Belépés
Erdélyi puncstorta
... tejszínhab.
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rummal megöntözzük. A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral, simára keverjük a rumos tésztamorzsával, a krémmel megtöltjük a kivájt üreget. A felső lapot rátess...
2010-12-23 06:17:13
Csokoládés babapiskóta-torta
... áztatáshoz: 10 dkg cukor, 1 kupica rum, 2,5 dl feketekávé.
A mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá ...
2010-12-23 06:09:24
Csokoládé variációk
... darabolt dióbél vagy mazsola vagy kókuszreszelék, 3 csomag zsíros tejpor, 2 vaníliás cukor, fél kg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 20 dg margarin, 2 dl tejszín.
Elkészítés:
A tejszínt, vajat, porcukrot felfőzzük, simára keverjük. A tejport, kakaót, vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a forró tejszínes masszát és a tetszés szerinti ízesítőt, attól függ, milyen csokoládé...
2010-12-23 06:07:54
Barackos-kakaós muffin
... db tojás, 1 dl tejszín, kb. 15 dkg kockára vágott őszibarack (befőtt is jó, vagy sárgabarack is).
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a dióval. A vajat és a cukrot habosra kikeverjük, majd egyenként a tojásokat és végül a tejszínt is belekeverjük. A kettőt összevegyítjük, és óvatosan belekeverjük a barackot. Kivajazott muffinformába tesszük...
2010-12-23 05:58:26
Almás omlett
... cukorral, hozzáadom a habtejszínt és még fél percig keverem. A meghámozott almát 2-3 mm-es szeletekre vágom, rácsepegtetem a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Teflon serpenyőben felolvasztom a vajat, és ebben megpárolom az almaszeleteket. Kisebbre veszem a tüzet és hozzáöntöm a masszát. Keverés és rázás nélkül megsütöm, amíg el nem válik a serpenyő falától, mint egy vastag pala...
2010-12-23 05:39:59
tejfölös mákos torta
... tűzről, és belekeverem a tejjel simára kevert keményítőt. Újból a tűzre teszem az edényt, és addig kevergetem a krémet, amíg besűrűsödik. Miután kicsit kihűlt, belekeverem a vörösáfonyát, a vajat és a tejfölt, majd az előkészített alapra öntöm. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm.

Az felső tejfölös-tojásos réteg hozzávalói:

3 tojás
4 ek. ...
2010-12-22 20:24:11
Mákos-sárgarépás uzsonnakenyér
... dkg darált mandula, 8 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, a forma kikenéséhez margarin.
Elkészítés:
A finomra reszelt sárgarépát kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat vagy margarint 6 dkg édesítőszerrel krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd egymás után hozzáadjuk a narancslé felét, a sárgarépát, a mákot és a darált mandulát. A t...
2010-12-22 19:35:51
Mézes, karamellás fagylaltönte
... mályvacukor drazsé (ha ilyen nincs, helyettesíthetjük pl. apróra tört mentolos "Negro"-val, töltetlen narancsos savanyúcukorral, stb.), 1/2 teáskanál só.
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat és vegyük le a tűzről. A kukoricaliszthez keverjük a kakaót, és elegyítsük az olvadt vajjal. Ebbe a csokis keverékbe öntsük a mézet és a vizet, majd állandó kevergetés közben forraljuk ...
2010-12-22 19:33:22
mákos csoda
... elfelezni, majd az egyik feléből négy gombócot készíteni. A másik feléből tojásnyit elvenni, mert ez lesz a közepe a kalácsnak, a nagyobb rész pedig a mákos tekercs lesz.
Megolvasztani a vajat. A négy gombócot kerekre nyúlytani és a felső részt megkenni vajjal,és egymásra rakni a kerek lapokat. Éles késsel nyolc cikket vágni, a szélétől befele egy centi kimaradjon. A szirmoka...
2010-12-22 19:23:14
klasszikus püspökkenyér
... aszalt gyümölcs
5 dkg porcukor

A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.
A gyümölcsöket felkockázzuk, és megforgatjuk a porcukorban, majd a rumba áztatott mazsolával együtt hozzáadjuk a lisztes masszához.
A sü...
2010-12-22 19:21:20
1 2 3 ...........1138 1139 1140 1142 1143 ......1713 1714 .....2284 2285 2286 
Címkék: tetejéről levágunk, maradék közepét, üreget képezünk, kiszedett piskótát, vajat habosra, tojás sárgákkal, rumos tésztamorzsával, krémmel megtöltjük, kivájt üreget, felső lapot, csokoládét apró, cukrot hozzáadjuk, tűzről levéve, tojássárgáját egyenként, csipetnyi sóval, forró tejszínes, tetszés szerinti, cukrot habosra, kettőt összevegyítjük, meghámozott almát, citrom levét, serpenyő falától, vastag pala, tejjel simára, tűzre teszem, előkészített alapra, felső tejfölös-tojásos, forma kikenéséhez, finomra reszelt, tojásokat szétválasztjuk, vajat vagy, narancslé felét, darált mandulát, kukoricaliszthez keverjük, olvadt vajjal, csokis keverékbe, egyik feléből, másik feléből, nagyobb rész, mákos tekercs, négy gombócot, felső részt, kerek lapokat, szélétől befele, centi kimaradjon, kevés forró, tojást összekeverjük, lágy vajat, gyümölcsöket felkockázzuk, rumba áztatott, lisztes masszához, kukoricaliszthez, kristálycukorral, összemorzsoljuk, savanyúcukorral, tésztamorzsával, almaszeleteket, összevegyítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.