|
|
|
... db.kígyóuborka
1 csomagkoktélparadicsom
1 fejlilahagyma
1 pohárválasztott öntet
3 evőkanálolívaolaj
1/2 csomag gyros fűszersó
A csirkemellet mossuk meg, vagdaljuk egyenletes darabokra, tegyük egy tálba és locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal. Szórjuk meg előre vásárolt gyros fűszerkeverékkel vagy magunk is ízesíthetjük különféle fűszerekke... |
2023-07-10 21:02:24 |
|
|
|
|
|
|
... rostos,
szálkás részt lehúzzuk. Többször váltott vízben mossuk. Kezünkben egyszerre
6-8 hüvelyt összefogva, deszkára helyezzük és körülbelül 2 cm hosszúságú
darabokra vagdaljuk. Forrásban levő vízbe főzzük be; ne tegyük egyszerre a
vízbe, hanem apránként, mert a lehűtött víz soká forr fel, a bab megedződik
későn vagy egyáltalában nem puhul fel teljese... |
2022-07-19 16:12:16 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez.
A friss halat a szeméről, a kopoltyú pirosságáról lehet megismerni, és arról, hogy a hal húsa rugalmas.
A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.
Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A t... |
2018-05-30 12:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül.
A salátához a répát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A salátakeveréket leöblítjük. A barackot apróra vagdaljuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel, az almalével, a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a zöldségekkel, a barackkal.
|... |
2018-05-24 23:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... éjszakára áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.
áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be
a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral
ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több id... |
2018-05-10 06:44:18 |
|
|
|
|
|
|
... áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.
áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be
a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral
ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább... |
2018-03-27 07:53:44 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fûszerezzük.
Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk a fehérborral, 30-40 percet állni hagyjuk, majd egyenletesen, a fûszeres hússzeletekre szórjuk. Szorosan felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük, majd a köz... |
2018-01-13 15:14:15 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágva megpirítjuk.
Az olajbogyó levében megpároljuk kissé. Ha nagyon sós a bogyó leve, inkább a lé felét és vizet használjunk.
Az uborkát és a bogyókat apróra vagdaljuk, és hozzákeverjük a raguhoz. Borsozzuk, sózzuk ízlés szerint és felöntjük a tejszínnel. Főzzük, amíg sűrűbbé válik a szósz, de keményítővel rásegíthetünk.
Farfalle tésztáva... |
2018-01-03 13:09:25 |
|
|
|
|
|
|
... kihabosítjuk a margarinnal.
10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.
A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. ... |
2017-12-23 17:12:16 |
|
|
|
|