|
|
|
... Jól kidolgozzuk, letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és rákenjük a finomra vágott fél kiló tepertőt. Felhajtjuk, félóra pihentetéssel, mint az írós-vajas tésztát. A negyedik nyújtásnál másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással megkenjük, fél óráig állni hagyjuk, újra megkenjü... |
2011-01-13 15:07:11 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Gőz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, ... |
|
2011-01-13 13:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és hajtogatjuk, mint az írós-vajas tésztát, félórai időközökben. Utolsó nyújtáskor fél kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kockákra vágjuk, és a következő töltelékkel töltjük:
3 tojás sárgáját, 10 dkg porcukorral habos... |
2011-01-13 13:24:49 |
|
|
|
|
|
|
... keverem a cukorral, majd kanalanként hozzádolgozom a hideg pudingot. A hideg tejszínt vaníliás cukorral félig felverem, beleszórom a habfixálót, és stabil habbá verem. Amikor mindez megvan, a vajas pudingba forgatom óvatosan a tejszínhabot, és lefedve a hűtőbe teszem a krémet legalább egy negyed órára.
A mandulás réteghez:
* 15 deka szeletelt mandula... |
|
2011-01-13 07:08:59 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhult, a tál tetejét leveszem, rászórom a durvára vagdalt diót, és szép piros-ropogósra sütöm. Tálalás előtt felszeletelem, a pecsenyelevet rálocsolom, és salátával valamint párolt vajas karfiollal (vagy más zöldséggel) kínálom.
. 80 perc
FANTÁZIA TÖLTÖTT CSIRKE
1 közepes nagyságú csirke, 1 nagy narancs, 10 dkg darált dió, 1 dl sűrű tejföl, 3 tojás, 5... |
|
2011-01-12 20:36:53 |
|
|
|
|
|
|
... sózott, borssal ízesített tejföllel é... |
2011-01-12 20:31:51 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, belülről megsózott csirke hasába tömöm. A nyílást bevarrom. A vajat felolvasztom és jól megsózom, a csirke bőrét bekenem vele. A maradék vajjal kikenek egy tűzálló tálat, és a vajas csirkét belefektetem. Lefedem, és az elő-melegített, forró sütőbe téve, saját gőzében puhára párolom, majd pirosra sütöm. Felszeletelve meleg tálra teszem, párol... |
2011-01-12 20:28:14 |
|
|
|
|
|
|
... maradék sört rálocsolom, a tálat le... |
2011-01-12 20:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... cipó (az enyém fél óra alatt nőtt ekkorára), párszor átgyúrjuk, s lisztezett deszkán félujjnyi-ujjnyi vastagságú téglalapot nyújtunk belőle (nem baj, ha kissé ovális). Ezután az előkészített vajas-cukros krémet egyenletesen rákenjük a tésztára úgy, hogy a szélén 1 cm-nyi sávot szabadon hagyunk.
A kedvenc munkafázisom következik: a megkent lap bejgliszerű feltekercselése... |
2011-01-12 20:23:24 |
|
|
|
|
|
|
... tojást a sült csirke tetejére locsolom, maj... |
2011-01-12 20:04:24 |
|
|
|
|