Kicsi, zöld és nagyon egészséges – zöldborsó
... hatások miatt is megéri a zöldborsót rendszeresen fogyasztani.

A zöldborsó gazdag forrása a rostoknak, illetve vasban is bővelkedik. A vas az oxigén szállítását segítő vörösvértestek termelésében vesz aktívan részt.

Mivel a zöldborsónak magas a rosttartalma, de alacsony a glikémiás indexe, ily módon aktívan hozzájárul a vércukorszint szabályozásához is.
...
2023-01-12 22:26:02
Így változik tápanyagszükségletünk a kor előrehaladtával
... a csonttörések kockázatának csökkentéséhez. 

Megnövekedhet a B12-vitamin hiányának kockázata
A kobalaminként is ismert B12-vitamin elengedhetetlen többek között a vörösvértestek képződéséhez és az egészséges agyműködés fenntartásához. Klinikai tanulmányok beszámolói szerint az 50 év felettiek akár 10-30%-ánál csökkenhet a B12-vitamin étrendből való felszívódása, me...
2023-01-06 23:25:43
Az immunrendszert aktiváló réz
... szüksége, az egyik a réz. Mutatjuk, hogy milyen fontos szerepe is van ennek a tápanyagnak és milyen táplálékokkal vihetjük be a szervezetünkbe.

A réznek nagy a szerepe a vörösvértestek előállításában, a vérnyomás szabályozásában, de a vas felszívódását is megtámogatja. Milyen feladatai vannak még a réznek? A réznek fontos szerepe van az immunrendszer aktiválásában, vala...
2023-01-01 13:22:00
A gombafogyasztás előnyei
... és a jó idegrendszeri egészség fenntartása a feladata.

A gombák nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaznak. Például gazdag forrásai a réznek is, amely ásványi anyag a vörösvértestek előállításában is részt vállal. Ez azért lényeges, mert ezek a vörösvértestek szállítanak oxigént a test sejtjeihez és szöveteihez, így biztosítva a jó egészséget.

A réznek nemcsa...
2022-12-21 21:47:45
Az emberi test
... 4,5-5,5
44: Univerzális donor vércsoport: O
45: Univerzális fogadó vércsoport: AB
46: Legnagyobb fehérvérsejt: monocyta
47: Legkisebb fehérvérsejtek: limfocita
48: A vörösvértestek megnövekedett számát úgy hívják: polihemia
49: A testben lévő vérbank: Lép
50: Az élet folyójának hívják: Vér
51: A vér normális koleszterinszintje: 100 mg/dl...
2022-12-12 15:21:49
Vasban gazdag táplálékok, amelyek növelik az energiaszintet
... szervezetünk számára egy nélkülözhetetlen mikrotápanyag, amely számos testi funkcióban vesz részt. Többek között szerepet játszik a vörösvértest-képződésben. Ez azért lényeges, mivel ezek a vörösvértestek szállítanak oxigént a szervezetben, illetve a növekedésben és a fejlődésben is a segítségünkre vannak. A megfelelő vasbevitel nemcsak a vérszegénység megelőzésében lehet a segíts...
2022-12-08 20:02:34
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ....56 57 58 
Címkék: csillagánizs csökkenti, immunrendszert aktiváló, gombafogyasztás előnyei, emberi test, fertőzésekkel szemben, nagyon fontos, vörösvértestek előállításában, test sejtjeihez, banán néhány, banán gazdag, vörösvértestek képződésében, felesleges anyagokat, egészséges idegrendszer, banán C-vita, hasmenéses tünetek, gyulladás fellángolását, gyulladás felerősödése, optimális pulzusszám, antioxidánsok csökkentik, oxidatív stressz, zöldborsót rendszeresen, zöldborsó gazdag, oxigén szállítását, zöldborsónak magas, glikémiás indexe, vércukorszint szabályozásához, csonttörések kockázatának, vörösvértestek képződéséhez, egészséges agyműködés, réznek nagy, vérnyomás szabályozásában, réznek fontos, immunrendszer aktiválásában, gombák nagyon, vörösvértestek szállítanak, réznek nemcsa, vörösvértestek megnövekedett, testben lévő, élet folyójának, nélkülözhetetlen mikrotápanyag, segítségünkre vannak, megfelelő vasbevitel, vérszegénység megelőzésében, nélkülözhetetlen, szabályozásához, szabályozásában,
© 2013 TVN.HU Kft.