Belépés
Illatos gofri
...

40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
30 dkg cukor
csipetnyi só
vaníliadarabka vagy őrölt fahéj
fél dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot, a sót és ízlés szerint fűszert. A tejszínt is hozzáadjuk, végül beledolgozzuk a lisztet, és sima, fényes tésztát gy...
2006-09-14 07:29:20
Húsvéti torta 2.
... tejszín

A díszítéshez:
cukor, cukordíszek, vastag szalag cukordrazsé
a forma kikenéséhez vaj és liszt



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőb...
2006-09-14 07:27:47
Húsvéti torta
... fehér csokoládé
kakaó
3 kis csokitojás



ELKÉSZÍTÉS

1.
A narancs héját lereszeljük, a lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra verjük. Állandóan kevergetve a cukros habhoz adjuk a lisztes keveréket, a vajat és a narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazun...
2006-09-14 07:26:39
Húsvéti tojástorta 2.
... koktélcseresznyét, a durvára vágott mandulát és a citrom héját. Egy másik edényben összevegyítjük a lisztet, a sütőport, a sót és a mézeskalácsfűszert. 2 evőkanálnyit a gyümölcsökre szórunk belőle. A vajat puhára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg egynemű, könnyű krémet kapunk, fokozatosan hozzákeverjük a 2 felvert tojást, végül a mézet. Belevegyítjük az asz...
2006-09-14 07:24:36
Húsvéti tojástorta
... cukor
6 dkg liszt
1 dl ananászlé
4 dl tejszín

A díszítéshez:
cukor
cukordrazsé



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőben megsü...
2006-09-14 07:23:34
Húsvéti tojásgyűrűk
... evőkanál mák
a közepébe tojás



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és a sót mély tálba zúdítjuk, és rászórjuk a szárított élesztőt. Belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat és a mandula- aromát. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd befedjük, és 15 percig meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, hozzágyúrjuk a mazsolát, újra dagasz...
2006-09-14 07:22:34
Gyömbérfelfújt
... gyümölcskenyér-morzsa



ELKÉSZÍTÉS

A tejet felforraljuk. Két kis sütőformát kivajazunk, az aljukra és az oldalukra gyümölcskenyér-morzsát szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet. Beleszórjuk a fűszereket, és felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a te...
2006-09-14 07:10:26
Gyors almatorta
HOZZÁVALÓK:

7,5 dkg vaj
2 nagy alma
2 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt



ELKÉSZÍTÉS

A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket ...
2006-09-14 07:04:39
Gesztenyés tekercs
... étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzu...
2006-09-14 07:00:53
Földieper-tortácska Carte d
... tojás
citromszeletek
1 csipet só
6 dl Carte d'Or Citrom Sorbet
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a citromreszeléket. A tésztát összedolgozzuk, szükség szerint vizet vagy tejet adunk hozzá. Ne gyúrjuk sokáig, mert nagyon törni fog. Kosárkaformákba nyomkodjuk...
2006-09-14 06:57:54
1 2 3 ...........1142 1143 ......1713 1714 .....2276 2277 2278 2284 2285 2286 
Címkék: Földieper-tortácska Carte, Citrom Sorbet, vajat megolvasztjuk, forma kikenéséhez, tésztához megolvasztjuk, cukorral habosra, tésztát kivajazott, narancs héját, kakaót átszitáljuk, cukrot habosra, cukros habhoz, lisztes keveréket, durvára vágott, citrom héját, másik edényben, gyümölcsökre szórunk, vajat puhára, közepébe tojás, szárított élesztőt, olvasztott vajat, mandula- aromát, tejet felforraljuk, forró tejet, tojássárgákat kikeverjük, tortaformát kivajazzuk, maradék vajat, almákat meghámozzuk, cukorral fehéredésig, kekszet ledaráljuk, krémet elkészítjük, gesztenyepürét hozzáadjuk, kókuszreszelékkel krémmé, tiszta konyharuhát, lisztet összekeverjük, tésztát összedolgozzuk, citromreszeléket, kosárkaformákba, tojásfehérjéket, gesztenyepürét, citromszeletek, vaníliadarabka, felszeleteljük, gyümölcskenyér, összedolgozzuk, összevegyítjük, gyömbérfelfújt, megolvasztjuk, összekeverjük, tojássárgákat, hozzákeverjük, beledolgozzuk, belevegyítjük, felforraljuk, tojássárgája, belekeverjük, evőkanálnyit,
© 2013 TVN.HU Kft.