|
|
|
... tejföllel és sütőporral jól átgyúrom. Hideg helyen legalább 1 órán át állni hagyom. Kétújjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszagatóval kiszúrom és sütőlemezre teszem. A felületét káróformájúra bevagdalom és felvert tojással kenem be. Forró sütőben szép aranybarnára sütöm.
Káposztás töpörtyűs pogácsa
300 g libatöpörtyű, 40 dkg liszt, 3 tojás, 4 dkg élesztő, 1 f... |
2017-01-30 10:10:31 |
|
|
|
|
|
|
... tájáról, mely kissé véres és egyébre nem alkalmas, mint a tüdős, májas és véres hurkákba izesitőnek, az ilyen kövérséget fel kell jól forralni - ugy, fél óráig; ebből a kövérségből apróra kell vagdalni egy liternyi csomát és a tálba lévő vérhez kell tenni. Hét zsemlét tejben meg kell áztatni egy óra hosszáig, azután széjjel kell morzsolni de nem kell kicsavarni, a mennyi tejet fel... |
|
2016-02-12 19:11:41 |
|
|
|
|
|
|
... aromát.
Ha a hagyma gyorsan romlik, apróra vágva lefagyasztom. Jól zárható, vastagfalú műanyag dobozba teszem, mert erős *illata* van!
Zöldfűszereket, petrezselymet vagy zellerlevelet vagdalva teszem zárható dobozba, így fagyasztom le, amikor használom, villával tudom belekaparni az ételbe.
A maradék tojásból csipetkét gyúrok, ezt kicsi tálcán szétterítve megfagyasz... |
2016-01-29 15:31:09 |
|
|
|
|
|
|
... fedjük le.
Délután a vöröshagymát főzzük meg kevés tejben. Turmixoljuk sűrűre, tegyük gézlapok közé, és helyezzük a szemünkre borogatásként. Akinek nincs turmixgépe, nagyon apróra vagdalja fel a vöröshagymát. A vöröshagymás borogatást az este folyamán 2-3 alkalommal tegyük fel 5-5 percre. A szem környékére használjunk Vérehulló fecskefű kivonatot, vagy Svéd-cseppet is. ... |
|
2015-09-15 18:50:44 |
|
|
|
|
|
|
... főzelék
Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 evőkanál olaj, 4 dkg liszt, 1 fej vörös
hagyma, pirospaprika, babérlevél, 1 kanál tejföl, só.
A zöldbabot megtisztítom, és darabokra vagdalom. 1liter forró,
sós vízbe felteszem főni a vörös hagymával és babérlevéllel
együtt. A lisztből, olajból, piros paprikából rózsaszínű rántást
... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
Hurka kolbásszal
A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével őseink a színhús körén kívül eső állati részeket is fel tudták használni.
A véres hurkák történelme
A véres hurka a hurkák egyik legősibb fajtája, már Odüsszeiájában is szerepelt. Homérosz mint vérrel, z... |
2015-01-20 21:34:10 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A saláta leveleket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, a kapor szárával feltesszük főni. ( a kapor levelét összevagdalva csak a végén szórjuk rá)Közben a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a megfőtt salátára öntjük. Felforraljuk. Tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot... |
2014-06-08 03:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... fedjük le.
Délután a vöröshagymát főzzük meg kevés tejben. Turmixoljuk sűrűre, tegyük gézlapok közé, és helyezzük a szemünkre borogatásként. Akinek nincs turmixgépe, nagyon apróra vagdalja fel a vöröshagymát. A vöröshagymás borogatást az este folyamán 2-3 alkalommal tegyük fel 5-5 percre. A szem környékére használjunk Vérehulló fecskefű kivonatot, vagy Svéd-cseppet is. ... |
2014-02-18 20:30:42 |
|
|
|
|
|
|
... tájáról, mely kissé véres és egyébre nem alkalmas, mint a tüdős, májas és véres hurkákba izesitőnek, az ilyen kövérséget fel kell jól forralni - ugy, fél óráig; ebből a kövérségből apróra kell vagdalni egy liternyi csomát és a tálba lévő vérhez kell tenni. Hét zsemlét tejben meg kell áztatni egy óra hosszáig, azután széjjel kell morzsolni de nem kell kicsavarni, a mennyi tejet fel... |
2014-02-07 23:53:51 |
|
|
|
|
|
|
... fedjük le.
Délután a vöröshagymát főzzük meg kevés tejben. Turmixoljuk sűrűre, tegyük gézlapok közé, és helyezzük a szemünkre borogatásként. Akinek nincs turmixgépe, nagyon apróra vagdalja fel a vöröshagymát. A vöröshagymás borogatást az este folyamán 2-3 alkalommal tegyük fel 5-5 percre. A szem környékére használjunk Vérehulló fecskefű kivonatot, vagy Svéd-cseppet is. ... |
2014-01-19 19:30:32 |
|
|
|
|