|
|
|
... tojás
citromszeletek
1 csipet só
6 dl Carte d'Or Citrom Sorbet
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a citromreszeléket. A tésztát összedolgozzuk, szükség szerint vizet vagy tejet adunk hozzá. Ne gyúrjuk sokáig, mert nagyon törni fog. Kosárkaformákba nyomkodjuk... |
2006-09-14 06:57:54 |
|
|
|
|
|
|
... manduláshoz:
1 liter tej
15-15 dkg cukor és őrölt mandula
2 evőkanál zselatin és durvára vágott natúr (nem sós) pisztácia
ELKÉSZÍTÉS
A banánoshoz 10 dkg vajat megolvasztunk, és 5 banánt felkarikázunk. 2 dkg vajban megpuhítjuk a banánokat, a citromlével, az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverve pürésítjük, majd 20 percig kislángon f... |
|
2006-09-14 06:54:13 |
|
|
|
|
|
|
...
4 tojás
10 dkg vaj
2 dl tej
45 dkg liszt
1 evőkanál só
1,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
1.
A tojásokat, a vajat és a tejet 1órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt közepébe mélye... |
2006-09-14 06:50:21 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é... |
|
2006-09-13 22:23:53 |
|
|
|
|
|
|
... tejet és a vizet. Simára keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A tojássárgákat kevés masszával simára keverjük, majd ezt az egész tésztához adjuk. Beledolgozzuk a cukrot, a sót, az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a tésztába keverjük. A körtéket lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágjuk. A masszából a szokásos módon pal... |
|
2006-09-12 15:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricakeményítő
só
A kávés öntethez:
8 kockacukor
2 evőkanál kávé
ELKÉSZÍTÉS
2 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük. A vajat, 2 tojássárgáját, 2 tojást, a fahéjat és a cukrot habosra mixeljük. Belekeverjük a lisztet és a keményítőt, simára keverjük, majd hozzáadjuk a habot. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába... |
2006-09-12 15:24:03 |
|
|
|
|
|
|
... kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg (hűtőből kivett), darabokra vágott vajat, és ujjaink hegyével gyorsan morzsás állagúvá eldolgozzuk. Elosztjuk az almán, és 30 percre forró sütőbe toljuk, amíg a teteje aranybarnára és ropogósra pirul. A formában hagyjuk kih... |
2006-09-12 15:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
15 dkg cukorból fél deci vízzel készítsünk karamellt, és öntsük egy közepes tortaforma aljába. Felezzük el a fügéket, és a belsejükkel lefelétegyük a karamellbe. A vajat a maradék cukorral keverjük habosra, dolgozzuk hozzá a tojásokat, apránként szórjuk bele a sütőporral és dióval összekevert lisztet meg a citromhéjat. Öntsük a ... |
2006-09-12 15:15:54 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére:
15 dkg eper
A díszítéshez:
pisztácia
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A pisztáciát 10 dkg cukorral finomra őröljük. Robotgéppel a vajat és a maradék cukrot habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a cukros pisztáciát és a vaníliaaromát is belekeverjük. 22 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kiva... |
2006-09-12 07:43:23 |
|
|
|
|
|
|
... (Ne keverjük meg, csak rázogassuk.) Serpenyőben felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a fahéjat. 4 kis kerek sütőformát kivajazunk.
2.
A kinyújtott réteslapokat ecsettel a fahéjas vajjal megkenjük, cukorral megszórjuk, és ket... |
2006-09-12 07:33:55 |
|
|
|
|