|
 |
|
... .
A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó ( szurokfű )az egyik legerősebb természetes antibiotikum.
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna nagyon gazdag antioxidánsokban. Érdekes, hogy nyolcszor nagyobb a hatóanyagtartalma, mint például az almának, és háromszor nagyobb, mint az áfonyának.
Az antioxidánsok védenek a... |
2020-12-07 22:19:37 |
|
|
|
|
 |
|
... ajándékozta meg az
emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában, Itthon inkább
fűszerként ismerjük A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve
vadmajoránna leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon.
Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít.
Bab-, paradicsom-, hús- és halételek íz... |
|
2018-09-22 17:52:31 |
|
|
|
|
 |
|
8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg) (szabadtartású mangalica pl.)
1 kg apróbb krumpli (A legjobb a sima füstölt szalonna (mondjuk kenyérszalonna).
4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál különböző mustár (próbáljunk normális mustárt venni). Én bolgár és orosz mustár keverékét használtam... |
2018-03-03 07:40:15 |
|
|
|
|
 |
|
... élénkítő hatása van.
A majoránnához hasonló íze miatt a száraz herbáról lemorzsolt levelek és virágok fűszerként is használhatóak. Innen ered egyik népies megnevezése, a vadmajoránna.
Felhasználása külsőleg
Reumás fájdalomra vagy "elfeküdt nyakra" borogatásként: friss, összezúzott leveleket vászon közé teszünk, egy forrásban lévő vízzel teli edény ... |
|
2018-02-22 13:40:50 |
|
|
|
|
 |
|
A rozmaring, fahéj, szegfűszeg, kurkuma csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát
Amerikai táplálkozástudományi szakemberek vizsgálata szerint a fűszerek egy része segíthet a vérzsírszint csökkentésében. Bár e finomságok fogyasztása természetesen nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és terápiát, hosszú távon hozzájárulhat szívünk és érrendszerünk egé... |
|
2017-08-24 23:46:58 |
|
|
|
|
 |
|
... ajándékozta meg az
emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában.
Itthon inkább fűszerként ismerjük
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna
leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon.
Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít.
Bab-, paradicsom-, hús- és halételek ... |
2017-06-15 13:51:50 |
|
|
|
|
 |
|
... antibiotikummal ajándékozta meg AZ emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük A szárított oregánó vagy Magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna leginkább AZ olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon. Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít. Bab-, paradicsom-, hús- éshalételek ízesítésére has... |
2017-03-28 13:38:34 |
|
|
|
|
 |
|
... ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a
helyét a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük.
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve
vadmajoránna leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként
ismert itthon. Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a
kakukkfűre hasonlít.
Bab-, paradicsom-, pástétomok,... |
2017-01-27 16:41:03 |
|
|
|
|
 |
|
A legjobb cigánypecsenye
A cigánypecsenyét mindenki szereti. Na jó, mondjuk a legtöbb ember. (A normálisabbak. A fitnesz pipsik tolják csak tovább a fehérje turmixukat, aztán egyenek a strandon egy lángost....)
Finom, szaftos, zsíros, füstös és eszméletlenül laktató ez az étel. Igazi kétkezes, csámcsogós kaja, mindegyik falatnál élvezni tudja az ember azt, hogy kics... |
2017-01-19 22:31:01 |
|
|
|
|
 |
|
A legjobb cigánypecsenye
Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg) (szabadtartású mangalica pl.)
1 kg apróbb krumpli
40 dkg sima füstölt szalonna (én füstölt szabadtartású mangalica szalonnát használtam). NE használjunk FŐTT ÉS füstölt dolgokat! A legjobb a sima füstölt szalon... |
2016-09-16 21:28:59 |
|
|
|
|