Belépés
Túrós, krumplis, töpörtyűs, káposztás pogácsa
... tejföllel és sütőporral jól átgyúrom. Hideg helyen legalább 1 órán át állni hagyom. Kétújjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszagatóval kiszúrom és sütőlemezre teszem. A felületét káróformájúra bevagdalom és felvert tojással kenem be. Forró sütőben szép aranybarnára sütöm.

Káposztás töpörtyűs pogácsa

300 g libatöpörtyű, 40 dkg liszt, 3 tojás, 4 dkg élesztő, 1 f...
2017-01-30 10:10:31
Hurka kolbásszal
... tájáról, mely kissé véres és egyébre nem alkalmas, mint a tüdős, májas és véres hurkákba izesitőnek, az ilyen kövérséget fel kell jól forralni - ugy, fél óráig; ebből a kövérségből apróra kell vagdalni egy liternyi csomát és a tálba lévő vérhez kell tenni. Hét zsemlét tejben meg kell áztatni egy óra hosszáig, azután széjjel kell morzsolni de nem kell kicsavarni, a mennyi tejet fel...
2016-02-12 19:11:41
Tippek és trükkök a háztartásban
... aromát.
Ha a hagyma gyorsan romlik, apróra vágva lefagyasztom. Jól zárható, vastagfalú műanyag dobozba teszem, mert erős *illata* van!
Zöldfűszereket, petrezselymet vagy zellerlevelet vagdalva teszem zárható dobozba, így fagyasztom le, amikor használom, villával tudom belekaparni az ételbe.
A maradék tojásból csipetkét gyúrok, ezt kicsi tálcán szétterítve megfagyasz...
2016-01-29 15:31:09
Gyógyító természet kincsestára minden évszakra
... fedjük le.

Délután a vöröshagymát főzzük meg kevés tejben. Turmixoljuk sűrűre, tegyük gézlapok közé, és helyezzük a szemünkre borogatásként. Akinek nincs turmixgépe, nagyon apróra vagdalja fel a vöröshagymát. A vöröshagymás borogatást az este folyamán 2-3 alkalommal tegyük fel 5-5 percre. A szem környékére használjunk Vérehulló fecskefű kivonatot, vagy Svéd-cseppet is. ...
2015-09-15 18:50:44
Édeni régi étkek - receptes könyv
... főzelék

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 evőkanál olaj, 4 dkg liszt, 1 fej vörös

hagyma, pirospaprika, babérlevél, 1 kanál tejföl, só.

A zöldbabot megtisztítom, és darabokra vagdalom. 1liter forró,

sós vízbe felteszem főni a vörös hagymával és babérlevéllel

együtt. A lisztből, olajból, piros paprikából rózsaszínű rántást
...
2015-07-30 08:15:48
Hurka kolbásszal
Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével őseink a színhús körén kívül eső állati részeket is fel tudták használni.

A véres hurkák történelme

A véres hurka a hurkák egyik legősibb fajtája, már Odüsszeiájában is szerepelt. Homérosz mint vérrel, z...
2015-01-20 21:34:10
x
... gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A saláta leveleket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, a kapor szárával feltesszük főni. ( a kapor levelét összevagdalva csak a végén szórjuk rá)Közben a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a megfőtt salátára öntjük. Felforraljuk. Tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot...
2014-06-08 03:20:08
Gyógyító természet kicsestára minden évszakra
... fedjük le.

Délután a vöröshagymát főzzük meg kevés tejben. Turmixoljuk sűrűre, tegyük gézlapok közé, és helyezzük a szemünkre borogatásként. Akinek nincs turmixgépe, nagyon apróra vagdalja fel a vöröshagymát. A vöröshagymás borogatást az este folyamán 2-3 alkalommal tegyük fel 5-5 percre. A szem környékére használjunk Vérehulló fecskefű kivonatot, vagy Svéd-cseppet is. ...
2014-02-18 20:30:42
Disznótoros é májas és véres hurka, kolbász sütve
... tájáról, mely kissé véres és egyébre nem alkalmas, mint a tüdős, májas és véres hurkákba izesitőnek, az ilyen kövérséget fel kell jól forralni - ugy, fél óráig; ebből a kövérségből apróra kell vagdalni egy liternyi csomát és a tálba lévő vérhez kell tenni. Hét zsemlét tejben meg kell áztatni egy óra hosszáig, azután széjjel kell morzsolni de nem kell kicsavarni, a mennyi tejet fel...
2014-02-07 23:53:51
Gyógyító természet kincsestára minden évszakra
... fedjük le.

Délután a vöröshagymát főzzük meg kevés tejben. Turmixoljuk sűrűre, tegyük gézlapok közé, és helyezzük a szemünkre borogatásként. Akinek nincs turmixgépe, nagyon apróra vagdalja fel a vöröshagymát. A vöröshagymás borogatást az este folyamán 2-3 alkalommal tegyük fel 5-5 percre. A szem környékére használjunk Vérehulló fecskefű kivonatot, vagy Svéd-cseppet is. ...
2014-01-19 19:30:32
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: felületét káróformájúra, ilyen kövérséget, kövérségből apróra, liternyi csomát, tálba lévő, mennyi tejet, hagyma gyorsan, maradék tojásból, vöröshagymát főzzük, szemünkre borogatásként, vöröshagymás borogatást, este folyamán, szem környékére, zöldbabot megtisztítom, vörös hagymával, hurka igen, egyetemes gasztronómiában, olyan ételről, színhús körén, véres hurkák, véres hurka, hurkák egyik, saláta leveleket, kapor szárával, kapor levelét, végén szórjuk, tejfölt elkeverjük, étkezési keményítővel, megfőtt salátára, zúzott fokhagymát, gasztronómiában, odüsszeiájában, zöldfűszereket, borogatásként, babérlevéllel, zellerlevelet, káróformájúra, összevagdalva, petrezselymet, segítségével, vöröshagymát, vastagságúra, felforraljuk, vöröshagymás, keményítővel, lefagyasztom, pirospaprika, libatöpörtyű, aranybarnára, megtisztítom, háztartásban, turmixoljuk, sütőlemezre, kincsestára, használjunk, szétterítve, kövérségből, belekaparni, beletesszük, disznótoros, kövérséget, paprikából, kicsavarni, bevagdalom, rózsaszínű, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.