|
|
|
...
40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
30 dkg cukor
csipetnyi só
vaníliadarabka vagy őrölt fahéj
fél dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot, a sót és ízlés szerint fűszert. A tejszínt is hozzáadjuk, végül beledolgozzuk a lisztet, és sima, fényes tésztát gy... |
2006-09-14 07:29:20 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
A díszítéshez:
cukor, cukordíszek, vastag szalag cukordrazsé
a forma kikenéséhez vaj és liszt
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőb... |
|
2006-09-14 07:27:47 |
|
|
|
|
|
|
... fehér csokoládé
kakaó
3 kis csokitojás
ELKÉSZÍTÉS
1.
A narancs héját lereszeljük, a lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra verjük. Állandóan kevergetve a cukros habhoz adjuk a lisztes keveréket, a vajat és a narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazun... |
2006-09-14 07:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... koktélcseresznyét, a durvára vágott mandulát és a citrom héját. Egy másik edényben összevegyítjük a lisztet, a sütőport, a sót és a mézeskalácsfűszert. 2 evőkanálnyit a gyümölcsökre szórunk belőle. A vajat puhára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg egynemű, könnyű krémet kapunk, fokozatosan hozzákeverjük a 2 felvert tojást, végül a mézet. Belevegyítjük az asz... |
|
2006-09-14 07:24:36 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
6 dkg liszt
1 dl ananászlé
4 dl tejszín
A díszítéshez:
cukor
cukordrazsé
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőben megsü... |
|
2006-09-14 07:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mák
a közepébe tojás
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és a sót mély tálba zúdítjuk, és rászórjuk a szárított élesztőt. Belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat és a mandula- aromát. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd befedjük, és 15 percig meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, hozzágyúrjuk a mazsolát, újra dagasz... |
2006-09-14 07:22:34 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcskenyér-morzsa
ELKÉSZÍTÉS
A tejet felforraljuk. Két kis sütőformát kivajazunk, az aljukra és az oldalukra gyümölcskenyér-morzsát szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet. Beleszórjuk a fűszereket, és felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a te... |
2006-09-14 07:10:26 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
7,5 dkg vaj
2 nagy alma
2 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket ... |
2006-09-14 07:04:39 |
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzu... |
2006-09-14 07:00:53 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
citromszeletek
1 csipet só
6 dl Carte d'Or Citrom Sorbet
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a citromreszeléket. A tésztát összedolgozzuk, szükség szerint vizet vagy tejet adunk hozzá. Ne gyúrjuk sokáig, mert nagyon törni fog. Kosárkaformákba nyomkodjuk... |
2006-09-14 06:57:54 |
|
|
|
|