Belépés
Pozsonyban és Rijekában is lesznek idén Klassz a pARTon! koncertek
... fiatal művészek, valamint évek óta fellép a rendezvényeken a budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara Bolla Milán vezetésével és a veszprémi Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar Demel Eszter karmesterrel. Vendég lesz továbbá a veszprémi Hartmann Domonkos, aki Jan Vychytil Nemzetközi Gordonkaverseny nagydíját nyerte el.
Több mesterkurzus is csatlakozott a fesztiválhoz...
2018-06-24 13:21:56
Félmeztelenül kaszabolta a magyar hercegné az orosz grófnőt
... egymást) rovására, miközben egyik drága szivart szívta a másik után. Sőt, ha kellett, még az öklét (!) is használta; állítólag unokatestvérének, Melanie hercegnének mosott be egy ízben a Demel cukrászdában. Ahogy az is jellemző, hogy a 19. század, sőt valószínűleg minden idők legnevezetesebb női kardpárbaja is az ő nevéhez fűződik.


DAGERROTÍPIA 1854-BŐL. (FORRÁS: ...
2018-05-30 07:08:07
A vargabéles legendája
... Metternich kancellár tiszteletére, 1823-ban készített tortát a fiatal Franz Sacher cukrászinas alkotta, innen kapta nevét. Igen ám, de hamarosan megjelent egy hasonló cukrász készítmény a Demel cukrászda jóvoltából. Ennek tulajdonosa mint saját terméket forgalmazta a süteményt, amiből botrányos ,,torta per" keletkezett. Ez a per 1965-ig tartott, és a döntés értelmében a...
2018-05-19 08:36:01
A vargabéles legendája
... Metternich kancellár tiszteletére, 1823-ban készített tortát a fiatal Franz Sacher cukrászinas alkotta, innen kapta nevét. Igen ám, de hamarosan megjelent egy hasonló cukrász készítmény a Demel cukrászda jóvoltából. Ennek tulajdonosa mint saját terméket forgalmazta a süteményt, amiből botrányos ,,torta per" keletkezett. Ez a per 1965-ig tartott, és a döntés értelmében az alperes D...
2018-04-29 06:45:18
Harminc hangverseny a vízparti koncertsorozatban
... van szerte a világban, s nehéz volt a választás, kiket hívjanak meg a fesztiválra. Érdi Tamás művészbarátai között idén nyáron is lesznek fiatalok: a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar Demel Eszter, a Solti György Zeneiskola Vonószenekara Bolla Milán vezényletével adnak koncertet.
Kertesi Ingrid és Gulyás Dénes operaénekesek tanítványaikkal, a Liszt Ferenc Zeneművészeti E...
2016-06-07 16:32:08
Magyar tehetség is tagja az Audi idén indított autóversenyző akadémiájának
...
A német autógyár keddi budapesti sajtótájékoztatóján Klaus Demel, az Audi Driving Experience vezetője mutatta be a tehetséggondozó akadémiát, amelybe tavaly év végén, s az idei év elején a 48 jelentkezőből hármat - Keszthelyi Vivien mellett egy dél-afrikai és egy dán versenyzőt - választottak ki.
"A program célja az, hogy két-három év alatt minden szempontból felkészítsü...
2016-04-12 13:31:30
A világ leghangulatosabb kávéházai
... kiemelni, hisz a történelmi levegőt árasztó találkahelytől a császári és királyi süteménybeszállítón át a bensőséges, családias hangulatúig szinte minden kávéháztípus megtalálható. Kinek a Demel, kinek a Hawelka a kedvence, de a legszebbnek a legtöbben a Centralt tartják.

Márványoszlopok tartják a gótikus jellegű, boltozatos mennyezetet, a zenekar pedig délutántól este ...
2013-07-19 18:27:15
első közlés - Dr. Deák Ernő emlékezése
... belépni az úttörő csapatba? - tette fel a kérdést. Ehhez nagyobb bátorság kellett, hiszen fel kellett állni. Három lány állt fel, a fiúk közül egyedül én. Az elenyésző kisebbség nem érdemelt nagyobb figyelmet, így aztán kimaradtam a csapatból, ami nem jelentette azt, hogy ne kellett volna szinte véletlenül bent maradnom az osztályban, amikor éppen úttörö foglalkozásra kerü...
2013-01-13 20:26:05
szeretettel
... élelemmel - csizmával, mentével, köpönyeggel, nadrággal. Az állam felel az egész¬séget védelmező ruha jóságáról, az életfolytonosságot fenntartó élelmezésről. Minden bizalmat és hálát megérdemel tehát a katonaság, hogy nem titkolja el legbelsőbb ügyeit manapság a polgár előtt, akiből máról holnapra úgyis katona lesz.

Bizonyára nem mindenki zord, magányos, hozzátart...
2012-04-09 10:04:53
Melyik fővárost hívják, a kávéházak városának?
... jellege miatt a legnépszerűbb a Hawe...
2011-03-21 13:55:49
1 2 
Címkék: Deák Ernő, Solti György Zeneiskola Vonószenekara Bolla Milán, Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar Demel Eszter, Hartmann Domonkos, Vychytil Nemzetközi Gordonkaverseny, Franz Sacher, Érdi Tamás, Kertesi Ingrid, Gulyás Dénes, Liszt Ferenc Zeneművészeti, Klaus Demel, Audi Driving Experience, Keszthelyi Vivien, magyar hercegné, orosz grófnőt, vargabéles legendája, vízparti koncertsorozatban, világ leghangulatosabb, kávéházak városának, budapesti Solti, veszprémi Gárdonyi, veszprémi Hartmann, másik után, fiatal Franz, hasonló cukrász, döntés értelmében, német autógyár, tehetséggondozó akadémiát, program célja, történelmi levegőt, gótikus jellegű, zenekar pedig, úttörő csapatba, fiúk közül, elenyésző kisebbség, állam felel, polgár előtt, leghangulatosabb, unokatestvérének, tehetséggondozó, gordonkaverseny, márványoszlopok, tanítványaikkal, legnevezetesebb, találkahelytől, rendezvényeken, félmeztelenül, kamarazenekar, foglalkozásra, vonószenekara, autóversenyző, akadémiájának, művészbarátai,
© 2013 TVN.HU Kft.