|
|
|
... felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük és a tűzhely szélén lassú, egyenletes melegen kb. fél óráig forraljuk.
Ezután szűrőruhán átszűrjük és habverővel állandó keverés... |
2006-09-19 10:05:48 |
|
|
|
|
|
|
... deka macesz, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 g törött bors, 1 g reszelt gyömbér, kis csomó zöldpet-rezselyem, só.
A macesz felét finom morzsává törjük, a másik felét beáztatjuk, kicsavarjuk, a vajat a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk az áztatott maceszt, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a gyömbért. Meg-sózzuk, megborsozzuk. Végül hozzátesszük a kemény habbá vert tojásfe... |
|
2006-09-19 09:52:30 |
|
|
|
|
|
|
Zsemlemorzsa-gombóc
Hozzávalók: 5 deka vaj, 1 egész tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 3 evőkanál víz, csipetnyi só.
5 deka vajat és 1 egész tojást tányérban jól elkeverünk. 10 deka zsömlemorzsát, 3 evőkanál vizet, és egy kis sót hozzákeverünk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a csendesen forró levesbe főz-zük. Miután a gombóc a leves tetejére jött, még 5 p... |
2006-09-19 09:51:08 |
|
|
|
|
|
|
... szárazo... |
|
2006-09-19 09:37:21 |
|
|
|
|
|
|
... nélküli, natúr), 1 db alma, 1 ek. narancslikőr, 1 tojás, vaj, citromlé, 1 ek. zsemlemorzsa.
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, durvára reszeljük. Kevés vajat hevítünk, megpároljuk benne az almareszeléket. Hozzáadjuk a narancslikőrt, kevés citromlét, majd a felvert tojást és megsütjük. Borssal ízesítjük. A croissant felvágjuk. Beletöltjük a masszá... |
|
2006-09-18 18:39:58 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyával. A masszát sóval, borssal,
szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított,
zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az
olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a
sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán
megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet,
majd a sütobe téve né... |
2006-09-17 21:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa
A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a
worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az
uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet
háro... |
2006-09-17 21:52:36 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikával és a
snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon
apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel
ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt
sajt felével, 1 kanál tejföllel, a curryporral, törött
borssal és az összezúzott fokhagymával habosra keverjük.
A kenyeret nagyon éles késsel 5 lapba... |
2006-09-17 21:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük, lehűtjük, hidegen
megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot,
a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a
kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a
fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A
krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal.
Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtö... |
2006-09-17 21:48:06 |
|
|
|
|
|
|
... zacskó sütőpor, 3 tk. méz, 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg ... |
2006-09-14 19:33:20 |
|
|
|
|